Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [Inny] Vagoska Black & White By Bezimienny!!! Wersja tes

Bezimienny - 28 Lut 2011, 22:39
Temat postu: [Inny] Vagoska Black & White By Bezimienny!!! Wersja tes
1. NICK: Bezimienny
2. IMIĘ: Łukasz
3. MODEL: Audi A4 B5
4. WERSJA: :bezradny:
5. ROCZNIK: 1995
6. SILNIK: 1,8 +LPG
7. OPIS AUTA: Jest to moje pierwsze Audi, i zarazem pierwsze auto z LPG którego byłem wielkim przeciwnikiem, ale sie przekonałem.

Dane:
1.8 benzyna + LPG
LPG pełna sekwencja z butlą w kole zapasowym założona przed rokiem przez poprzedniego właściciela.
Auto ma super kolorek- CZARNY :evil:
może rocznikowo stary ale zadbany egzemplarz moim daniem, przynajmniej w porównaniu do innych które oglądałem.
Wyposażenie:
-4 el. szyby
- centralny (bez pilota, ale nie długo)
- el. zamykane lusterka
- Radyjko Alpine CDA 9852RR
- Klima (zepsuta, ale do lata sie zrobi)

Mankamenty:
-Klima zepsuta, jest już diagnoza, zrobi sie  :naughty:
-centralny zamek, drzwi od kierowcy kluczykiem otwierają/zamykają tylko same siebie, natomiast drzwiami od pasażera otworze/zamknę całe auto, to też se poradze, i domontuje piloty.
- jest jeszcze parę pierdół które są tylko mało znaczącymi pierdołami.

No i na razie tyle, auto mam od niedawna i jeszcze je ogarniam, pomału doprowadzę ją do stanu pełnej używalności. Na serio zaczne jeździć od nastepnego weekendu, teraz auto czeka w garażu i załatwiane będzie wszystko z rej. i ubezpieczeniem.

8.DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
-Fotele pół-kubełki
-Domontowane piloty do centrala wraz z domykaniem wszystkich 4 szyb
-Wymieniony kompletny rozrząd wraz z resztą pasków, olejem itp.
-Wymienione komplet wahaczy na przód wraz z końcówkami drążków i zrobieniem zbieżności.

9.PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
- [s]Domontowanie pilotów do centrala[/s]
-Dymienie lub wymiana (raczej wymiana) lamp przednich
-naprawa wszystkich pierdół
-Koniecznie czarne Alu tak z 17' minimum 16'
-Lekkie przyciemnienie tylnych szyb
-kiedyś wymiana kiery na S'kową i wymiana foteli na S'kowe
-Obszycie foteli i kanapy ekoskórą połączoną z alkantarą. ( mój koleś robi takie rzeczy)
-Wymiana amortyzatorów, może od razu na gwinta, chyba MTS.
-montaż metalowej płyty mojego projektu pod silnik
-montaż dolnej rozpórki także mojego wykonania
-wykopanie kanału co by łatwiej sie robiło
-wymiana hebli przód na wentylowane (sie zobaczy może nawet na 288mm)
-pomalowanie wielu plastików we wnętrzu na czarno (min. rączki drzwi, słupki, plastiki progowe itp)
-Pomalowanie podsufitki na czarno wraz z resztą elementów przyległych do niej.
-Najbardziej odległe- Zderzak S'kowy przód.

Plany duże wiele z nich na pewno wykonam o ile nie rozwale auta i dożyje

10. FOTKI AUTA

Był zlot Lubuski wiec była okazja umyc auto hehe, zamontowałem też ramki klubowe i wpadła naklejka:
.
.
.
.

Pare fot z ogłoszenia, ale musze przyznać że auto naprawde wygląda tak albo i lepiej:

Swoje fotki zrobie za jakiś czas, brak aparatu i chęci.

Edit: 11.04.2011r

Z nowości:
-wymiana rozrządu, pasków, oleju
-Wymieniony komplet wahaczy przód, troche po kosztach bo Master Sport, ale nie najgorsze to ponoć.

-Zakupiłem w Nowej Soli kubełki, brudne i z avanta ale i tak na wakacje będe wszystko obszywał (eko skóra+ alkantara) kubełki z poduchami i el.regulacją lędźwi.

No i na razie tyle, teraz musze jeszcze tylko wymienić łape silnika bo jest pęknięta (mam już inną w bagażniku, czeka na montaż)

Edit: 27.05.2011r

Dzisiaj byłem u kolegi w Czarnowie na przymiarke felg które mógł bym kupić, felgi są rozmiaru 17" 8J ET35, są na nich opony TOYO 215/45 R17 dwie w stanie dobrym natomiast dwie w bardzo mizernym, napaliłem sie na te fele, ale zobaczymy jak pozwolą finanse, choć niestety chyba nie teraz. Moge chociaż na nie po patrzeć na fotkach. Dodam że felgi maja idealne ET jak do B5 są wręcz na równo z nadkolami, z wad to tylko poobcierane ranty którym przydało by sie polerowanie.

Fotki:

Niestety felgi były na aucie tylko jakieś pół godziny, ale chciał bym by jeździły na moim OOOO z pare sezonów.

