|
[MK4] Uciążliwe drgania podczas hamowania |
Autor |
Wiadomość |
domenicos [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 07:48
|
|
|
Cały komplet kupiony rok temu (rok produkcji 07). Uniroyal 550. Są jeszcze w stanie idealnym. |
|
|
|
 |
luki

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Łukasz
Wiek: 39 Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 1676 Skąd: Kraków/Zakopane
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 09:36
|
|
|
ja kupiłem ze 2 lata temu nówki Fuldy i po 5tys zaczęły bić na wyważarce było ok, a podczas jazdy biły, okazało sie ze wada fabryczna jakaś była bo sie od wewnątrz rozwarstwiły.
a probowałeś zamienić koła tył <->przód albo chociaż lewa <->prawa wiem ze są kierunkowe... |
_________________ Jest seFieścina
jest i modneo
KTT- "Klej, Taśma, Trytytki" |
|
|
|
 |
domenicos [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Kwi 2008, 10:00
|
|
|
Dzisiaj wieczorem będę miał chwilkę i zmienię przód z tyłem i wtedy zobaczę co się będzie działo. |
|
|
|
 |
Robert1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Cze 2008, 08:59
|
|
|
Ja mam ten sam problem w fiestce mk3. Straszne drżenie na kierownicy podczas hamowania ale tylko po rozgrzaniu hamulców. Wymieniłem tarcze, łożyska i piasty na przednich kołach, nie wspominając o wahaczach. Problem jednak pojawia się po rozgrzaniu hamulców. Tarcze były sprawdzane na bicie u mechanika jak były gorące i niby było ok, odchyłka 0,20mm ale problem nie znikł. Miła ktoś z was taki przypadek, bo mnie już ręce opadły. |
|
|
|
 |
kicer [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Cze 2008, 22:20
|
|
|
Jam mam też taki problem, nie zauważyłem czy to przy rozgrzanych hamulcach ale przy hamowaniu tak ze 110 km/h wali w kierownice i reszta budy lata. myślałem że to tylne bebny bo było można to odczuć przy zaciągnięciu ręcznego. Ale nie pomogło, przednie tarcze 5 tyś przebiegu (mikoda, nacinane i nawiercane więc zmierzyć się ich nie da, ale i wątpie żeby to one były) dwie najgorsze felgi wymieniłem, koła wyważone do zera każde, i dalej lipa.... Luzów w zawieszeniu nie ma (sztywne wszystko) i dalej wali. Już chyba przyjdzie wymienić jeszcze dwie felgi i nowe opony bo tak to się nie da... :/ Aha i przy przełożeniu kół przód tył na chwile to ustępuje ale po przejażdżce po obwodnicy wraca... :/ |
|
|
|
 |
Robert1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Cze 2008, 18:39 Bice podczas hamowania cd.
|
|
|
Dzisiaj wymieniłem klocki hamulcowe i na razie, tzn, na dzień dzisiejszy spokój. Jutro, jak przejadę większy dystans zobaczę czy pomogło. Nie mam już pomysłu i skończył mi się zakres możliwości w przyczynie drgań podczas hamowania |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|