Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK3] Czerwona Rakieta by 12gr

dwanasciegr - 4 Sty 2011, 12:16
Temat postu: [MK3] Czerwona Rakieta by 12gr
1. NICK: dwanasciegr
2. IMIĘ: Emil
3. MODEL: Mk3,5
4. WERSJA: C
5. ROCZNIK: '95
6. SILNIK: 1.1i
7. OPIS AUTA:

Samochód został kupiony 17.09.2010, i jest on moim pierwszym autem. Po zdaniu prawka intensywnie
poszukiwałem pojazdu który będzie w miare niezawodny i tak dalej bleble(wiadomo).. Miałem w planach pierw kupić
Renault Clio I, bardzo ładnie się prezentowało na allegro, zadbane, w ładnym kolorze. Czar prysł kiedy zobaczyliśmy
wóz z bliska - tragedia na kółkach, praktycznie każda cześć samochodu w innym odcieniu czerni, jeden bok chyba malowany
spay'em. No cóż, postanowiliśmy zobaczyć jak to jeździ("może ma chociaż serce jak dzwon.." - "co z tego jak opakowanie chu*owe..")
, po chwili przyszedł do nas właściciel(trochę podchmielony) który odtworzył tragedie centralem, wsiadł i... zaczął się męczyć
ze szpanerskim immobilaizerem który chyba umarł(kod wklepywany na podsufitce). Męczył się, męczył, mijały kolejne minuty i straciliśmy
nadzieje, podziękowaliśmy i odjechaliśmy, cóż mogliśmy zrobić.. Kolejny był Pegout 106 Sport. Bardzo ładne opakowanie, nisko siedział, sporo elektroniki. Był troszkę poobijany, ale nie było tragicznie. Nadszedł czas na przejażdżkę. Jeździło się do dupy,samochód pływał, ojciec powiedział że pierwszy raz się bał samochodem jechać. Tracąc nadzieję, że znajdę cokolwiek za takie pieniądze, trafiłem na Fieste mk3. Od razu mi się spodobała. Jak ją zobaczyłem z bliska, gęba mi się uśmiechnęła, to było to! Przyjemne auto, zadbane. Dokładnie obejrzeliśmy, rudej nie było
nigdzie widać, trochę nas to zdziwiło. Odpalił, pierwsze co zauwazyłem to to, że głośno pracował, ale nie przeszkadza mi to, lubię słyszeć pracę silnika,
nawet jeśli pod maską mam 50koników. Wrażenia z jazdy - bardzo pozytywne, auto trochę zwrotne, trochę zrywne(strasznie zajechane sprzęgło miał).Kilka papierków i już wracałem nim do domu:). Była to moja pierwsza dłuższa przejażdzka, przebiagła sprawnie, bez problemów, autko nie zawiodło.
Fiesta została ochrzczona przydomkiem "Czerwona Rakieta" ( do setki 18sek! :rotfl: )

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE

a. wizualne: Wymiana kilku spalonych lampek na desce, naprawa złamanej półki, wymiana klipsów tapicerki(brakowało kilku), urwanie korbki od szyby :-) .
próba odnowienia starych felg które były w strasznie lipnym stanie, pomalowanie ich na czarno. Po 3 tygodniach zmiana koloru felg na biały, wymiana żarówek na +50light, wymiana postojówek.
przyklejenie wstecznego lusterka.

b. mechaniczne: Regulacja zaworów, wymiana filtrów, sprzęgła, wymiana płynu chłodniczego, oleju, łożyska(które się zaspawało i były ogromne problemy ze ściągnięciem), klocków, naprawa prawego bębna, zamontowanie gniazda zapalniczki, zakup i montaż licznika z obrotomierzem.

c. audio: Wymiana starego Denvera CAD-370 na PIONEERA DEH-1200MP, wymiana oryginalnych fordowskich głośników na Peiying Alien'y.

d. inne: Wyrwanie jakiś kabli, których znaczenia nie znałem.