Edit: 03.06.2011.r
Małe sprostowanie, felgi są juz moje i są zamontowane na aucie, co prawda przydała by sie lekka renowacja rantów i wymiana opon, ale póki co będzie jak jest :twisted:

Edit: 01.11.2011.r
Miałem 30 października w ZG zlot kończący sezon, nacykałem sporo fotek, a jako że przyjechałem na parking pierwszy (nie licze ludzi nie z foruma) cyknołem pare fotek autka pożyczonym aparatem (swojecho nie posiadam :rotfl: )

P.S od wczoraj jeżdżę już na gustownej, brudnej, czarnej stali 15" :rotfl:

19.11.2011r
W weekend wymienione zostały tylne hamulce, przy okazji przypadkiem został wykonany swap zacisków z żeliwnych na aluminiowe (takie przypadkowo kupiłem :hihihi: ) poza tym tarcze TRW nowe łożyska, przewody i klocki Firmy Ramsa czy jakos tak, takie mieli na sklepie pod te zaciski (żeliwne i alu maja inne klocki) a musiałem wymienić koniecznie bo byłem bez ręcznego, a raczej reczny był ale jak zaciągnołem to tak zostawał :hahaha: trzeba było go manualnie odblokować :rotfl:

Na następny ogień będą szły hamulce z przodu, też będzie swap, aktualnie mam pokrzywione lite 280mm ale mam już zakupione zaciski pod wentylowane 288mm, tylko wyczyścić, kupic reszte gratów i montować :twisted:

Edit:
13.05.2012

Mały up, miniony tydzień przyniósł pare nowości, zrobiłem swap hampli na wentylowane, i obmalowałem auto spreyami hehe. Dokładniej to chciałem zobaczyć jak by auto wyglądało według mojego planu, a że byłem w sklepie z farbami to przy okazji kupiłem pare puszek spreyu, podkładu, troche papieru ściernego i sie zaczeło. Pomalowane zostały felgi (matowienie, podkład, lakier w sprayu) obudowy lusterek, grill i OOOO na grilu, z daleka jest ok, ale z bliska tragedia, zacieki, przebarwienia itp, wiedziałem że tak będzie bo traktuje to jako test, za jakiś czas planuje elementy które teraz niezdarnie pomalowałem doprowadzić do porządku i zrobić wszystko jeszcze raz porządnie w jakiejś lakierni, i wtedy wymienie odrazu prawe lusterko na duże i skleje lub wymienie obudowe lewego, usunę oznaczenia z klapy bagażnika zostawiając jedynie OOOO które również będzie białe, grill też wymagał by zmiany bo paru zatrzasków brak, ale sie zobaczy. Zastanawiam sie równiez nad pomalowaniem dachu na biało bo mam tam pare odprysków i pasowalo by to do koncepcji, ale nad tym sie jeszcze zastanowie.

Poniżej pare fotek jak to wygląda:

Podkreślam że malowanie miało mi dać pogląd jak auto będzie wyglądać, jakość wykonania jest tragiczna bo sam tro robiłem a talentu w tym względzie nie mam, za momęt wszystko zacznie sie łuszczyć, odpadać, przebarwiać, ale kiedys zrobie to porządnie w takiej kolorystyce bo wydaje mi sie ona idealna.

P.S Nie zwracajcie uwagi na brud na aucie, jest wręcz ujeb.... ale w taką pogode nie chce mi sie go myć i boje sie że wszystko co pomalowałem zejdzie przy pierwszym myciu hehe :lol:

Pozdrawiam.

Edit: 25.07.2012

Po wymianie filterków przejechałem sie troche i zrobiłem małą amatorska sesyjke kalkulatorem, oczywiście nie był bym sobą gdyby auto było czyste, jest brudne jak cholera :lol:

Pozdrawiam i licze na komentarze :hi:

P.S Czarne najlepsze :2xf:

Freeman - 1 Mar 2011, 05:50

Ładne to nawet :) Niech Ci służy.
Miły - 1 Mar 2011, 06:43

Bezimienny napisał/a:

że z fiesty? :devil:

bidżej - 1 Mar 2011, 09:21

łeee szmelcwagen to zło gy
Bezimienny - 1 Mar 2011, 17:30

Miły napisał/a:
Bezimienny napisał/a:

że z fiesty? :devil:

Nie z fiest a z Audi, która trzeba przyznać przypomina moją z Fiesty :-P

przemo_rsr - 1 Mar 2011, 17:55

silniczek zacny, niech Ci służy długo :)
Fordon - 1 Mar 2011, 19:29

Toc ten motor pali od groma jak i 1.6... szkoda ze to nie 1.8T chociaz AEB... to juz 150KM w serii No AGU to juz inna bajka... ale mozna ladnie pomodzic przy T a tak to lipa troche z silnikiem....
Bezimienny - 1 Mar 2011, 20:01

To nie ma być sportowiec, tylko wygodne auto do przemieszczania sie, ścigać sie nim nie będe, a też trzeba przyznać że jak bym przesiadł sie na jakieś auto z mocą ok 150 lub więcej km to długo bym nie pożył :2xf:
globus18 - 1 Mar 2011, 21:50

czy mi sie wydaje czy bita w przod byla?
kuba87 - 1 Mar 2011, 22:07

nie nie była :D
i od starszej pani :D
jak kazde ałdi :D

Pele - 1 Mar 2011, 22:18

Bezimienny napisał/a:
czy mi sie wydaje czy bita w przod byla?

