Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Kierunki

mózg - 23 Kwi 2005, 16:47
Temat postu: Kierunki
Gdzie moge kupic białe kierunki, bo te pomaranczowe w blotnikach zupelnie mi sie nie podobaja. Ktos wie ile kosztuja??
KoRcZuS - 23 Kwi 2005, 17:06

Jesli chodzi ci o kierunki boczne to tutaj http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48794534 wlasnie zamowilem sobie tez :)
Lokmen - 23 Kwi 2005, 17:41

Tylko trzeba uważać bo jak masz kwadratowe - to żeby wcisnąć te jajka to trzeba błotnik piłować bo nie wejdą...
KoRcZuS - 23 Kwi 2005, 17:52

Łokmen napisał/a:
Tylko trzeba uważać bo jak masz kwadratowe - to żeby wcisnąć te jajka to trzeba błotnik piłować bo nie wejdą...

Heh, w sumie to juz sie przyzwyczailem do tego ze ciagle cos trzeba przerabiac bo nie pasuje idealnie... lusterka jak zmienialem musialem wywiercic wieksze dziury, z kierownica tez troche zabawy, wiec z kierunkami tez dam rade...:P Pozdro!

ehaer - 23 Kwi 2005, 18:19

ja sie podepne pod temacik z takim pytaniem czy do mk4 pasuja kierunki boczne z opla corsy bo mam mozliwosc kupna za 10 zl bialych a do fiesty niestety nie ma wielkosc jest taka sama ale nie wiem jak z zaczepem probowal ktos zakladac?? a i jeszcze jedno moze glupie pytanie ale jak sie zdejmuje kierunki jakos sie podwaza?z gory dzieki
mellow - 23 Kwi 2005, 19:08

KoRcZuS napisał/a:
Łokmen napisał/a:

Heh, w sumie to juz sie przyzwyczailem do tego ze ciagle cos trzeba przerabiac bo nie pasuje idealnie... lusterka jak zmienialem musialem wywiercic wieksze dziury, z kierownica tez troche zabawy, wiec z kierunkami tez dam rade...:P Pozdro!

Lepiej przytnij mocowanie kierunka i najwyzej podklej go na klej do szyb... bo jak zaczniesz pilowac blotnik to pedzej czy pozniej wyjdzie Ci rdza...

Pozdrawiam

wKar - 6 Maj 2005, 02:22

Panowie i Panie,

a może coś takiego:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=50004719 ??

tylko z tego co widzę, to to są same "klosze" :-/

Lokmen - 6 Maj 2005, 06:31

jak masz stare pomarańczowe kierunki to do tych białych będa pasować oprawki z żarówką od starych kierunków...
KoRcZuS - 6 Maj 2005, 10:42

Ale do bialych powinny byc pomaranczowe zarowki wiec bedziesz musial dokupic, jedynie oprawki mozesz przelozyc ;)
Patton - 6 Maj 2005, 11:28

Korczus - wrzucales juz te kierunki boczne? Bo ja kupilem na tej aukcji i troche dziwne sa :P Pozdrawiam
KoRcZuS - 6 Maj 2005, 22:30

Patton napisał/a:
Korczus - wrzucales juz te kierunki boczne? Bo ja kupilem na tej aukcji i troche dziwne sa :P Pozdrawiam

Heheh no sa dziwne bo calkiem inaczej mocowane :) Usunalem te zaciski i wygladzilem wszystko tak ze mialem gladka powierzchnie i przykleilem kropelka :) Jak narazie wszystko oka :)

maerik - 10 Sie 2005, 08:41

KoRcZuS napisał/a:
Ale do bialych powinny byc pomaranczowe zarowki wiec bedziesz musial dokupic, jedynie oprawki mozesz przelozyc ;)

Posluchalem Ciebie i... dupa!
Bylem w kilku sklepach i pomaranczowe zarowki maja "bolce" pod innym katem niz biale... podobno tak jest we wszystkich zarowkach pomaranczowych i trzeba na nie odpowienie oprawki... Nie wiem jaka jest cena oprawek, ale planuje "prysnac" zarowki na pomaranczowo :P

Jak ktos chce mam na zbyciu zarowki pomaranczowe General Electric z USA z 2 letnia gwarancja...

KoRcZuS - 10 Sie 2005, 10:32

Nie wiem jak to tam jest z tymi zarowkami bo jak kupowalem kierunki to zaraz do goscia pisalem zeby zarowki dorzucil.
JoeMix - 10 Sie 2005, 13:27

Ja kupowałem kolorowe zarówki (zółte i czerwone i maleńkie niebieskie) i nie miałęm problemu by je wsadzić w miejsce takich białych...
maerik - 10 Sie 2005, 15:36

JoeMix napisał/a:
Ja kupowałem kolorowe zarówki (zółte i czerwone i maleńkie niebieskie) i nie miałęm problemu by je wsadzić w miejsce takich białych...

Heh a po co Ci takie kolorki w kierunkach byly? Chyba ze na swieta? =]
Poszukam jeszcze takich zarowek z rozstawem bolcow 180 stopni - moze gdzies sa...

JoeMix - 10 Sie 2005, 16:05

Znajoma w kaszlu zapragneła białych kloszy z tyłu...
DziDzia - 11 Sie 2005, 01:03

a mnie to doszly sluchy ze jak samochod nie ma seryjnych bialych kieronkow to nie moze miec bialych...czy to prawda??znowu cos wymyslili do czego mozna by sie przyczepic??...nie wiem ale i tak zamierzam je zmienic na biale:d
JoeMix - 11 Sie 2005, 06:44

Byle z homologacją...
DziDzia - 11 Sie 2005, 12:21

homologacja owszem...powinno byc ok...tylko wlasnie slyszalem ze to nie ma nic do rzeczy...ale co tam...i tak je zaloze :D ladniejsze sa
JoeMix - 11 Sie 2005, 17:49

Może i nie ma nic do rzeczy - ale jak panowie z policji zauwazą światłą bez homologachi to dowód zabiora, a na przeglądzie auto nie zostanie dopuszczone do ruchu...
maerik - 11 Sie 2005, 19:43

JoeMix napisał/a:
Może i nie ma nic do rzeczy - ale jak panowie z policji zauwazą światłą bez homologachi to dowód zabiora, a na przeglądzie auto nie zostanie dopuszczone do ruchu...

A homologacha jest wybita na kloszu czy na obudowie bo jak to drugie to przeciez nikt nie bedzie zagladal... Poza tym to jakas parodia wogole... homologacja migaczy... :mad:

JoeMix - 11 Sie 2005, 20:35

Wszystko w aucie ma homologacje - głupie zaróweczki od podswietlania liczników też... homologacja w lampach jest zazwyczaj na kloszu w mk1/2 na kazdej lampie jest...
DziDzia - 14 Sie 2005, 19:25

tez uwazam ze homologacja na wszystkim tyo przesada...ale co zrobic...
Loko - 17 Sie 2005, 12:19

u mnie były pomarańcze...przemalowałem na czarny....troche za ciemne były i mi sie niepodobały....w miedzyczasie ktoś lekko zawadził i pękł mi lewy! :fox: Zakupiłem białe....i lekko zdymiłem czarnym lakierem do lamp :-P !! Teeeraz to mi się podobają!! :D