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE

a. wizualne: Lotka z xr2i która jest w drodze. Myślałem nad poszerzeniami, ale doszedłem do wniosku ze na cholerę mi to przy tak słabym silniku. Zaślepka w miejsce ogrzewania przedniej szyby. Na wiosne jakieś ciekawe fele, naprawienie kilku wgniotek, jak zrobi się cieplej. Białe kierunki, przyciemnienie tylnych. - done

b. mechaniczne: W odległej przyszłości swap na mocniejszy silnik, 1.6 albo 1.8 i zrobienie wszystkiego co się z tym wiąże. Centralny zamek, elektryczne otwieranie bagażnika, bo dobija mnie ręczne. Wymiana akumulatora, spadł z uchwytów i leżał pół dnia do góry nogami i czasami nie wytrzymuje mroźnych nocy. - done

c. audio: brak

d. inne: Doprowadzenie przedniego i tylnego pasa do jakiegoś poziomu - w trakcie
Obniżenie samochodu Eibach -35mm - w trakcie
Białe kierunki - w trakcie

10. FOTKI AUTA

Edit(13.01) - przyciemnienie kierunków i daszek.

Edit(17.03) - oświetlenie wnętrza, bagażnika
Dziś zrobiłem podświetlenie, za bagażnik wezmę się kiedy przestanie padać. Wszystko jest estetycznie zrobione, żadnych wystających kabelków. Kolor w rzeczywistości jest dużo żywszy. Zapalają się przy otwieraniu drzwi, lub przez przesunięcie guzika na podsufitce.

Edit(07.04) - Aluski i kilka fotek

tadzias - 4 Sty 2011, 12:35

Wygląda na to, że faktycznie zadbane no i fajny rocznik.
Oby Ci bezawaryjnie służyło :)

bidżej - 4 Sty 2011, 12:41

całkiem miła. ciekawe, kiedy zaczniesz modzić na poważnie :-P
tadzias - 4 Sty 2011, 12:43

już zaczął - biały felunek, akuratny na rallye :hihihi:
dwanasciegr - 4 Sty 2011, 12:43

Czekam teraz na daszek, mam nadzieję że dziś dojdzie. Zakupie 3stop pod niego i montuję :jupi: . Na poważnie jeśli tylko trochę $$ wpadnie, najwyższy czas znów iść do roboty :hihihi:
Parzych - 4 Sty 2011, 13:48

Biała felga do czerwonego to jest TO... <oki>
tajmus - 4 Sty 2011, 14:13

Chcialbym podloge tej Fiesty zobaczyc :-)
Kusiu - 4 Sty 2011, 15:12

dwanasciegr napisał/a:
poszukiwałem pojazdu który będzie w miare niezawodny

i dletego kupiłeś fieste ?:D

Ładna ta Twoja , i w dodatku czerwona :twisted:
dbaj o nią i oby jak najdłuzej słuzyła bezawaryjnie oczywiscie :D

acha. posadź ją nizej , od razu bedzie ladniejsza.

Pietrekk - 4 Sty 2011, 15:19

3 stopa nie bardzo dasz do lotki, chyba że będziesz w niej dłubał :) a na środku jako tako też nie bardzo pod bo dysza spryskiwacza.
Fiesta ogólnie fajna, widział bym w niej helenki z tyłu (Hella, lapmy z dymionym kierunkiem). Niech jeździ i Ty jak i ona macie się dobrze :)

dwanasciegr - 4 Sty 2011, 15:36

Kusiu, uwiodła mnie, nie mogłem się oprzeć :-) . Posadze jak zniknie śnieg, teraz lepiej zostawic tak jak jest.

Pietrekk, tak mam zamiar to zrobić.
Narazie zostawie takie jakie są, skupię się na mechanice, ew. przyciemnie folią.

Pietrekk - 4 Sty 2011, 15:41

A takie coś to tak :) Folią to tu robili, ale sam kierunek, resztę zostaw jak jest, najładniej będzie. W sumie może by nawet czerwone listwy w zderzakach fajnie też wyglądały :) Z mechanicznych odetkaj wydech :) no i z dolotem powietrza można się pobawić trochę.
Kusiu - 4 Sty 2011, 15:43

dwanasciegr napisał/a:
Kusiu, uwiodła mnie, nie mogłem się oprzeć . Posadze jak zniknie śnieg, teraz lepiej zostawic tak jak jest.

z kąd ja to znam :rotfl: :rotfl:
jak chcesz zobaczyc jak beda wygladaly ciemne kierunki z tyłu , to zobacz moje , tez mam przyciemniane tasmą , i według mnie sa ladniejsze niz Fordowskie "hella" czy jak to sie pisze :D :
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=53086