Po czym to poznałeś ?? Rozmiar zdjęcia nie pozwala na dokładniejsze przyjrzenie, ale ja tam nie widzę nic dziwnego ...

Bezimienny - 1 Mar 2011, 22:20

Prawdopodobnie nie była bita, a przynajmniej nic takiego nie wypatrzono. I nie od starszej pani tylko od młodego wojskowego wyjeżdzającego niebawem do Awganistanu, a i okazało sie że mój ojciec coś tam znał ojca tego gościa(współwłaściciel) który co by mało nie było jest kuzynem mojego najlepszego kumpla z podwórka, więc nie "idelna do jazdy, od starszej pani jeżdżącej jedynie do kościoła i to w co drugą niedziele"
Ziomek - 2 Mar 2011, 06:11

Ładna sztuka, niech służy.
Fordon napisał/a:
Toc ten motor pali od groma jak i 1.6... szkoda ze to nie 1.8T chociaz AEB... to juz 150KM w serii No AGU to juz inna bajka...

A tam, pali jak 1.8, a co do tego T to racja, fajne silniki:D

elmek13 - 2 Mar 2011, 07:22

Niech dobrze działa. :V:
Ziomek - 2 Mar 2011, 13:32

Nie chce ukrywać że czekam na jakiś mały raport spalania ale to dopiero za jakiś czas :-)
Bezimienny - 2 Mar 2011, 15:05

Sam jestem ciekaw, ale z tego co wiem to przy prędkościach z jakimi jeździłem Fiestą będzie oszczędniej :2xf:
globus18 - 2 Mar 2011, 15:42

pewnie mi sie tylko wydawalo :) powodzenia w bezawaryjnej jezdzie
Arek103 - 2 Mar 2011, 22:27

ładna sztuka ;-) A co do spalania to chyba nie jest ogromne kolega ma też A4 B5 tylko że kombiaka też z 1.8 w LPG i nie narzekał na spalanie trasę około 380-400km pokonywał na jednym tankowaniu do pełna gazem i coś tam zostawało a nie jechał 90km/h a tak po 140-150km/h więc nie pali jak smok :-) Tylko trzeba pilnować tego żeby zawsze w baku było paliwo bo po jakimś czasie nawalił mu filtr paliwa i nie odpala auto na benzynie :V:
Qnik - 3 Mar 2011, 18:05

Ładna audica, życzę bezawaryjności, oraz by na środku drogi niespodziewanie nie stanęła. A co się stało/stanie z fiestą?? :)
Pele - 3 Mar 2011, 18:29

Qnik napisał/a:
by na środku drogi niespodziewanie nie stanęła

A dlaczego miałaby stanąć ??

Bezimienny - 3 Mar 2011, 19:19

Fiesta już prawie sprzedana (pozostało podpisanie i przekazanie w poniedziałek) oddałem młodemu (w moim wieku :-P ) chłopakowi za 1000zł (bez uczatków i alu) ojciec mu zafundował co by sie chłopak jeździć nauczył (u mnie było tak samo), dodam że jeżdze fiestą do jutra jeszcze i dzisiaj dostałem pierwszy w życiu mandat, 300zł i 8 punktów :nawalony: za przekroczenie prędkości w "mieście" a dokładniej to na Wrocławskiej w ZG (wylotówka dwupasmowa) capło mnie mondeo, miałem 98km/h czyli jeszcze 3km/h i o 100zł więcej w plecy by było :twisted:
DemptD - 3 Mar 2011, 22:24

Pele napisał/a:
A dlaczego miałaby stanąć ??

bo to ałdi przecie.. :9:

bidżej - 3 Mar 2011, 22:30

czyli jak wiadomo - szmelcwagen ;-))

no dobra, niech jeździ...

Bezimienny - 3 Mar 2011, 22:31

Audi to w miare sprawdzona marka, ojciec ma już bardzo długo 80 i ani koszty zawrotne nie są a wytrzymałe to jak cholera, mój ojciec aut nie oszczędza, audi 80 służyła przez pewien czas jako auto semi-terenowe jak ojcu nive cofneli, radziła sobie całkiem dobrze i nie sprawiała problemów, a co my tu o awaryjności Audi, lepiej pogadajmy jak często sie Fiesty psują :2xf:
Pietrekk - 3 Mar 2011, 22:32

Kolego, fiesty się nie psują :D A swoją drogą wiesz, to że 80 wytrzymała to nie znaczy że A4 też :D ale tak czy tak bez awaryjnej jazdy :) Czarna, czyli najlepszy kolor :D
Bezimienny - 3 Mar 2011, 22:37

Sie będzie psuć to sie naprawi, każde auto sie psuje (no może rzeczywiście prócz Fiest :2xf: ) "pożyjem uwidim"

P.S Prawda Czarne najlepsze :2xf:

Ziomek - 4 Mar 2011, 10:33

Pietrekk napisał/a:
Czarna, czyli najlepszy kolor

Ja też się nadziałem na czarny, zajefajnie wygląda jak się świeci ale żeby ładnie wyglądało to u siebie muszę myć auto co trzy dni.. ktoś mi kiedyś powiedział "kup czarne to brudu nie będzie widać" :hahaha: :hahaha:

dziamdziam - 5 Mar 2011, 08:24

ładna sztuka :) inna bajka pewnie po przesiadce z fiesty jeszcze tylko ładne alu na wiosnę i długo posłuży :)
Bezimienny - 5 Mar 2011, 11:46

Musze przyznać że fiestą jeździło mi sie lepiej , przynajmniej będzie tak do czasu aż sie przyzwyczaje :yes:
bidżej - 5 Mar 2011, 17:51

Bezimienny, niestety, ale VAGami jeździ się jak czołgami i tego nic nie zmieni :bezradny: siedzisz w jedyny możliwy sposób wymyślony przez pewnego smutnego Helmuta, patrzysz przez okienka w jedyny możliwy sposób wymyślony przez pewnego ponurego Jorga, na siedzeniach, na których można siedzieć w jedyny możliwy sposób, a które i tak są niewygodne jak cholera - a wymyślił je pewien przykry Heinrich...
Bezimienny - 11 Kwi 2011, 19:51

Z nowości:
-wymiana rozrządu, pasków, oleju
-Wymieniony komplet wahaczy przód, troche po kosztach bo Master Sport, ale nie najgorsze to ponoć.

-Zakupiłem w Nowej Soli kubełki, brudne i z avanta ale i tak na wakacje będe wszystko obszywał (eko skóra+ alkantara) kubełki z poduchami i el.regulacją lędźwi.

No i na razie tyle, teraz musze jeszcze tylko wymienić łape silnika bo jest pęknięta (mam już inną w bagażniku, czeka na montaż)

Ziomek - 11 Kwi 2011, 21:16

Ponoć zawias w A4 to nie rewelacja co do trwałości. Niektórzy jeszcze do tej pory straszą cenami z kosmosu za remont zawieszenia, w sumie w pasku b5 jest chyba takie same i zależności po czym się jeździ to tyle wytrzymuje.
:hammer: miał być raporcik o spalaniu :-P

Bezimienny - 11 Kwi 2011, 22:22

Spalanie mnie zadziwia, mieszany na ok 400km 200/200 miasto/trasa 9,1L gazu + 1L beny, czyli znośnie, najwięcej mi spaliła 12L LPG w jeździe po samym mieście. Co do zawieszenia to komplet taki jak kupiłem (lepsza z tańszych) 581zł+300zł robocizna + 65zł zbieżność, więc tragedii niema, i prawda w passacie zawiecha identyko, nawet na kartonie od wahaczy passat był jako główny model.
Pele - 11 Kwi 2011, 23:44

Bezimienny napisał/a:
581zł+300zł robocizna + 65zł zbieżność

:9: To ja wolę starego Forda, wahacze po 90zł, sam wymieniam i bez zbieżności też pojedzie :rotfl:

kenczorf - 12 Kwi 2011, 00:27

z tego co kojarze to w pasku jest gorzej bo sa aluminiowe czesci zawieszenia i latwiej pogiac a w audi stalowe
Fordon - 12 Kwi 2011, 01:50

kenczorf, zla odpowiedz, to sa i lubię chleb ze smalcem banany... aluminiowe... gawno jakich malo...
cale szczescie ze nie jest ten model z 2.5 V6 TDI :yes:
Ale ten motor i tak i tak pali od wuja...

Bezimienny - 12 Kwi 2011, 13:58

A no wszystko alu, łape silnika też alu mam pękniętą, a co do kosztów to za taki zestaw z taką samą robotą w warsztacie z ZG krzykneli sobie grubo ponad tysiaka :rotfl:

A co do 2.5 V6TDI to też nie słyszałem pozytywnych opini, no chyba że po dwatysiące którymś roku, wtedy ponoć te silniki sporo poprawili :ok:

pawel182 - 2 Maj 2011, 09:49
Temat postu: Re: Vagoska Black Betty By Bezimienny!!!
Bezimienny napisał/a:
Mankamenty:

-centralny zamek, drzwi od kierowcy kluczykiem otwierają/zamykają tylko same siebie, natomiast drzwiami od pasażera otworze/zamknę całe auto, to też se poradze, i domontuje piloty.

Może ten mankament to oznaka angielskiego pochodzenia Lordzie? :)

Bezimienny - 2 Maj 2011, 10:24

Oj Angielskiego, Germańskiego, bo to gebelski wynalazek jest :twisted:

P.S swoją drogą to próbowałem ostatnio domontować te piloty i :tyłek: elektrykze mnie żaden,muszę sie wybrać do jakiegoś elektryka, przy okazji sprawdzi jeszcze kilka mankamentów.

diablo189 - 2 Maj 2011, 19:40

pod siedzeniem kierowcy masz sterownik przy ktorym moze byc oderweany przewod lub w najgorszym wypadku do wymiany sterownik ktory posiadam :-P sprawny bo sprawdzalem :ok:
Bezimienny - 3 Maj 2011, 10:37

