|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Naprawa i konserwacja podwozia.
mario3991 - 5 Lip 2013, 20:39 Temat postu: Naprawa i konserwacja podwozia. Siemanko wszystkim, nie dawno zobaczyłem że podwozie mojej czwórki jest w kiepskim stanie, jest trochę rdzawych nalotów z przodu, jest dziura od strony pasażera która zrobiła się w wyniku lania wody z pod deski rozdzielczej a wszystko przez nie szczelność po między filtrem kabinowym. Mam taki plan aby dziurę wyczyścić dokładnie szczotą drucianą następnie spryskać jakimś środkiem przeciw korozji później kupić matę i żywicę epoksydową i zakleić to (nie wiem czy to jest dobry pomysł i tutaj liczę na jakieś podpowiedzi). Następnie chcę wyjąć fotele wykładzinę i wygłuszenie oznaki korozji wyczyścić i zabezpieczyć.
Teraz pytania:
1) jakich środków użyć do zabezpieczenia antykorozyjnego tej dziury po wyczyszczeniu
2) na forach znalazłem aby zastosować NOXUDOL 750 do profili zamkniętych (rozumiem że do progów drzwi i klapy) i jak wpuścić go do progów w 4 i czy będzie to dobry środek
3) Noxudol 1600 do całego podwozia podobno jest dobry i mocny
4) Jaki podkład dać na podwozie
5) Czym pomalować oznaki korozji po wyczyszczeniu wewnątrz samochodu
6) Jaką żywicę zastosować
Trochę dużo tych pytań ale czytałem sporo na różnych forach i jedni mówią tak a drudzy jeszcze inaczej a chciałbym pojeździć trochę tym autem.
Parzych - 5 Lip 2013, 21:37
mario3991 napisał/a: | kupić matę i żywicę epoksydową i zakleić to (nie wiem czy to jest dobry pomysł | To nie jest dobry pomysł, takie dziury łata się wspawując łatkę z blachy...
ElGrey - 5 Lip 2013, 22:17
Mogę cię zapewnić, że masz więcej rdzawych dziur, niestety nic sensowniejszego od spawania jeszcze nie wymyślono, więc nie ma co szukać żywic, a poszukać blacharza co to wyprowadzi
4) podkład epoksydowy
5) wytrawić, podkład epoksydowy i może być farba nawierzchniowa, ale nie musi
wawrzyc - 6 Lip 2013, 09:46
Podjedz do kogos z migomatem aby ci wspawal kawaleczek blachy. Na to pasta do spawow, podklad antykorozyjny, podklad i jakis lakier, ewentualnie pozniej bitumit i masz spokoj,
mario3991 - 6 Lip 2013, 17:14
ok no to dziurę już wiem jak zrobić, a co z punktami 2,3 ?? Podkład epoksydowy obojętnie jaki ????
ElGrey - 7 Lip 2013, 09:03
Jest mnóstwo producentów, i raczej większość trzyma jakość, wiec wszystko jedno
Do wytrawiania możesz użyć kortanin polski skuteczny tani, ale możesz zastosować inne droższe środki, a następnie podkład antykorozyjny.
Jeśli chodzi o preparaty do profili to tak jak z podkładami bierzesz co jest, bo są podobnej jakości. Do aplikacji stosuje się pistolet specjalny do tych środków, ale musisz mieć kompresor, jeśli nie posiadasz i nie masz dostępu do niego, wystarcza preparaty w spreju, choć wychodzi to znacznie drożnej
mario3991 - 7 Lip 2013, 18:27
Mam kompresor tylko pistolet do tego muszę kupić, a powiedz jak dostać się do progów żeby wpuścić ten środek ??? Bo drzwi i tylna klapa to bez problemu.
vegetagt - 7 Lip 2013, 18:33
mario3991, od wewnątrz powinny być otwory technologiczne. Valvoline do preparatów konserwujących dodaje sonde i zaślepki - więc jak nie ma dostępu, to wg nich plan jest taki: wiertara, konserwacja, zaślepka.
mario3991 - 7 Lip 2013, 20:09
Jutro wstawię fotkę jak wygląda ta dziura bo tam są jakieś gumowe zaślepki i nie wiem do czego to jest.