Bez - 4 Sty 2011, 15:49

Fieściana fajniuchna jak by wo gule dziewicą jeszcze była w przeciwpaństwowe do mojej :D
3 stop daj do środka bo pod daszkiem nie da rady też chciałem ale nie udało się
a i jeszcze bym dołożył dokładkę na przód pod zderzak lepiej by wyglądała i ze 0,0001km ci przybędzie

dwanasciegr - 4 Sty 2011, 15:58

Dokładke od RS'ki? A do tego najklejki na boczek typu NOS itd, będzie moc :hihihi:
Bez - 4 Sty 2011, 16:03

bez nosów bo mocy raczej nieprzybędzie
ale naklejkę taką chyba se kupie http://allegro.pl/2x-nakl...1379678778.html
a dokładkę o taką mi chodziło http://allegro.pl/ford-fi...1394112775.html

Witek1992 - 4 Sty 2011, 16:06

Następna czerwona :ok: I nareście ktoś z moich okolic ! ! ;D teraz to bedzie mozna pomyślec nad małym spotem :-) Ładnie się prezentuje twoja fiestka :)
dwanasciegr - 4 Sty 2011, 16:06

Też mi się ta podoba, ciągle mam w planach zakup, ale wątpie czy to trwałe będzie.. A naklejka ładna, jak kupisz to wstawiaj zdjęcie z nią :yes:
Kusiu - 4 Sty 2011, 16:07

Bez napisał/a:
Dokładke od RS'ki? A do tego najklejki na boczek typu NOS itd, będzie moc

oby nie zaduzo tych naklejek, bo Fiesta moze odleciec :ok:

Bez - 4 Sty 2011, 16:10

właśnie też mam w planach tą nakładkę kupić ale zebrać coś się nie mogę a po drugie to ja wcale tak nie napisałem
Kusiu - 4 Sty 2011, 16:12

ja bym sobie taką kupił, ale boje sie , ze nie bedzie zbyt ładnie wyglądała:P
Pietrekk - 4 Sty 2011, 16:18

Dokładki od RS kupił Stunt_man, tak ze jak założy to się pochwali pewnie.
A co do naklejek, to klubowe :D Generalnie jeśli jest dobra folia i klej to będzie trzymać. Kup alu najpierw :) o dokładkach potem myśl, bo może uzna Ci się że sleeper fajnie wygląda :)

Kusiu - 4 Sty 2011, 16:24

Pietrekk napisał/a:
bo może uzna Ci się że sleeper fajnie wygląda

dokladnie , ale tylko na glebie :twisted: gleba to podstawa :-P , chociaz w zime to jest nie wskazane , drugi rok z rzedu jezdze na dosc fajnej glebie , i co chwile klnę jak szewc ;/

czasami auto wygląda fajnie tylko na glebie , i na stalowkach , ale stalówki muszą byc ladne np "rekiny" od bi em dablju :twisted:

dwanasciegr - 4 Sty 2011, 16:33

Kusiu napisał/a:
i co chwile klnę jak szewc ;/

Skąd ja to znam.. Każda dziura bardzo boli, a że mamy takie drogi jakie mamy:-).. Czekam na znak od wujka, nie mogę się doczekać alusków.

Pietrekk - 4 Sty 2011, 16:34

Tylko że rekinów nie włoży, ale z peżota jedne są znośne. A co do gleby, niedawno moją posadziłem na czerwonym eibachu, nisko dość i twardo, póki co jeżdżę spokojnie, bez klnięcia :P choć zdarzało się odśnieżać już autem. Warto jeszcze żebyś sobie poszukał dolnej rozpórki, też daje jednak swoje. Ale myślę że powoli a będziesz robił z autem tak żeby było jak Ci się podoba :)
Kusiu - 4 Sty 2011, 16:39

Pietrekk napisał/a:
Tylko że rekinów nie włoży

chodzi Ci o rozstaw?
od tego są dystanse zmieniające rozstaw srub :2xf:

Reddi - 4 Sty 2011, 16:50

piękna zdrowa buda ;)
nie musisz się martwić o to co połowa na forum- czyli o rdzę :-)
bezawaryjnej jazdy i szerokości :)

piterparker - 9 Sty 2011, 21:15

Bardzo zacny dla oka :-) Warto było się rozglądać jak mówiłeś, ciekawi mnie tylko ile za nią zapłaciłeś. Bo ja swoje Lamborghini Fieściardo kupiłem za naprawdę małe pieniądze, co jednak odbiło się na licznych wymianach części. Widzę, że u Ciebie było na odwrót :-D
Bez - 10 Sty 2011, 08:14

i co przyciemniłeś kierunki ??
dwanasciegr - 10 Sty 2011, 21:59

Cześć, zapłaciłem 2.300zł :ups: ..