Pod siedzeniem kierowcy ;-| ? sterownik od centralnego? jeśli tak to nic tam nie znalazłem jak wymieniałem fotele, no chyba że pod wykładziną. Jak byś mógł dokładniej opisać to był bym wdzięczny.
diablo189 - 3 Maj 2011, 11:13

dokladnie pod wykladzina :yes: to jest sterownik od szyb centralnego i jakichs tam dupereli jesli dobrze pamietam ;/
Bezimienny - 3 Maj 2011, 11:24

A to sie zaciekawiłem, nie miałem zielonego pojęcia że tam coś jest, sprawdze, sprawdze.
Freeman - 3 Maj 2011, 11:33

diablo189 napisał/a:
to jest sterownik od szyb centralnego i jakichs tam dupereli jesli dobrze pamietam ;/
czyli tzw. moduł komfortu?
Bezimienny - 3 Maj 2011, 11:55

Obawiam się że to odosobniony przypadek i ktoś po prostu domontował centrala i tam umieścił sterownik, szukałem, szukałem i nie znalazłem żadnej informacji o jakimkolwiek sterowniku pod siedzeniem kierowcy, jest jedynie sterownik ABS pod tylną kanapą.
diablo189 - 3 Maj 2011, 12:25

chyba modol komfortu :yes:
w passacie b5 napewno jest pod siedzeniem. w a4 powinien byc taki sam. rozbieralem kiedys a4 ale niepamietam gdzie on byl dokladnie... napewno niema tam plastikowej skrzyneczki? moze byc jkeszcze u pasazera. a pod nogami patrzyles pod wykladzina?

[ Dodano: Wto Maj 03, 2011 12:29 ]
wlasnie poszukalem na necie i w a4 tez jest pod siedzeniem kierowcy i kturys przewod mogl tam sie w kostce oberwac

Bezimienny - 3 Maj 2011, 13:14

no to będe szukał jeszcze, ale jest szansa na podłączenie pilotów, ponieważ za każdym razem popełniałem prosty błąd polegający na nie połączeniu ze sobą dwóch ważnych kabelków :rotfl: mój błąd , po prostu elektryk ze mnie żaden, ale będe po maturach walczył jeszcze z tym i sprawdzę czy rzeczywiści jest coś pod fotelem kierowcy.

[ Dodano: Pią Maj 27, 2011 20:08 ]
Edit: 27.05.2011r

Dzisiaj byłem u kolegi w Czarnowie na przymiarke felg które mógł bym kupić, felgi są rozmiaru 17" 8J ET35, są na nich opony TOYO 215/45 R17 dwie w stanie dobrym natomiast dwie w bardzo mizernym, napaliłem sie na te fele, ale zobaczymy jak pozwolą finanse, choć niestety chyba nie teraz. Moge chociaż na nie po patrzeć na fotkach. Dodam że felgi maja idealne ET jak do B5 są wręcz na równo z nadkolami, z wad to tylko poobcierane ranty którym przydało by sie polerowanie.

Fotki:

Niestety felgi były na aucie tylko jakieś pół godziny, ale chciał bym by jeździły na moim OOOO z pare sezonów.

Edit: 03.06.2011.r
Małe sprostowanie, felgi są juz moje i są zamontowane na aucie, co prawda przydała by sie lekka renowacja rantów i wymiana opon, ale póki co będzie jak jest :twisted:

elmek13 - 3 Cze 2011, 15:46

Qnik, no jak to co żyletki. :rotfl:
Bezimienny - 3 Cze 2011, 15:59

Co do fiesty to nie żyletki, byla w zbyt dobrym stanie :twisted: jeździ nią chłopak w moim wieku który sprawiał wrażenie rozsądnego.
Bezimienny - 20 Lip 2011, 15:30

Audi dostało dwie nowe budżetowe oponki bo stare domagały sie zabrania dowodu :twisted:
Oponki to NangKan NS II (czy jakos tak) 215/45 R17 (nie chinśkie tylko made in Taiwan)

Pietrekk - 20 Lip 2011, 15:41

Bezimienny napisał/a:
(nie chinśkie tylko made in Taiwan)

Czyli na jedno wychodzi w sumie :D

J@rek - 20 Lip 2011, 22:45

Ładnie się prezentuje na tych alumkach :ok:
AccessX - 20 Lip 2011, 22:57

Ładne butki :)
Bezimienny - 1 Lis 2011, 17:08

Miałem 30 października w ZG zlot kończący sezon, nacykałem sporo fotek, a jako że przyjechałem na parking pierwszy (nie licze ludzi nie z foruma) cyknołem pare fotek autka pożyczonym aparatem (swojecho nie posiadam :rotfl: )

P.S od wczoraj jeżdżę już na gustownej, brudnej, czarnej stali 15" :rotfl:

DemptD - 1 Lis 2011, 17:23

zrób coś z tym plastikowym drzewem bo to paskudne jest gy
Bezimienny - 1 Lis 2011, 17:26

Wiem, będzie na czarno :twisted: Potem kiera od S'ki (trzy ramienna) i obszywanie foteli, ale to jeszcze troche czasu mi zajmie, bo $$

Najbliższe wymiany domagają sie:
-hamulce
-przednie lampy(jazda w nocy to mordęga)
-amortyzatory