ElGrey - 8 Lip 2013, 06:37
Właśnie to są otwory technologiczne (pewnie chodzi ci o podłużnice), a do progów są naklejki z neoprenu po bokach, po naprawie i konserwacji trzeba nakleić nowe najlepiej
mario3991 - 8 Lip 2013, 07:07
Właśnie podłużnica jest deko zgnita i nie wiem czy można ten kawałek wyciąć i wspawać nowy ciekawe czy przy przeglądzie nie będzie cyrków.
ElGrey - 8 Lip 2013, 22:54
Wycina się do zdrowego, czystości od serca itd
vegetagt - 8 Lip 2013, 23:02
mario3991, na przeglądzie nie będzie problemu, jeżeli to będzie zrboione z głową - poza tym, biteks zasłoni wszystko
ElGrey - 8 Lip 2013, 23:27
Jaki bitex
Moja stara też nie wyglądała wesoło i została wyciągnięta na prosta
przed po
Wycinanie spawanie i pasta, później jeszcze nawierzchniowa
vegetagt - 8 Lip 2013, 23:30
ElGrey, cotam konkretnie chcesz to kładź Jakieś coś jako ostatnia warstwa ochronna, potocznie biteks
ps. działa podobnie do droższych specyfików a kosztuje grosze
mario3991 - 9 Lip 2013, 19:05
elgrey ja mam identycznie zjedzone do samo jak u cb, blacharz jakoś ci odtworzył ten kawałek czy jak ????
ElGrey - 9 Lip 2013, 22:16
Z kolegom odtwarzałem wtedy, a było to już z 7 lat temu dopiero uczyłem się blacharki i spawania aut
mario3991 - 14 Lip 2013, 13:52
ELgrey miałeś rację od strony pasażera z maleńkiej dziurki zrobiła się spora locha, ale podłużnica jest tylko powierzchownie zjedzona, prócz tego są jeszcze inne mniejsze dziury opryskałem kortaninem wszystkie miejsca korozji i jutro do blacharza.
a oto dzieło rudej ;p
http://www.fotosik.pl/pok...81457116e2.html
http://www.fotosik.pl/pok...60a52275f6.html
Mam mały problem, otóż przy fotelu kierowcy i fotelu pasażera jest plastikowa listwa która zasłania śruby odczepiłem ją i są tam kable jakieś które są podłączone do fotela, czy jak je rozłączę to nic się nie stanie. Wyciągam całe wnętrze aby zobaczyć podłogę od góry i ewentualnie naprawić.
Parzych - 14 Lip 2013, 15:46
mario3991 napisał/a: | są tam kable jakieś które są podłączone do fotela, czy jak je rozłączę to nic się nie stanie. | Kable są od napinaczy pasów, jeśli po odłączeniu nie będziesz włączał zapłonu, nic się nie stanie, jak włączysz to wyskoczy błąd i może świecić kontrolka poduszek...
mario3991 - 14 Lip 2013, 18:12
Ok, a jak ściągnąć te plastiki po bokach wyciągnąłem te plastikowe bolce ale nie ma tam żadnych śrub a dalej trzyma.
ElGrey - 14 Lip 2013, 22:20
Wyciągnąć stanowczo, jedynie z tylu jest pod zaślepka śruba
By dobrze zrobić wnętrze należny wymontować fotele, kanapę i całe boczki zanim wyciągniesz obie wykładziny
mario3991 - 15 Lip 2013, 06:51
Wiem jak wyciągnąć fotele boczki i tą konsole na której są biegi, postanowiłem odpuścić blacharza i zrobić to sam pożyczyłem tiga, podłużnice wyczyszczę tam gdzie jest blacha pordzewiała wytnę kątówką i wspawam nowy kawałek później pasta do spawów zabezpieczenie antykorozyjne i git będzie. A co do konserwacji starą powłokę muszę wyczyścić do golutkiej blachy czy tylko oczyścić odtłuścić i położyć nową warstwę ???
ElGrey - 15 Lip 2013, 17:24
A umiesz spawać Tigiem ? bo do pordzewiałej blachy to słaby pomysł, raczej Mig !a nawet wyłącznie Mig bo wypalisz dziury a nie pospawasz solidnie, no chyba że na co dzień spawasz tą metoda zwykłą stal.
