Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
17 Kwi 2006, 11:52
Mam nowe głośniczki
Autor Wiadomość
Garfield
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 09:27   

wiem bo w mk6 tylnie głosniki są w tylnych drzwiach! przy zawiasach drzwi więc raczej powinny sie nazywać środkowe głosnik bo z nazwa na tylnie to lekkie przegięcie!!!!! :? 8) 8) 8) 8)

WooYownik 
Prince of Rally Land 2010

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: T.
Wysłany: 17 Cze 2004, 09:38   

tylko w takim razie jesli to srodkowe to gdzie umiescic tylne ? ... polka jakos nie wyglada zbyt fajnie na ladne glosniki ... ( btw rozwiazanie z glosnikami z tylu w drzwiach mi sie podoba :) )

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 11:35   

Garfield napisał/a:
wiem bo w mk6 tylnie głosniki są w tylnych drzwiach! przy zawiasach drzwi więc raczej powinny sie nazywać środkowe głosnik bo z nazwa na tylnie to lekkie przegięcie!!!!! :? 8) 8) 8) 8)

Kurde, masz aparat cyfrowy ?? moglbys zrobic zdjecie, z checia bym cos takiego wymodził u mnie :wink:

molu 

Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 17 Cze 2004, 11:45   

muzz napisał/a:

dzieki za wpsarcie...fakt o gustach sie nei dyskutuje...takie jest moje zdanie...

To nie sa gusta tylko tak powinno byc-w filharmonii ktos z orkiestry nie siedzi jeszcze za toba :D A to ze ktos ma badziewne glosniki z przodu i nie wytlumione rzężące dzrzwi i musi sie posilkować tylem to juz inna sprawa :lol:

A tak wogole dzis chyba biore sie za slupki przednie-kupilem juz szpachle i bede rzeźbił 8) Na razie pociągnalem instalacje do gwizdkow i podlaczylem prowizorycznie jednego i musze powiedzieć ze jestem pod wrazeniem tego co slychac :P

muzz
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 12:46   

molu napisał/a:
A to ze ktos ma badziewne glosniki z przodu i nie wytlumione rzężące dzrzwi i musi sie posilkować tylem to juz inna sprawa

sluchaj...z przodu badziewnych glosnikow nie mam...moze i nie mam tez drzwi wygluszonych ale mowie ze z samochodu sprzetu grajacego nie chce robic bo nie do tego sluzy...a pozatym jak mam na tyl przesterowane to lepiej MI sie slucha w samochodzie...filcharmonia to troche zly przyklad bo tam to masz cale pomieszczenie zaprojektowane pod katem rozchodzenia sie muzyki...a samochod chyba tak na dobra sprawe jest do czegos innego zaprojektowany...jedni lubia bass inni wysokie...tak jak z muzyka i ze wszystkim...dla mnie tak lepiej gra i tyle...

Garfield
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 12:55   

Cytat:
Kurde, masz aparat cyfrowy moglbys zrobic zdjecie, z checia bym cos takiego wymodził u mnie

mam miec, ale najlepiej poproś Woyownika o zdjęcie, lub wpadnij do ASo i sobie oblukaj!!!!

molu 

Wysłany: 17 Cze 2004, 13:03   

muzz napisał/a:
...filcharmonia to troche zly przyklad bo tam to masz cale pomieszczenie zaprojektowane pod katem rozchodzenia sie muzyki...a samochod chyba tak na dobra sprawe jest do czegos innego zaprojektowany...jedni lubia bass inni wysokie...tak jak z muzyka i ze wszystkim...dla mnie tak lepiej gra i tyle...

Ale scena i tak ma byc z przodu-oj muzz uparles sie :D
Powiedz jakie masz glosniki-pewnie z tylu gra ci lepiej bo masz lepsze/wieksze glosniki :?: :)

muzz
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 13:09   

z przodu mam VDO 13...a z tylu, nie wiem jakie byly wstawiane do fiest seryjnie(jezeli w ogole byly), mam bodajze 10-ki pioniera...z tymze maja chyba tyle samo lat co moj samochod...no moze polowe tego co samochod...a najpierw wymienilem przod...z tymze wlasnie jak jezdze to daje bardziej na tyl bo wg mnie ladniej tak gra...jakbym mial poldka to nie byloby innej mozliwosci jak tylko sluchanie muzyki z przednich glosnikow bo wal napedowy by tyl zagluszal...:)...

WooYownik 
Prince of Rally Land 2010

Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: T.
Wysłany: 17 Cze 2004, 13:48   

w samochodzie z przodu jest droga z tylu scena :P a wyobraz sobie jakas tube z przodu ciekawe kto by wytrzymal :P a zdjatka tylnich glosnikow zrobie u siebie na poniedzialek ... bo wyjezdzam do trojmiasta jutro i nie zdaze

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 15:35   

Ok :) z checią obejrze zdjecia, choc i tak pomerdało mi się :lol: :lol: myślałem ze na zdjęciu widze mk5 ..hehe :lol: :lol: a tam w srodku jest jak w mk4, i zastanawialo mnie skad te glośniki z tyłu :wink:

molu 

Wysłany: 17 Cze 2004, 22:15   -=Słupki=-

Tak wiec wzialem sie dzis za słupki 8)
Co z tego wyszło widać poniżej :
Wiec po pierwsze szpachle by Castorama-cena 15 zeta:

Nastepnie demontaż słupków i wierconko otworów:

Przymierzamy czy pasują uchwyty tweeterków:

Szpachlówka z włóknem i poszedł:

Potem druga szpachla i papier scierny:

i w sumie mozna montować:

Oczywiście teraz jeszcze farba i można rozkoszować muzyką :wink: a gra nieźle-uwierzcie 8) :D

http://pictureposter.allb...s/lomax/slupki/

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 17 Cze 2004, 22:21   Re: -=Słupki=-

molu napisał/a:
Oczywiście teraz jeszcze farba i można rozkoszować muzyką :wink: a gra nieźle-uwierzcie 8) :D

Jaka farba ? malujesz to ? nie wolisz obić jakimś materiałem :?:

molu 

Wysłany: 17 Cze 2004, 22:24   Re: -=Słupki=-

Kacper napisał/a:

Jaka farba ? malujesz to ? nie wolisz obić jakimś materiałem :?:

No nie wiem jeszcze-są takie strukturki w sprayu ale musze w tej sprawie wykonac jeszcze konsultacje z pewnym człowiekiem :) 8)

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 18 Cze 2004, 00:18   

acha :wink:
ale daj nam znać jak to wyszło, bo ciekawy efektu jestem (jak to dobrze ze w mk4 zrobili gwizdki koło klamek ...tylko czy mogą tam byc inne oprócz oryginalnych :roll: :?: )

RKRman 

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Wysłany: 19 Cze 2004, 20:05   Re: głośniczki..

muzz napisał/a:
piotr-RKRmann napisał/a:
myśle że w samochodzie tak na prawde gra przod

no z tym si nie zgodze...moim zdaniem powinien grac bardziej tyl...takie jest moje zdanie...i im dluzej jezdze samochodem tym bardziej utwierdzam sie w swoim przekonaniu...i nie koniecznie musi byc tam za plecami "ŁUPS ŁUPS"...i niekoniecznie zabudowa od razu...kumpel ma same 6x9 owalne mac audio(bodajze...nie dam se reki uciac) i podlaczone pod kompakt pioniera bodajze bez zadnych wzmacniaczy i gra mu to naprawde zajebiscie...dodam ze komplet takich glosniczkow to wydatek rzedu okolo 200pln...

spokojnie - chodziło mi o to że dla mnie ( i pewnie nie tylko ) podstawą dźwięków jest to co mnie otacza raczej z przodu - tył to tylko uzupełnienie sceny - no i jakiś miły dodatek dla pasażerów ( ja jężdże najczęściej sam)- a na tylnej półce mam MAGNAT-y 6x9 ( MediaMart )- chyba za 190 zł. - i złego słowa o nich nie powiem - widziałem już jak były zamontowane też z przodu!!!
POZDRAWIAM

RKRman 

Wysłany: 19 Cze 2004, 20:10   

Kacper napisał/a:
acha :wink:
ale daj nam znać jak to wyszło, bo ciekawy efektu jestem (jak to dobrze ze w mk4 zrobili gwizdki koło klamek ...tylko czy mogą tam byc inne oprócz oryginalnych :roll: :?: )

spróbuj jednak jakieś inne gwizdki choć na chwile " podnieść " na słupki i troche nimi pokręcić ( przyda się taśma dwustronna )- na pewno efekt będzie lepszy
POZDRAWIAM

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 20 Cze 2004, 10:54   

piotr-RKRmann napisał/a:
spróbuj jednak jakieś inne gwizdki choć na chwile " podnieść " na słupki i troche nimi pokręcić ( przyda się taśma dwustronna )- na pewno efekt będzie lepszy
POZDRAWIAM

Skoncze jedno, zaczne drugie :wink:

molu 

Wysłany: 22 Cze 2004, 13:09   

I koniec-olałem skóre-kupiłem spraya :)
http://pictureposter.allb...s/lomax/finito/

RKRman 

Wysłany: 22 Cze 2004, 20:31   

molu napisał/a:
I koniec-olałem skóre-kupiłem spraya :)
http://pictureposter.allb...s/lomax/finito/

NO I FAJNIE !!

a teraz drodzy koledzy-może coś podpowiecie: średnie tony=pierścień stalowy. fi 100mm,- wysokie tony = to samo !!!
i teraz ..............jak to "upchnąć" w słupek??????? :cry:

( nie wiem czy nie będe musiał dorobić na wysokie tony adaptera który idzie pionowo od deski, na podszybiu ,przy słupku .- a jego podstawą będzie adapter na tony średnie
- co wy na to ??

...może mała konsultacja :) ... :fox:

..aha ....i na zapałkach nie mysle tego motować błeeeeehehehhehe :lol:
Ostatnio zmieniony przez RKRman 18 Kwi 2005, 09:17, w całości zmieniany 1 raz  

mózg 

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CL
Silnik: 1.1/55KM
Wysłany: 15 Kwi 2005, 20:04   

Hm... tylko ja nie mam aż takiej możliwości i miejsca na takie zabawy ze słupkami(i umiejetnosci pewnie tez nie :D )A nie da sie jakos bez wiercen, szpachlowania itp??

Kontakt: 508-398-692

Odpowiedz do tematu