Bezimienny - 23 Lis 2011, 00:24

W weekend wymienione zostały tylne hamulce, przy okazji przypadkiem został wykonany swap zacisków z żeliwnych na aluminiowe (takie przypadkowo kupiłem :hihihi: ) poza tym tarcze TRW nowe łożyska, przewody i klocki Firmy Ramsa czy jakos tak, takie mieli na sklepie pod te zaciski (żeliwne i alu maja inne klocki) a musiałem wymienić koniecznie bo byłem bez ręcznego, a raczej reczny był ale jak zaciągnołem to tak zostawał :hahaha: trzeba było go manualnie odblokować :rotfl:

Na następny ogień będą szły hamulce z przodu, też będzie swap, aktualnie mam pokrzywione lite 280mm ale mam już zakupione zaciski pod wentylowane 288mm, tylko wyczyścić, kupic reszte gratów i montować :twisted:

Bezimienny - 21 Gru 2011, 12:07

Mała zabawa z okazji pierwszego śniegu, niestety ale podczas przekręcania obrazu (nagrywałem poziomo ;-( ) przyśpieszyło odtwarzanie i jest trochu za szybko, na dodatek coś stukało w uczwycie gpsu i przez to ten dziwny dźwięk.

Sorry za jakość, nagrywane kalkulatorem 6300 :-P

Bezimienny - 30 Gru 2011, 12:27

Dzisiaj przyszła do mnie paczuszka:

Zestawik:
kalendarz 2012
koszuleczka
rameczki
naklejek na klape

Naklejka i ramki czekają na wiosne, mimo ze zimy jeszcze nie ma :hihihi:

van - 30 Gru 2011, 14:11

to co koledzy banika mu ? :hahaha:
brzydkie to logo jakieś :| ale kolor koszulki ładny

Bezimienny - 30 Gru 2011, 14:30

van81 napisał/a:
ale kolor koszulki ładny

nogaro blue :devil:

Obywatelka Higienistka - 30 Gru 2011, 23:28

U mnie na praktykach jedna z lekarek ma czarnego kubasa z tegoż klubu ałdi a4 :)

P.S. Ładne to to Twoje ;)

Bezimienny - 30 Gru 2011, 23:31

No klub A4 jest spory, a co do tego że ładna moja OOOO to tylko na fotkach, ładna to będzie za jakiś rok :ok:
Obywatelka Higienistka - 30 Gru 2011, 23:33

I tak i tak na naszym, a nie szkopskim Zlocie masz się zjawić ;)

BTW: Różowe dodatki przewidziane? :rotfl:

dżolero - 30 Gru 2011, 23:40

z tego co mi wiadomo to miała isc do zyda a fiesta miała powrócić;p
Bezimienny - 30 Gru 2011, 23:41

OlaQueen88 napisał/a:
I tak i tak na naszym, a nie szkopskim Zlocie masz się zjawić ;)

BTW: Różowe dodatki przewidziane? :rotfl:

Pojawie sie napewno, a różu ani troche, będzie motyw czerń z dodatkami bieli (felgi, lusterka, OOOO na masce/klapie, w środku czarna alkantara+skóra i biała nić, ale to plany na dłużej)

Nie no tak nie do końca do Żyda, miałem zacząć robić ją porządnie i kupić fieste do przemieszczania sie, plan narazie sie oddala, będe dłubał w tej jakies fajne fanty, a za jakis czas kupno quattro przekładka co lepsze i kompleksowe zrobienie auta :ok:

Bezimienny - 17 Kwi 2012, 20:59

Był zlot Lubuski wiec była okazja umyc auto hehe, zamontowałem też ramki klubowe i wpadła naklejka:

Bezimienny - 26 Kwi 2012, 01:22

Nowy hampelek, niestety nie 312mm tylko 288mm, ale i tak lepsze to niż lite 280mm hehe i mieści sie dalej w 15" :D

Na ostatniej focie jeszcze wydech, najtańsza opcja, jak zrobie foty starego to zobaczycie w jak tragicznym stanie jest fabryczny wydech, jutro wymiana a hamulce dopiero 6maja jak będe w ZG tak wyszło.

Skfarek - 26 Kwi 2012, 15:24

Bezimienny napisał/a:
Nowy hampelek, niestety nie 312mm tylko 288mm, ale i tak lepsze to niż lite 280mm hehe i mieści sie dalej w 15"

15ki masz na zimę jak rozumiem?

Bezimienny - 26 Kwi 2012, 16:52

Tak, tak na zimówki, ostatnio wpadły nawet dwie nowe oponki więc zimówki mam ok.

Dzisiaj wymieniałem tłumiki, Ja dwie kobyłki, mały podnośnik, W małym garażu, jeszcze trza było fabryczny tłumik ciąć, na kanale zajeło by to momęt a tak troche się pomęczyłem, ale za to jest w końcu jako taka cisza a nie jaki wieś tiuning pod remisą co wyje jak ursus.

