Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Ochrona PIONEERA!!

CRAZY - 25 Paź 2005, 11:19
Temat postu: Ochrona PIONEERA!!
Przedstawiam pomysł mojego autorstwa na zabezpieczenie radia przed kradzieżą.

Realizacja wymagała małej dewastacji auta ale radio cenna rzecz:))

Jeśli zdjęcia będą niewyraźne to przepraszam ale ze mnie taki fotograf jak z koziej dupy tąba ;)

Mafios - 25 Paź 2005, 11:22

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: to juz wole radio wyjmowac :hahaha: :hahaha:
cinot - 25 Paź 2005, 11:26

Crazy jesteśnaprawę CRAZY ;)

Mul T LOCK na radio, ciekawy pomysł ale ta kłódka??Jas falosa mi sie przypomina i jego mini zamykany nakłódeczkę ;)

No ale teraz to jusz nie ukradnąraczej

Kurtus - 25 Paź 2005, 11:45

pomysł nie jest glupi aczkolwiek estetyjka wymagala by dopracowania

z doswiadczenia wiem ze zlodzieje sie nie pierd....ą i silowo wyrwa ci radio z cala konsolką srodkowa i nie dosc ze radia nie bedzie to wszystko bedzie polamane.Ford uzyl dosyc kruchliwych plasticzkow :(

Lokmen - 25 Paź 2005, 11:52

Dobry jesteś koleś - tylko tak jak wyżej pisze Kurtus - stracisz radio i na dodatek połamią ci konsole. Na przyszłośc gdybyś takowej szukał to zgłoś sie do mnie - mam taką na sprzedaż :) ...
Mafios - 25 Paź 2005, 11:54

no ja mam i deske rozdzielcza :D aha nie myslales zeby takie cos na kola zalozyc bo kola tez kradna szczegolnie jak sa zimowki na nich :D
Lokmen - 25 Paź 2005, 11:57

Jakby co to blachy też mam - w dobrtym stanie (błotimnki, drzwi itd) ;)
CRAZY - 25 Paź 2005, 12:48

Czas pokaże.

Całość instalacji będzie podłączona do 2 systemu alarmowego który będzie podłączony do 4 niezależnie podłączonych syren a takiego huku złodziej nie wytrzyma i ucieknie.

Zapewniam was że całość jest tak zmontowana że nie wyrwie niczego.

Zamierzam jeszcze wyskrobać na froncie radia tekst: "czukiereczek CI W DUPE" (przepraszam-musiałem), i wtedy go nie sprzeda nigdzie a to czyni radio bezwartościowym kawałkiem plastiku.

Czekam na dalsze opinie :) :devil:

Mafios - 25 Paź 2005, 12:52

polecam wizyte u psychologa to podobno pomaga w roznych przypadkach
Lokmen - 25 Paź 2005, 12:53

Daj spokój, tam sie czepiasz. Ważne ze miał pomysła jak to zrobić.
cinot - 25 Paź 2005, 13:09

Ja w sumiegratuluję odwagi która zapewne była potrzebna Ci do realizacji tego projektu, ale chłopaki mająrację- taki badyl zwraca uewagę złodzieja, ja tam zawsze zabieram panel inie ukradli mi radyjka, w sumie jak wida ctlko panel to nie wiadomo czy to coś poorządnego czy jakies eltax mp3 za 100 zeta. A w ten sposób każdy troszkęmyślący złodziej pokapuje że jest tam cośco warto chronić/.

rADUIO TO KOSZTUJE KOLO 500, A WYBITA SZYBA +_ NOWA KONSOLA + NAPRAWA ELEKTRYKI PO WYRWANIU RADIA??

a JAK SIĘ JEAKIŚ KIEP WKURZY TO PODZIABIE RADIO JAKIMŚ ŚRUBOKRĘTEM I DUPA PSA...

ja bym to zdjął i kupioł jnakąś czarną zaślepoke na panea albo przerobił panel od radia np unitra safari- kolega tak ma w i zero zainterersowania złodzieji- zdejmujesz panel od radia i wkładasz ten fałszywy, rewelacja

tevenet - 25 Paź 2005, 13:43

A ja chciałbym jeszcze zauważyć, że ta kłódeczka jest całkiem wątła i zupełnie nie zabezpieczona przed rozcięciem :-/ Złodziej może takie coś bez problemu przeciąć zwykłymi nożycami do blachy :( Dlatego polecam jeszcze w jakiś sposób zabezpieczyć kłódkę, ewentualnie wymienić ją na solidniejszą a cały zestaw zasłonić w jakiś sposób żeby go nie było widać i tym samym żeby złodzieji nie kusił :D
rozzz - 25 Paź 2005, 14:23