Bez,
Tak, przyciemniłem kierunki. Dzisiaj. Spaprałem robotę na początku, zostawiłem to.. ale 20minut temu wróciłem i dokończyłem, tylko zabrakło na wsteczny, przy okazji zrobię. Cały czas czekam na daszek.. Już trzeci tydzień :| .

[ Dodano: Czw Sty 13, 2011 10:26 ]
Wczoraj doszedł daszek, wyczyściłem i zamontowałem, zdjęcia:

Edit: Dziś z nudów zrobiłem "linkowe otwieranie bagażnika". Gaszenie silnika i wysiadanie mnie znudziło. Zdaje egzamin :rotfl:

Witek1992 - 14 Sty 2011, 08:44

Hymmm... opisz troszkę jak zrobiłeś to "linkowe otwieranie bagażnika" :-) Tez mi się znudziło gaszenie auta :)
bidżej - 14 Sty 2011, 08:48

jest git :ok:

ale klamka od strony pasażera coś dziwnie odstaje :fox:

a odnośnie bagażnika - za 50-80zł idzie zrobić elektrykę na oryginalnych częściach...

dwanasciegr - 14 Sty 2011, 09:10

Zamek się zacina, poluję na nowy. Ta linka jest tylko tymczasowa, ja przykleiłem power tapem kabel do mechanizmu zamka, teraz tylko pociągam i sezam otwarty :rotfl: .
DemptD - 14 Sty 2011, 09:57

dwanasciegr, jakbym moją niedawno widział :ok:

luki, kolejna kopia zapasowa :rotfl:

przemo_rsr - 14 Sty 2011, 13:10

hah malowane kierunki, ja też tak zaczynałem tylko, że taśmą :-)
ja na swoja lotkę równy miesiąc czekałem :-P

ładna fieścinka :ok:
(z jakiej dzielnicy jesteś?)
pozdro :)

dwanasciegr - 14 Sty 2011, 16:09

To jest folia termokurczliwa, nie spray :-) . Dziś chciałem kupić matę bitumiczną, ale jak mi krzykneli 20zł za kawałeczek to sobie odpuściłem, zamawiam na allegro.
przemo_rsr, Poniatów.

luki - 14 Sty 2011, 16:25

DemptD napisał/a:
dwanasciegr, jakbym moją niedawno widział :ok:

luki, kolejna kopia zapasowa :rotfl:

e tam ;P widziałeś gdzieś moją :)

dwanasciegr - 16 Sty 2011, 16:26

Dziś przy sprzątaniu zauważyłem czerwone coś pod pedałem gazu.. No cóż, już tego nie ma, na co mi jakieś blokady :twisted:
kecaj999 - 16 Sty 2011, 18:16

podoba mi się daszek, pomyśle nad nim w mojej maszynce:)
Witek1992 - 16 Sty 2011, 18:50

:zalamka: 1.1 i jeszcze było zblokowane... :-)
przemo_rsr - 16 Sty 2011, 19:12

dwanasciegr, ja się nie mylę to był opór , po to abyś nie dociskał do końca bo przepustnica się przekręca w drugą stronę :)
dwanasciegr - 16 Sty 2011, 20:23

:ups: czyli było nie ruszać? :hahaha:
przemo_rsr - 16 Sty 2011, 20:30

ustaw tak aby przy całym wciśnięciu pedału gazu przepustnica była na max :)
dwanasciegr - 19 Sty 2011, 17:04

Ustawione.. Wpadło mi trochę kasy, chyba zakupie sobie fele, takie coś mi wpadło w oko:

przemo_rsr - 19 Sty 2011, 17:09

pasują do fiesty stylistycznie?
bo mnie tak średnio to wygląda :-P

dwanasciegr - 19 Sty 2011, 17:28

Ciągle jeszcze szukam, te mi się spodobały bo się wyróżniają :-)
Peedro - 19 Sty 2011, 17:40

fele z eśka. Kto wie, może i będą wyglądać na fieście :-P
Pietrekk - 19 Sty 2011, 18:30