A tak wygląda porównanie tłumików:

Po całej poeracji stwierdziłem że trzeba się niedługo zająć wybebeszeniem kata o nową uszczelką między nim kolektorem bo też lekki przedmuch tam jest ;-(

Skfarek - 27 Kwi 2012, 09:39

Bezimienny napisał/a:
lite 280mm

czekaj dopiero teraz przeczytałem, nie miałeś wentylowanych? Ja w skodilatorze przy 280 mm mam wentylowane (zaciski FS III chyba) :|

Bezimienny napisał/a:
wybebeszeniem kata

out i pucha zostanie czysta?

Bezimienny - 27 Kwi 2012, 09:49

Ja nawet w 80 B3 z 88r mam wentylowane, a na początku produkcji A4 z silnikami 1.6 i 1.8 jak i najsłabszym dieselem były lite 280 które są do du... bo sie gną jak to jest np w moim przypadku, na szczęście będzie swap hampli przy okazji wymiany więc koszta to zaciski z jarzmami które drogie nie były bo tarcze i klocki i tak bym nowe kupował.

A co do kata to na początek wybebesze i sprzedam środek, ja sie akustycznie pogorszy to za kase z bebechów kupie zamiennik kata lub po prostu wspawa sie w puche rure i będzie dobrze :yes:

Laskosz - 28 Kwi 2012, 02:50

ja w moim zetorku tez mam lite i nie narzekam :) nic sie nie krzywi
arecki - 28 Kwi 2012, 08:57

ładne masz te ałdi :ok:
Bezimienny - 30 Kwi 2012, 20:20

Miałem ostatnio mały pożar w aucie, na szczęście dojeżdżając pod dom i w obecności brata z autem bo mija gaśnica do du... ogólnie więcej dymu i strachu było, na szczęście. Zapalił sie gruby czerwony kabel który leciał z aku pod kanape, o dziwo nie był nigdzie podłączony tylko zawinięty i zaizolowany na końcu, pod kanapą przetarł sie o wkręt (pozostałość po którymś z poprzednich właścicieli) i po zetknięciu z karoserią (masą) zwarcie i zapalił sie, kupa dymu, szybko kanapa won i gaśnicą, potem odcięcie kabla, zaizolowanie i odkurzanie, na szczęście siedzisko sie nie zapaliło a jedynie nadtopiło od spodu (tak ze 3x3x2 centymetry) ale proszku z gaśnicy sporo :/ (musze załatwić gaśnice na Co2) po zrobieniu porządku testowanie, patrząc na wszelakie kable ok, bezpieczniki ok, odpalił ok, wszystko działa ok, potem za to było piwkowanie że szczęścia że sie nic strasznego nie stało :ok:
Obywatelka Higienistka - 30 Kwi 2012, 21:40

Szczęście w nieszczęściu :P
Bezimienny - 30 Kwi 2012, 21:47

Ale było dymu hehe, na szczęście zwarcie nie zrobiło skód, wszystko sprawdzone i jest ok, ale wystarczyła iskierka by sie izolacja zaczeła jarać, a moja gaśnica działała na zasadzie posypki dla niemowląt jak ją potrząsać to leci proszek w innym przypadku nie, a to ma życie ratować :hahaha: na szczęście brat w aucie miał sprawną, ale miałem potem odkurzania w aucie hehe

Edit:

13.05.2012

Mały up, miniony tydzień przyniósł pare nowości, zrobiłem swap hampli na wentylowane, i obmalowałem auto spreyami hehe. Dokładniej to chciałem zobaczyć jak by auto wyglądało według mojego planu, a że byłem w sklepie z farbami to przy okazji kupiłem pare puszek spreyu, podkładu, troche papieru ściernego i sie zaczeło. Pomalowane zostały felgi (matowienie, podkład, lakier w sprayu) obudowy lusterek, grill i OOOO na grilu, z daleka jest ok, ale z bliska tragedia, zacieki, przebarwienia itp, wiedziałem że tak będzie bo traktuje to jako test, za jakiś czas planuje elementy które teraz niezdarnie pomalowałem doprowadzić do porządku i zrobić wszystko jeszcze raz porządnie w jakiejś lakierni, i wtedy wymienie odrazu prawe lusterko na duże i skleje lub wymienie obudowe lewego, usunę oznaczenia z klapy bagażnika zostawiając jedynie OOOO które również będzie białe, grill też wymagał by zmiany bo paru zatrzasków brak, ale sie zobaczy. Zastanawiam sie równiez nad pomalowaniem dachu na biało bo mam tam pare odprysków i pasowalo by to do koncepcji, ale nad tym sie jeszcze zastanowie.

Poniżej pare fotek jak to wygląda:

Podkreślam że malowanie miało mi dać pogląd jak auto będzie wyglądać, jakość wykonania jest tragiczna bo sam tro robiłem a talentu w tym względzie nie mam, za momęt wszystko zacznie sie łuszczyć, odpadać, przebarwiać, ale kiedys zrobie to porządnie w takiej kolorystyce bo wydaje mi sie ona idealna.