CRAZY błagam Cię: Powiedz że to Photo Shop :-(
A tak na poważnie to to zabezpieczenie sugeruje że masz tam radyjko dużo więcej warte niż kilkaset zł.
Pozdrawiam rozzz

CRAZY - 25 Paź 2005, 15:12

Docelowo na ramieniu z lewej strony będzie zestaw głośnomówiący a reszta zamaskowana w tym na panel czołowy wejdzie zaślepka tak by niebyło widać nic w efekcie całość będzie przypominać nic innego jak serie.

Jak skończę to wrzuce materiały foto :-D

z prawej pomyłka :ups:

Rasta - 25 Paź 2005, 20:48

Jak se napiszesz Hu.... to nie zdziw sie jak ktoś ci po złości zdewastuje furkę w środku.

Znam przypadek tylko furka inna - Seat Leon, że złodziej nie był w stanie wyrwać radia. Po złości zniszczył całą tapicerk nożem oraz deskę rozdzilczą wraz z 2 poduszkami powietrznymi.

Nie wyrwał radia za 2 tyś. ale kolo miał koszty za 12 tyś. Przemyśl to heeh

CRAZY - 25 Paź 2005, 21:09

ale ja nie jeżdżę seatem tylko fiestą a kokpit i fotele jestem w stanie kupić za 200-300zł a to mniej niż radio za 460zł hehehe
kaczoro - 25 Paź 2005, 21:19

CRAZY tobie musieli juz nie jedno radio ukraść skoro stosujesz takie wynalazki :he:
Pozdro!

CRAZY - 25 Paź 2005, 22:17

dokładnie 3 radia, 1 gaśnice, plecak i koc :zly:
kaczoro - 25 Paź 2005, 22:29

Aaaa to rozumiem!! ;-) Mnie na szczescie fiestki jeszcze nie okradli :D Ale znam ten ból bo kiedyś podpierniczyli w Krakowie :he: mi radio z Octavii ojca i też mialem nerwy :devil: He przez chyba 6 miesięcy mi przysyłali listy z przebiegu śledztwa, które oczywiscie skonczylo sie porażką :( Przykre to jest... :-(
Pozdro!

Danio - 25 Paź 2005, 23:48

poraziło mnie...mam nadzieję że to fiesta na jakimś złomie...bo jeśli nie to czy nie łatwiej było umieścić radio w bagażniku a panel w konsolce albo podsufitce...złamałeś mi psychikę CRAZY ...jesteś szalony :ok:
CRAZY - 26 Paź 2005, 08:56

Nie. Crazy nie stoi na złomie ale wygląda jak złom :D
A radio to zaraz po silniku (igła) najdroższa rzecz.

RKRman - 26 Paź 2005, 11:37
Temat postu: zabezpieczenie
CZE :P

...no cóż ...widze że nawet podczas odsłuchu radyjka część "zabezpieczenia" będzie widoczna ...jak dla mnie to nie do przyjęcia ...po prostu bym sie cały czas denerwił :yes: ....myśle żę takie utrudnienia tylko zachęcić mogą jakiś gówniarzy ..co to urządzenie potraktują jako sprawdzian swoich lipnych umiejętnośći.....jeśli jesteś dumny ze swojęgo patentu to OK .......chętnie posłucham relacji za jakiś czas - jak sie sprawuje......ja preferuje jednak bardziej znane rozwiązania - "stara zaślepka" ...inne, ukryte miejsce montarzu i pilot.....

POZDRAWIAM ;-)

CRAZY - 26 Paź 2005, 12:44

Myślę że to raczej ich odstraszy. A co do reszty to będzie zamaskowana 8|
Moby - 26 Paź 2005, 22:42
Temat postu: heheeh
heheh zajebiste zabezpieczenie ;) nie łatwiej bylo zalozyc szuflade i wygiągac radio. a o te blachy jeszcze ktos rozwali kolano i dostanie tężca i mu noge amputują ;) , no ale cóż jak mowiles car audio wymaga poświecen ;)
Bartsun - 26 Paź 2005, 23:04

pomysl rewelka :)
probowales to opatentowac w biurze patentow?