Ja bym się nie odważył, a spawam wszystkimi metodami... na co dzień
mario3991 - 15 Lip 2013, 21:12
Może dam komuś do pospawania w sumie nie wiem jeszcze.
Kameleon340 - 16 Lip 2013, 13:10
Migomatem to tak
mario3991 - 16 Lip 2013, 14:54
A wie ktoś jakiej grubości blachę wspawać ?? Bo nie mam jak zmierzyć suwmiarką tej blachy na podłodze, blacha z karoserii innego auta może być będzie się nadawać??
ElGrey - 16 Lip 2013, 15:47
Wszystkie blachy poszycia to 0,7 mm, wzmocnienia 2 mm, a podłożnice są z 3 mm blachy.
Lepiej zastosować czysta blachę ocynk, bo jest pewność ze nie ma korozji i nie trzeba czyścić do pospawania, tylko pamiętać należny o dobrej wentylacji bo cynk jest bardzo szkodliwy
mario3991 - 17 Lip 2013, 15:20
Po co mi ocynk we fieście ???? Zwykłą blachę ze drzwi wytnę na złomie i też będzie grać, ocynk też się ciężko spawa. ElGrey a powiedz mi czy ja muszę całe podwozie wyczyścić do gołej blachy czy tylko tam gdzie rdza i tam gdzie odpada bitex ??
ElGrey - 17 Lip 2013, 17:15
Może dlatego że cala fiesta jest ocynkowana
Tam gdzie to jest konieczne, tam czyścisz, jeśli był użyty bitex to już tego gówna nie szczycisz
mario3991 - 17 Lip 2013, 20:37
MK4 jest ocynkowana ??? ciekawe w którym miejscu chyba na kołpakach XD
Hans - 17 Lip 2013, 21:02
Tak poza konkursem, przy okazji zapytam, z czystej ciekawości, dlaczego wszyscy są wielkimi przeciwnikami żywicy i włókna w przypadku małej, punktowej dziurki, powiedzmy 3 mmx3mm, po obrobieniu wyjdzie powiedzmy 5x5 ? Robota tymczasowa fakt, ale mniej pracochłonna i kosztowna a w przyszłości ewentualnie jak już generalny remont podłogi. Jakieś konkretne argumenty przeciw ?
mario3991 - 18 Lip 2013, 14:26
Ja chcę zrobić porządnie to raz, dwa że mam dziury tylko w miejscu nóg pasażera bo lała się woda z podszybia, trzy chcę za rok sprzedać fiestę i nie chce żeby ktoś później gadał na mnie że sprzedałem bubel. Z żywicy i włókna możesz sobie odtworzyć np zderzak albo inne elementy plastikowe a nie blachę (ludzie tak robią ale to na długo nie starcza)
ElGrey - 18 Lip 2013, 18:29
Hans napisał/a: | Tak poza konkursem, przy okazji zapytam, z czystej ciekawości, dlaczego wszyscy są wielkimi przeciwnikami żywicy i włókna w przypadku małej, punktowej dziurki, powiedzmy 3 mmx3mm, po obrobieniu wyjdzie powiedzmy 5x5 ? Robota tymczasowa fakt, ale mniej pracochłonna i kosztowna a w przyszłości ewentualnie jak już generalny remont podłogi. Jakieś konkretne argumenty przeciw ? |
Taniej zrobić spawarko, niż paprać się z żywicami
Nie będę tu walił całego wykładu o laminowaniu, oczywiście laminować się da, ale trzeba posiadać umiejętności dobry dostęp do otworu z obu stron i należny użyć poza żywicom (i nie epoksydową) jeszcze kilku środków które sprawdzają się lepiej na łodziach.
vegetagt - 18 Lip 2013, 21:37
ElGrey, a przy spawaniu na zakładkę, jakim środkiem zabezpieczyć miejsca, gdzie blacha nachodzi na drugą?
ElGrey - 19 Lip 2013, 13:24
Jak nie jest to na wierzchu (patrz progi zewnętrzne) to pasta na spawy i naprzód na to jeśli od spodu jeszcze farba nawierzchniowa, jeśli na facjacie jest to standardowo wytrawianie, podkład, szpachla, podkład i farba a w progi duża ilość preparatu do profili zamkniętych
|
|