P.S Nie zwracajcie uwagi na brud na aucie, jest wręcz ujeb.... ale w taką pogode nie chce mi sie go myć i boje sie że wszystko co pomalowałem zejdzie przy pierwszym myciu hehe :lol:

Pozdrawiam.

bidżej - 13 Maj 2012, 17:11

mnie to by się jednak bardziej widziało w czymś ciemniejszym, jakieś srebro wpadające w grafit? albo całkiem - czarny mat :D
Bezimienny - 13 Maj 2012, 17:23

Neee, będzie tak biały z czarnym idealnie do siebie pasują, tylko wymienic lampy, ogarnąć pierdoły, zająć sie lekko wnętrzem, zrobić pożądne lakierowanie a nie spreyowanie i będzie gitara :twisted:
Obywatelka Higienistka - 13 Maj 2012, 17:37

Zanim mi się otworzył temat z Twoim autem od razu pomyślałam, oby się znów nie palił, ale widze, że tu nowe koncepcje są :) i ja jestem za, fajowo felgi wyglądają :ok:
Skfarek - 14 Maj 2012, 13:49

Bezimienny, w bieli wypaśnie się prezentują, nawet barzej mi leżą niż przed malowaniem :ok:
Bezimienny - 15 Maj 2012, 21:08

Ostastnio przed niedzielnym spotem na CRS zdążyłem cyknąć pare fotek auta po przepłukaniu na myjni

Pozdrawiam.

DrPromil - 15 Maj 2012, 21:46

W życiu bym nie powiedział, że to auto jest tak stare. Strzelałbym bardziej w 2002-2003 niż 1995.
Bardzo ładne, podoba mi się :)

Bezimienny - 25 Lip 2012, 19:25

Po wymianie filterków przejechałem sie troche i zrobiłem małą amatorska sesyjke kalkulatorem, oczywiście nie był bym sobą gdyby auto było czyste, jest brudne jak cholera :lol:

Bezimienny - 8 Wrz 2012, 14:55

Dzisiaj wymieniłem poduszke silnika bo było zerwane mocowanie, po tym przejechałem się po "wiosce" autem i cykłem pare fotek mojego "brudasa" :rotfl:

Pozdrawiam.

Krzysiek - 8 Wrz 2012, 15:06

dżizys ile fot. podziwiam za chęci
Bezimienny - 8 Wrz 2012, 15:07

Było dwa razy wklejone, już naprawione :)
Bezimienny - 13 Wrz 2012, 18:29

Dokonałem najlepszego zakupu do tego auta, Lampy Polifty :) zmieniając je z seryjnych przedliftów zyskał bym dużo, a zmieniając "chinole" (pozostałość po poprzednim właścicielu) na to jest ogromny, prze ogromny progres. Montaż w przyszłym tygodniu jak dotrą do mnie silniczki regulacji (bez nich sie nie da ;-( ) kupie wtyczki z przedlifta co by starych nie ucinać i żaróweczki, tylko niewiem czy Osramy czy philipsy, ale coś wybiore :)

A tu owe lampki:

P.S nareszcie będe mógł bez obaw jeździć nocą :V:

Pozdrawiam.

Bezimienny - 22 Wrz 2012, 19:45

No i wreście nadejszła wiekopomna chwila, POLIFTY

Pozdrawiam.

Stunt_Man - 22 Wrz 2012, 19:51

nie chcesz jej sprzedać?
Bezimienny - 22 Wrz 2012, 19:58

W sumie to nie wiem, póki co zostaje, a jak będe zmieniał to na 80 B4 avant, może na wiosne.

P.S A czemu pytasz? podoba sie czy chcesz jako cel na strzelnice ? :rotfl:

Stunt_Man - 25 Wrz 2012, 20:26

Bezimienny napisał/a:
P.S A czemu pytasz? podoba sie czy chcesz jako cel na strzelnice ?

bo sądzę że powinieneś sie jej pozbyć i kupić jakieś normalne auto :2xf:

Bezimienny - 25 Wrz 2012, 20:57

Znajomy kupił ostatnio forda Ka dla żony, jak usłyszałem klepanie zaworów 1.3 to mi sie łezka w oku zakręciła, możliwe że rzeczywiście przemyśle zmiane A4 na Fieste Mk3 jako wozidło, bo na dwa audi to na remont Quattro nigdy nie uzbieram, a fiesta jest tak tania w użytku że śmiać mi sie chce :rotfl:
Bezimienny - 22 Gru 2012, 12:36

Ładnie mnie moje audi urządziło, tak wyglądała ziemia po ok 1min jak wystawiłem auto z garażu :x

Z małego wycieku z pod chłodniczki oleju którym miałem się zająć po nowym roku (ubywało naprawde mało poza pewnym momentem gdy walnołem sankami o krawężnik kiedy jakiś debil zastawił wyjazd z parkingu i trzeba bylo go omijać, coś sie ruszyło i pociekło więcej, ale potem sie uspokoiło) zrobił się wyciek uniemożliwiający jazde, zadżebisty ku... prezent, chyba moje auto uwierzyło w koniec świata i powiedziało dość :(

Teraz decyzja podjęta na 100% kupuje na wiosne Fieste bo Audi jest dobre, ale nie nowsze niż z 1994r to tym roku koszta tak rosną że to szok i jest na dodatek tyle pierdół które mogą sie zepsuć, a przy moim szczęściu się napewno popsują. Za to B3 czyli audi z dobrgo okresu zostaje i będe je doprowadzał do ładu i składu :)