Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika og鏊na - [MK2] "pytam o b這tnik"

LOY - 8 Mar 2009, 19:53
Temat postu: [MK2] "pytam o b這tnik"
hej zboczency ...szybkie pytanie jak te wasze obrzydlistwa mia造 fabrycznie rozwiazane szczeliny przedniego b這tnika na styku s逝pek A i podszybie ? ..Xr kt鏎a m璚ze mia豉 tam jakies marne resztki starego szczeliwa ..ale poniewaz ..b這tnikom daleko do orgina逝 ..nie wiem czy to ori czy wymys� kt鏎egos o軟era :rotfl: .. w duzych fiatach n.p szczelina by豉 szczeliwowana ..chcia豚ym tutaj postapic zgodnie z rozwiazaniem fabrycznym ...
poradzcie ..bo na fotkach w necie fige widac :sad: ...

po otrzymaniu odpowiedzi dioda skasuj temat prosz� ..... :-) :)

xr2fun - 8 Mar 2009, 20:56

Jacy zbocze鎍y? W tej chwili kocha� mo積a inaczej jest w modzie :bigok:
Nie ma uszczelnienia - szpara musi pozosta� :)

Laskosz - 8 Mar 2009, 21:19

xr2fun napisa�/a:
Nie ma uszczelnienia - szpara musi pozosta� :)

wg mnie 豉dniej by by這 jako� to w豉snie jakim� szczeliwem wype軟i� :) byle nie szpachlowa� i malowa� bo p瘯nie :)

LOY - 8 Mar 2009, 21:41

dioda mi napisa� ze ori jest wype軟ienie masa uszczelniajac� ...
panowie zdecydujcie si� ;/ ...bo za pare dni zaczynam szykowac bude ..a zaczynam od szczeliwek ,chce zrobic ori..wi璚 decydujcie ...oczywiscie szczeliwko bedzie najlepsze ,lakierowalne (wurth),lekko wkles貫 i lakierowane :-P
..a zboczency jestescie straszni bo zeby wchodzic w te brzydactwa MK1/2 to trzeba miec totalnie niepokoleji w g這wie :-)

xr2fun - 8 Mar 2009, 22:00

LOY napisa�/a:

Nie jest - bo ja jaszcze mam dwie cnoty nieskundlone :) KAPISTO Loy :V:

LOY - 8 Mar 2009, 22:13

xr2fun napisa�/a:
LOY napisa�/a:

Nie jest - bo ja jaszcze mam dwie cnoty nieskundlone :) KAPISTO Loy :V:

kapisto ...dzieki wielkie ..robie wi璚 ori ..chyba ze sugerujesz ..uszczelnic ...ale chyba nie sugerujesz :) ...
PS ..Xr2fun badz瞠 wreszcie na zlocie ;/ ..pozna貫m twojego mini .ale chcia豚ym poznac XR-k�

kostek88wjcz - 8 Mar 2009, 23:11

ja mam top wypelnione masa ale to juz chyba zalezy tylko i wylacznie od Ciebie ;) zobaczysz jak bedzie lepiej :)
diodalodz - 8 Mar 2009, 23:58

czasami by造 jeszcze gumowe uszczelki . po陰czenie s逝pek b這tnik z tego co mi si� wydaje jest niewype軟ion� szpar� . a podszybie b這tnik ma mase chyba . zapytam jeszcze jednego pacjenta co mia� cnote z niemiec.
JoeMix - 9 Mar 2009, 09:06

By這 wype軟ienie. Jak jest ten Y na 陰czeniu to od maski do rozwidlania by豉 wci郾i皻a uszczelka. W przekroju mia豉 0 - takie sp豉szczone lekko O, na ramionach rozwidlenia nie by這 ju� uszczelnienia i rowek nie by� taki g喚boki.

LOY - 9 Mar 2009, 12:37

nie trzeba by這 was pytac teraz mi zamotaliscie :rotfl: ...to co szczeliwowac b這tnik-podszybie ..a szpare b這tnik-s逝pek zostawiac ...kurde tez sobie wymysli貫m ori .... ;/
diodalodz - 9 Mar 2009, 13:01

LOY napisa�/a:
to co szczeliwowac b這tnik-podszybie ..a szpare b這tnik-s逝pek zostawiac ...kurde tez sobie wymysli貫m ori

tak bym zrobi�
lakierowana spoina du穎 lepiej wygl康a a ori to ori to nie W108 . Ford nie udost瘼nia danych wi璚 ...

LOY - 9 Mar 2009, 13:08

dobra po這wiczne rozwiazanie i kazdy bedzie pogodzony :-P
dioda wywalaj temat ..juz wiem wszystko
DZIEKUJE ...zboki :-P

xr2fun - 9 Mar 2009, 13:21

Jak zaszczelinujesz i b璠ziesz je寮zi� w zimie to...... szybciej wyjd� parchy tudzie� dziura. :)
diodalodz - 10 Mar 2009, 00:21

xr2fun napisa�/a:
Jak zaszczelinujesz i b璠ziesz je寮zi� w zimie to...... szybciej wyjd� parchy tudzie� dziura. :)

ok 2-3 lata jak nie ma nadkoli z przodu .

LOY - 10 Mar 2009, 12:16

jak nie skasowa貫s panie to was jeszcze podr璚z� ..sa gdzies jakies tjunerskie nadkola do MK2 :fox: ..czy jedynie opcja wciskac nadkole od MK3 ...warto przesadzac / ..Xr2 kuby niema zadnych nadkoli a o dziwo w nadkolach zupe軟ie nie polecia豉
xr2fun - 10 Mar 2009, 12:44

Ja te� nie mam nadkoli i b這tnik lewy musia貫m wymieni� bo mia� kiedy� kolizj� i ju� nie opar� si� rudej (ko這 kierunkowskazu).
Nadkole w tym przypadku w niczym nie pomo瞠. Chodzi o to, 瞠 takie uszczelnienie powoduje trwa造 brak odparowania wody i brak ewentualnej mo磧iwo軼i p騧niejszej konserwacji bez u篡cia ostrych narz璠zi. :)

diodalodz - 10 Mar 2009, 19:03

ale mi np po za這瞠niu nadkoli przesta造 gni� ju� zjedzone naro積iki b這tnik闚 . Tak瞠 trzeba je zak豉da� .
Laskosz - 10 Mar 2009, 19:28

http://moto.allegro.pl/it..._lewe_nowe.html

Prosze :) go軼 ma te� na reszte b這tnik闚

xr2fun - 10 Mar 2009, 19:29

DIODA - czytasz dok豉dnie w徠ki? Potrafisz chyba odr騜ni� prz鏚 od ty逝! :yyy:
Ja nigdzie nie napisa貫m, 瞠 nie warto zak豉da� nadkoli.
Przeczytaj jeszcze raz co w tym temacie napisa貫m i chyba zrozumiesz o co chodzi :joint:

kostek88wjcz - 10 Mar 2009, 19:51

ja tez nei mialem nadkoli ale chwila wolnego i nadkola z mk3 i juz mam ;)
diodalodz - 10 Mar 2009, 22:53

xr2fun napisa�/a:
Potrafisz chyba odr騜ni� prz鏚 od ty逝!

m闚ie o przodzie i naro積ikach ko這 maski . Tam mk1 jest prawie zawsze zjedzona jak nie ma nadkoli .