skoro tak bardzo cenne jest twoje radio, i jestes w stanie porozwiercac troche dzior dla niego, to moze zrobisz sobie poprostu jakas kieszen? tak usadowisz zapadki i potem przyciski, co by jednym chwytem wyciagnac cale radyjko... mysle ze zlodziejow radia najbardziej odstrasza... brak radia :P

pozdr, i gratuluje pomyslu :)

Moby - 26 Paź 2005, 23:10
Temat postu: ;)
No ale po to jest forum zeby sie dzielic swoimi pomyslami ;) i brawa za odwage itd.
modell1 - 26 Paź 2005, 23:18

ciekawe ile razy skroili ci sprzet
pewnie nie raz widząc ten patent

rozzz - 26 Paź 2005, 23:42

modell1: dokładnie 10 postów wyżej jest dokładna odpowiedź na Twoje pytanie.
Pozdrawiam rozzz

CRAZY - 27 Paź 2005, 07:17

rozzz napisał/a:
modell1: dokładnie 10 postów wyżej jest dokładna odpowiedź na Twoje pytanie.
Pozdrawiam rozzz

dodam do kolegi że wtedy było bez zabezpieczenia :)

Kacper - 27 Paź 2005, 09:06

ja tez sie boje o swoje radio - dlatego przerobilem radio na kieszen, i spi sobie w domku 8)
Moby - 27 Paź 2005, 10:27
Temat postu: ;)
Kacper wpadaj po felgi a nie chwal sie wynalazkami z radiem ;)
pozdro..

Kacper - 27 Paź 2005, 12:03
Temat postu: Re: ;)
Moby napisał/a:
Kacper wpadaj po felgi a nie chwal sie wynalazkami z radiem ;)
pozdro..

w sobote, w sobote :D
teraz dystansy się robią hehe... szpilki juz sa, nic tylko potem felgi odebrać :D
Dobra, bo mały OT robimy :devil:
Pozdrawiam, KACPER

Mafios - 27 Paź 2005, 12:48

powiedz zes juz zdjal ten patent pliss :twisted:
cinot - 27 Paź 2005, 13:42

patent jest kosmiczny, ale nie widzi mi ise jak ty to chcesz zamaskowac?? A co bedzie w razie wypadku>>??? przecież ta konstrukcja zmasakruje kolano pasażera!!!!
CRAZY - 27 Paź 2005, 15:35

Ok! Przegrałem z własną głupotą :!: Jutro zdejmę ten patent.
cinot - 27 Paź 2005, 16:17

ja nie mówię , że jestes głupi, wrtęcz przeciwnie pomysł jest bardzo bardzo ciekawy, ale wykonanie zagraża uzytkownikom samochodu.

Chyba lepiej stracić radio niż zdrowie...

Zavbieraj zawsze panel, i jak masz zamiar sie zatrzymać to zawczasu go chowaj ( tak żeby nikt nie zobaczył co wozisz) i po kłopocie.

Ja tak robięi jeszcze mi radyjka nie zakosili.

pozdrawiam serdecznie

Danio - 27 Paź 2005, 21:02

przeróbka radia na kieszeń to w Twoim przypadku maks 150 zł...zaznaczam maks bo może nawet w 100 sie zmieścisz...najlepiej pod tym względem wyglądają blaupunkty bo mają seryjne podtrzymanie pamięci a kieszeń możesz w każdym mm kupić...bierzesz radyjko do domu i leży sobie spokojnie na biurku..nie ma lepszej i tańszej opcji...bo w tej cenie można kupić pilot a radio gdzieś schować...ale to wtedy mniej wygodne
CRAZY - 27 Paź 2005, 22:58

a czy są kieszenie do Pioneera z pamięcią?
Danio - 27 Paź 2005, 23:03

tzn gotowych raczej nie ma...ale są firmy które sie tym zajmują...na allegro jak wpiszesz kieszeń to Ci wyświetli oferty...na pewno w Twojej okolicy jest jakaś firma która sie tym zajmuje
CRAZY - 27 Paź 2005, 23:10

dzięki za pomoc poszukam :brawo:
Kacper - 27 Paź 2005, 23:18

tak jak pisze Danio - z tym ze mnie postraszono wyzszymi kwotami... na elektrodzie ten temat tez bym poruszany, ogólnie jak przeszukasz internet to jest na ten temat sporawo napisane :D wiem bo sam to przerabialem z pół roku temu. i tak jak pisze Danio, Blaupunkt ma wmontowane podtrzymanie - właśnie moja Valencia lezy na biurku koło monitora :twisted:
Jaroslaw82 - 6 Lis 2005, 07:47