Jakoś średnio je widzę na Fieście :P
kuba87 - 19 Sty 2011, 18:34

mi one do fiesty nie podchodzą swego czsu znajomy miał takie na sprzedaz i zaczelismy przy,mierzac do esta mk5 by ładnie wygldały ale ff mk3 juz niebardzo ale ownerowi autka widocznie się podobaja :ok:
dwanasciegr - 19 Sty 2011, 19:23

Jakiś virtual tuning by się przydał żeby to zobaczyć. :-P
van - 19 Sty 2011, 19:43

dwanasciegr napisał/a:
Ustawione.. Wpadło mi trochę kasy, chyba zakupie sobie fele, takie coś mi wpadło w oko:
[url=http://img822.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
jeden z najbrzydszych modeli jakie wypuszczono na rynek w mojej subiektywnej ocenie
szukaj czegoś innego teraz na rynku jest multum felg w dobrych cenach

Bezimienny - 19 Sty 2011, 20:49

Ja tam bym widział tą rakiete na Caprioskich pająkach w czerni :ok:
kenczorf - 19 Sty 2011, 21:03

nikuś ma swiezo po prostowaniu na handel
dziamdziam - 20 Sty 2011, 03:49

kenczorf, ale za jaką cenę, bez przesady. Prędzej widziałbym rsy 14', które w giełdzie
Marcin, sprzedaję i ładne i białe i do budy będą pasować :)

dwanasciegr - 28 Sty 2011, 15:50

Witam, witam i o zdrowię pytam :) ! Dawno nic nie pisałem, ale chciałem poinformować że fiesta dalej mi dzielnie służy, kilka aktualnych fotek(słaba jakość bo robione telefonem):

Nie pakują w nią dużych pieniędzy, zależy mi tylko na funkcjonalności. Ostatnio wymieniłem wycieraczki, stare już nie zbierały, obecne są świetne. Kupiłem także mechanizm zamka i mechanizm otwierania szyby, zabrałem się do tego w niedzielę i wszystko elegancko udało mi się zrobić. Tak więc to już działa. Z głośników na tył się rozmyśliłem, wystarczy mi to co gra z przodu. Kolejna rzecz to regulacja zaworów, naciągnięcie paska klinowego. Wymieniłem też postojówki na philipsy blue vision, dokupiłem plastikową zasłonę do bagażnika. Okazało się niestety, że mi olej ze skrzyni biegów spierdziala, będzie to robione w przyszłym tygodniu..
Podsumowując, nie jest źle. Fiesta żyję i ma się w sumie dobrze.

Dziś zrobiłem podświetlenie, za bagażnik wezmę się kiedy przestanie padać. Wszystko jest estetycznie zrobione, żadnych wystających kabelków. Kolor w rzeczywistości jest dużo żywszy. Zapalają się przy otwieraniu drzwi, lub przez przesunięcie guzika na podsufitce.

origin - 17 Mar 2011, 20:18

Czym to podświetliłeś?
dwanasciegr - 17 Mar 2011, 20:26

Dwa paski z diodami led.

[ Dodano: Pon Mar 28, 2011 21:46 ]
Jako że w tym tyg. będę miał aluski, chciałem spytać o sprężyny obniżające, żeby to jakoś wyglądało.. Możecie mi trochę pomóc?

DemptD - 28 Mar 2011, 21:55

fakt, pytanie boskie.. a może tak poszukasz na forum?..
Tommy - 29 Mar 2011, 07:30

Zmień dywaniki na welurowe bo z tym podświetleniem je widać, a to może być groźne w czasie jazdy.

A sprężyn poszukaj -40mm (np. jamex, eibach) jest trochę wątków na forum.
Zapewniam, że od kliknięcia przycisku 'szukaj' jeszcze nikomu nie urwało nogi

dwanasciegr - 29 Mar 2011, 08:10

A po co mi to podświetlenie podczas jazdy..? :hahaha:
Gdybym nie szukał, to bym przecież nie pytał. No ale cóż. Dzięki.
Czyli takie mogę spokojnie kupić?

Tommy - 29 Mar 2011, 08:26

dwanasciegr napisał/a:

A po co mi to podświetlenie podczas jazdy..? :hahaha:

Ludzie zwykli robić dziwne rzeczy.

Cytat:
Czyli takie mogę spokojnie kupić?

Możesz, ale ja bym zabrał -40mm, a nie -35mm.

