[MK3] Dobór głośników. |
Autor |
Wiadomość |
dark86ford

Model: Inne auto
Wersja: X100
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Darek
Wiek: 38 Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 760 Skąd: bydgoszcz
|
Wysłany: 15 Cze 2009, 07:07
|
|
|
szogoon napisał/a: | dark86ford napisał/a: | peiying to bardzo dobra polska firma | bo wielki łapeł Tede tą firmę reklamował ?
aleś mnie pojechał
dobrze, że są tacy przynajmniej tacy znawcy jak Ty |
niemam pojecia kto reklamowal ta firme i zreszta mnie to nie bardzo interesuje, ja poprostu wypowiadam sie w temacie sprzetu ktory mialem mozliwosc uzywac i jestem (jak i moi klienci) zadowolony, sprzet o takiej jakosci chociaz by sie reklamowal pod marką QPA i bog jeden wie kto by go promował, i tak bym go polecal ze wzgledu na efektywnosc i jakosc wykonania w stosunku do relatywnie niskiej ceny...
poza tym to ciebie nie pojechalem tylko wyrazilem swoja opinie odnosnie wypowiedzi osob nie majacych wystarczajacej wiedzy w danym zakresie tematycznym |
_________________ 2009-2013-mk5 1,25
2013 - mk3... ale niestety nie fiesta...
www.bkib.pl
www.audytbezpieczenstwa.com.pl
 |
|
|
|
 |
Fordzik88

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 15 Cze 2009, 11:50
|
|
|
Witam mam już ostatnie pytanko odnośnie głośników. Chodzi mi o montaż głośników 13 cm w drzwiach przednich. Chce sobie zamówić takie oto głośniki: http://www.allegro.pl/ite..._akcesoria.html
Jak to jest z montażem, jeśli chodzi o wykręcenie starych a wkręcenie nowych, czy w ogóle się zmieszczą itp. I najważniejsze czy stare kabelki od podstawowych podłącze to będą chodzić bo nie wiem jak przeprowadzić nowe kabelki do radia. |
_________________ Była Fiesta Mk3 1995, jest BMW e46 323i |
|
|
|
 |
dark86ford

Wersja: X100
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Darek
Wiek: 38 Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 760 Skąd: bydgoszcz
|
|
|
|
 |
KuMo

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 23 Sie 2009, 11:30
|
|
|
Witam. Mam Pytanie czy te głośniki zmieszczą się w drzwiach fiesty?? chodzi mi o głębokość
http://allegro.pl/item710...sklep_wawa.html
Miałem montować głośniki w półce ale dzięki radom i po przeczytaniu paru artykułów zdecydowałem że kupię taki zestaw tych "buszmenów" ,wygłuszę drzwi to na początek, a później jakiś wzmak i skrzynia do bagażnika. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Blackknight88

Wersja: Sport
Silnik: Inny
Imię: Karol
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 00:50
|
|
|
ich grubość jest o 5 mm za duża. Przestrzeń między szybą gdy jest opuszczona a blachą do której przykręca się głośniki to bodajże 52mm. Zastosuj profil dystansowy i luzik. Jak nie dostaniesz odpowiedniego do fiesty (ma trochę powyginaną tą blachę w okolicy mocowania głośnika to odrysuj na kartce i wytnij wyrzynarką w mdf'ie czy nawet sklejce modelarskiej. wtedy możesz się już pokusić o nawet większe niż 135mm głośniki jak będziesz dawał dystanse.
Co do wygłuszania drzwi, bardzo wiele Ci to da. |
_________________ .:Aktualnie poruszam się Seatem Ibizą II FL 1.9TDI 2000r. :.
.:Projektowanie w programie MaterCAM - toczenie, frezowanie:.
.:Programowanie sterowników PLC:.
.:Projektowanie 3D - SolidWorks:.
.:Projektowanie i wykonywanie instalacji pneumatycznych i hydraulicznych:. |
|
|
|
 |
speq
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 5 Wrz 2009, 14:44
|
|
|
Jeśli w samochodzie nie ma wzmacniacza - Helix i wszystko jasne. Samo radio ma wystarczającą moc, żeby napędzić ładnie te głośniki. |
_________________ Historia Fiesty: http://www.fiestaklubpols...p=428743#428743 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.