No coz, patet ekstra.. napewno zlodzieja zatka jak to zobaczy przez co straci troche czasu... jak wiadomo dla zlodzieja czas cenna rzecz... ale dla ciebie chyba tez? Jak dlugo rozbrajasz swoj system? Poza tym wspolczuje pasazerowi- caly czas ma blache w kolanie :hahaha:
picio_18 - 6 Lis 2005, 13:56

zabezpieczenie pierwsza klasa ... :) ale na mój gust wymaga dopracowania ;)
tosterzz - 6 Lis 2005, 15:20

nic to nie pomoze, jak przyjdzie jakis mlot bez mozgu. Mojego kolegi ojcu jak kradli radio to lomem rozpieprzyli cala deske rozdzielcza, a nie mial zadnych zabezpieczen (no poaz tym ze panel wyjmowal), wiec wystarczylo je wysunac. Po prostu kompletni idioci to byli.
spenser - 9 Lis 2005, 15:58

Konsola jest w tej chwili do wymiany :lol: bo ma otworów jak ser ;)
Jaroslaw82 - 10 Lis 2005, 06:19

Nie tylko konsola srodkowa!! Przeciez z boku tez sa dziury- caly plaskit (ten szary) ktory jest na desce trzeba wymienic...
Moim zdaniem najlepszym zabezpieczeniem jest odpowiednio zrobiona orginalna zaslepka miejsca na radio. Wystarczy odpowiednio dociac ja z tylu zeby nie wystawala i.. radyjka nie widac! A po co zlodziej ma ryzykowac, wlamywac sie, skoro nie ma pewnosci czy radio jest, czy moze faktycznie nic nie ma pod zaslepka!
A! I jeszcze jeden sposob- nie chwalic sie swoim sprzetem! W koncu zlodziej uslyszy co my mamy w aucie i nie omieszka przyjsc..
Pozdro

Danio - 10 Lis 2005, 09:47

Jaroslaw82 napisał/a:
Nie tylko konsola srodkowa!! Przeciez z boku tez sa dziury- caly plaskit (ten szary) ktory jest na desce trzeba wymienic...
Moim zdaniem najlepszym zabezpieczeniem jest odpowiednio zrobiona orginalna zaslepka miejsca na radio. Wystarczy odpowiednio dociac ja z tylu zeby nie wystawala i.. radyjka nie widac! A po co zlodziej ma ryzykowac, wlamywac sie, skoro nie ma pewnosci czy radio jest, czy moze faktycznie nic nie ma pod zaslepka!
A! I jeszcze jeden sposob- nie chwalic sie swoim sprzetem! W koncu zlodziej uslyszy co my mamy w aucie i nie omieszka przyjsc..
Pozdro

ale koledze chodziło o deskę rozdzielczą...inaczej nazywa sie ją konsolą...co do zabezpieczeń to pozostaję przy kieszeni..zaślepka dobra rzecz ale jak Cię przyuważą to też będzie nieciekawie..no i oczywiście słuchanie z umiarem w okolicach miejsca zamieszkania

Rycho - 10 Lis 2005, 10:01

albo zaślepka wyglądająca jak radio którego nie opłaca się kraść, np safari :D

Rycho

djpleban - 20 Sty 2006, 16:40

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:cojest: NO COMENT :cojest:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
STARY......... BRAWO ZA KREATYWNOŚC :!: :!: :!:
POZA TYM..... JEŚLI CHODZI O POŁAMANIE KOKPITU........
KOMU BY SIĘ CHCIAŁO Z TYM SZARPAC :?: :?: :?:
JEDYNIE JAKIEMUŚ DESPERATOWI :!:

micał1bolo - 22 Sty 2006, 00:44

masz pech bo masz pionniera i tak ci go zwina!! wybierz inne firmy mniej popularne a tej samej klasy tak jak ja . Ja mam BLAUPUNKTA zgórnej półki i mam spokuj!!!!! :yes: :yes: :yes: :yes:
Danio - 22 Sty 2006, 01:47

micał1bolo napisał/a:
masz pech bo masz pionniera i tak ci go zwina!! wybierz inne firmy mniej popularne a tej samej klasy tak jak ja . Ja mam BLAUPUNKTA zgórnej półki i mam spokuj!!!!! :yes: :yes: :yes: :yes:

siema Michał....nareszcie się odezwałeś ...ja już myślałem że CIę gdzieś wcięło...wpadnij na jakiegoś spota czasem