Witek1992 - 29 Mar 2011, 20:35

na -35 też dobrze będzie wyglądała :-P
DemptD - 29 Mar 2011, 20:48

Witek1992, -40 lepszy

Witek1992 - 29 Mar 2011, 20:57

no okej, okej gy
dwanasciegr - 29 Mar 2011, 22:56

Dostałem felgi, to się pochwale:

Jutro rano założe. Chyba jednak zostaną w tym kolorze, chociaż ciągle mnie korci ten biały :ok:

hubi_2006 - 30 Mar 2011, 00:24

Do tego wzoru biały nie będzie pasował :|
dwanasciegr - 30 Mar 2011, 19:55

Felgi są na wozie
Fotki będą jak jutro umyję samochód :hihihi:

Dziś był robiony przedni pas, spawanie i szpachla, pod koniec tygodnia będzie gotowy.

bidżej - 30 Mar 2011, 20:00

biały kierunek z przodu i z boku bym zarzucił...
Bez - 30 Mar 2011, 21:50

no i gitara a ty chcesz jeszcze ją obniżać ??
dwanasciegr - 31 Mar 2011, 07:00

Biały kierunek planuje od kiedy mam fieste. Jednak ciągle coś mi w zakupie przeszkadza. Mam zamiar, ale wychodzi podobnie jak z kierunkami :rotfl: .
przemo_rsr - 31 Mar 2011, 21:33

moja tak siedzi -35mm i nie jest źle,
ładnie alusy, pozdro :-)

dwanasciegr - 7 Kwi 2011, 18:20

Kilka nowych fotek na pierwszej stronie :-)
DemptD - 7 Kwi 2011, 19:13

dwanasciegr :boshe: dawaj zdjęcia z kolejnych postach
dwanasciegr - 7 Kwi 2011, 19:16

Edit(07.04) - Aluski i kilka fotek

:ok:

Pietrekk - 7 Kwi 2011, 19:23

Całkiem fajny stan felg, takie spokojne one w sumie :D
dwanasciegr - 7 Kwi 2011, 19:46

sleeper w końcu, ma być spokojnie :rotfl:
van - 7 Kwi 2011, 21:35

alufelgi to wzór z edycji GT Sierry, całkiem fajne nie doceniane niestety w Sierrach z uwagi na małą średnicę do takiego wozu, do Fiesty pasują całkiem fajnie :ok:
Krzychu_14 - 7 Kwi 2011, 21:39

van81 napisał/a:
alufelgi to wzór z edycji GT Sierry, całkiem fajne nie doceniane niestety w Sierrach z uwagi na małą średnicę do takiego wozu, do Fiesty pasują całkiem fajnie :ok:

o tak, do fiesty pasują wyśmienicie :)

bidżej - 7 Kwi 2011, 21:48

trochę gleby jej trzeba bo kozowato wygląda. no i biały kierunek ;-))
luki - 7 Kwi 2011, 21:56

Gleba na poczcie siedzi :rotfl:
dwanasciegr - 7 Kwi 2011, 22:00

No właśnie, montować -35 na tył jak dojdą, czy wstrzymać się aż znajdę jeszcze sprężyny na przód?
luki - 7 Kwi 2011, 22:02

zmiana tylnich sprężyn to kwestia 45 minut, o ile sie fajnie śruby wykręcają :hahaha: da się bez ściągaczy do sprężyn zrobić
bidżej - 7 Kwi 2011, 22:06

Cytat:
o ile sie fajnie śruby wykręcają
zależy co to znaczy "fajnie" :rotfl:
luki - 7 Kwi 2011, 22:08

no na pewno nie tak jak u ciebie bidżej, :hahaha: 12gr jak przyjdą poczyść je i pakuj na auto :)
bidżej - 7 Kwi 2011, 22:09

u mnie właśnie było fajnie, nie ma to jak przygoda ze szlifierką i wiertarką :V:
kuba87 - 7 Kwi 2011, 22:09

bidżej napisał/a:
Cytat:
o ile sie fajnie śruby wykręcają
zależy co to znaczy "fajnie" :rotfl:

fajnie znaczy się paluszkami :D

dwanasciegr - 7 Kwi 2011, 22:19

Będą zakładane w poniedziałek. Może białe kierunki też jutro przyjdą.. Tylko mam nadzieje że w 1 kawałku, to je z miejsca założę. :ok:
Bezimienny - 7 Kwi 2011, 22:35

Troche dziwnie będzie auto wyglądać na tylko tylnych obniżających sprężynach, tak jak byś cały bagażnik cegieł miał :rotfl: ale jak będzie i przód to będzie git :ok: no i biały kierunek oczywiście :ok:
dwanasciegr - 7 Kwi 2011, 22:39

Właśnie dlatego trochę mi się to nie widzi, zobaczy się :V:
DemptD - 7 Kwi 2011, 23:46

Bezimienny napisał/a:
Troche dziwnie będzie auto wyglądać na tylko tylnych obniżających sprężynach, tak jak byś cały bagażnik cegieł miał :rotfl: ale jak będzie i przód to będzie git :ok: no i biały kierunek oczywiście :ok:

szczególnie, że w fieście największa koza jest z tyłu.. i mniej więcej może się unormować z przodem ew ciut niżej niż przód.. zarwanego poloneza z tego nie zrobisz mimo wszystko :)

Kusiu - 8 Kwi 2011, 22:51

wstrzymaj się , i załóż jak bedziesz mial na przod :-)
dwanasciegr - 9 Kwi 2011, 00:07

dziś doszły, luki, bardzo stare one są? :D
luki - 9 Kwi 2011, 07:57

zdjęte były z fiesty 94 rok. Potraktuj drucianką będą jak nowe
Krzychu_14 - 9 Kwi 2011, 08:25

następnie malowanie i jak ze sklepu :)
dwanasciegr - 10 Kwi 2011, 00:36

Odmalowane :-) . A sprężyny na przód będą w tygodniu :devil: .
bidżej - 10 Kwi 2011, 09:21

jak pomalowałeś je zwykłą farbą / lakierem, to szkoda było Twojego czasu i kasy, bo za miesiąc wszystko odpadnie ;/
dwanasciegr - 10 Kwi 2011, 10:45

Hmm, podkład + baza nie wystarczy? To jak je trzeba malować?
Kusiu - 10 Kwi 2011, 10:59

po co wogole malować? skoro i tak nie bedzie tego widac dopolki tam nie zagladniesz?:P
dwanasciegr - 10 Kwi 2011, 11:42

Jak już coś robić, to trzeba robić to porządnie, takie moje zdanie..
przemo_rsr - 10 Kwi 2011, 12:10

ładne alusy :-) , a eibachu ładnie Ci dupe wytrzepie po Wałbrzyskich drogach :-) :-P
luki - 10 Kwi 2011, 12:15

ja pomalowałem te z RST 4 lata temu 2 lata na aucie siedziały i nic nie poodpadało
Ad@mus - 10 Kwi 2011, 12:31

podobuje mi sie:)
dwanasciegr - 11 Kwi 2011, 21:42

Jaką radzicie kiere do mk3.5?
coś w tym stylu?

dziamdziam - 11 Kwi 2011, 22:01

mam moja do zgonienia, twoja z poducha moge przyjac w rozliczeniu tu masz linka do fot http://img19.imageshack.us/i/img0228ee.jpg/ http://img52.imageshack.us/i/insidemw.jpg/
dwanasciegr - 12 Kwi 2011, 17:41

Zamarzył mi się central, przeszukiwałem allegro i znalazłem coś takiego
będzie pasowało?

Freeman - 12 Kwi 2011, 20:10

Nada się, ale ja polecam Magicar820.
dwanasciegr - 13 Kwi 2011, 19:40

Fiesta dziś umarła.. Prawdopodobnie alternator..
Pierwsze holowanie <8>

Krzychu_14 - 13 Kwi 2011, 19:44

to naprawiaj ją i to szybko!!!
dwanasciegr - 13 Kwi 2011, 20:39

Zgodnie z zasadą złośliwości rzeczy martwych zrypała się wtedy, kiedy skończyły się pieniądze, norma :hahaha:
Witek1992 - 13 Kwi 2011, 21:38

dwanasciegr napisał/a:
zrypała się wtedy, kiedy skończyły się pieniądze, norma

Skąd ja to znam :rotfl: One potrafią być złośliwe :hihihi:

DemptD - 13 Kwi 2011, 21:45

Witek1992 napisał/a:
One potrafią być złośliwe :hihihi:

jak się dba - tak się ma <8>

bidżej - 13 Kwi 2011, 21:46

dobrze gada, czy chceta czy nie chceta :-P
Witek1992 - 13 Kwi 2011, 21:52

DemptD napisał/a:
jak się dba - tak się ma <8>

Ja mam na to inne wytłumaczenie :2xf:

dwanasciegr - 14 Kwi 2011, 10:55

Alternator jest ok, byl dzis sprawdzany. Nie ma ladowania na kablach :|
bidżej - 14 Kwi 2011, 11:50

yyy?
dwanasciegr - 14 Kwi 2011, 11:55

W ogólę nie ma ładowania akumulatora.
bidżej - 14 Kwi 2011, 12:10

a alternator niby działa jak należy? jedyne co jest między akumulatorem a alternatorem to gruby kabel...
Pietrekk - 14 Kwi 2011, 12:12

Jeśli altek ładuje, a nie dochodzi do aku sprawdź kable pomiędzy altkiem a rozrusznikiem, jak ok to między rozrusznikiem a altkiem, poczyść miejsca styku, jeśli będzie potrzeba to zmień kable na nowe. A druga rzecz która jest u mnie to wyślizgana rolka na altku, przez nią musze mieć mocniej napięty pasek.
kenczorf - 14 Kwi 2011, 12:37

Jak altek jest zdrowy a prad nie dochodzi do aku to sprawdz tez niebieski przewod idacy do altka...lubi sie utlic i wtedy altek nie zaskakuje. U mnie bez tego kabla trzebabylo wkrecic auto na 5k rpm i wtedy zaskakiwal i chodzil az do zgaszenia auta.
dwanasciegr - 14 Kwi 2011, 20:51

Dobra, problem rozwiązany, zerwał się kabel.. Ktoś go wyjątkowo amatorsko naprawił. Trochę pracy i fiesta naprawiona zerowym kosztem <8>
przemo_rsr - 14 Kwi 2011, 21:08

kenczorf, to co opisałeś to samowzbudzenie alternatora :)
to super, że Ci alterek juz pomyka jak trza;D
najprawdopodobniej na weekendzie będę w DB
pzdro :)

kenczorf - 15 Kwi 2011, 15:48

przemo_rsr, wiem i dlatego napisalem bo dwanasciegr, twierdzil, ze alter sprawny ale do aku prad nie dochodzi czyli to mogl byc powod. W gwoli scislosci ktory kabel sie zerwal?
przemo_rsr - 15 Kwi 2011, 20:16

Pany rano wyjedziemy, to tak z 5-6godzin, u babci bym posiedział trochę i myślę że tak koło 18 byłbym wolny :)
dwanasciegr - 16 Kwi 2011, 00:13

Ten gruby, w miejscu połączenia z rozrusznikiem. To zobaczymy panowie, ja bym najchętniej spotkał się po 23-00 w sobote, ale można pomyśleć wcześniej :ok:
Witek1992 - 18 Kwi 2011, 23:47

przemo_rsr, Wrzucaj foty :hammer:
dwanasciegr - 13 Maj 2011, 13:52

Dawno mnie tu nie było, napiszę co tam słychać w fieście.
Od 3 tygodni jeżdze na niebieskich eibachach, pomalowałem tylni pas, przedni będzie jeszcze do poprawek, założyłem głośniki na tył i to chyba na tyle. Dużo się nie zmieniło, fiesta na szczęście ma się dobrze. Kilka fotek:

piotrek080292 - 13 Maj 2011, 14:23

Pięknie wyglada, niech jeździ bezawaryjnie :)
Witek1992 - 13 Maj 2011, 23:11

Teraz jej tylko brakuje 2.0 pod maską :devil:
dwanasciegr - 16 Maj 2011, 21:15

Oj marzenie, ciężko będzie. Może pod koniec sierpnia się pomyśli.
bidżej - 16 Maj 2011, 21:18

smakowo jest :ok:
Maki - 22 Maj 2011, 14:25

Szkoda auta.
kenczorf - 22 Maj 2011, 14:39

Maki napisał/a:
Szkoda auta.
??
dwanasciegr - 20 Lip 2011, 15:09

Fiesta żyje i ma się prawie dobrze. Czeka na wymianę amortyzatorów z przodu. Kiedyś miałem do kupienia tanio felgi, nikomu się nie podobały :-) . Na fieście wyglądają tak

bidżej - 20 Lip 2011, 15:13

mnie też się nie widzą gy