|
[Ogólny] Nie kupujcie tanich anten CB |
Autor |
Wiadomość |
Santhanas

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: FX Silver
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 22 Wrz 2011, 22:13
|
|
|
Siema,
ja tez jestem zdania, że te Hustlerki to dziadostwo a nie antena, później jedzie Ci taki i sieje po dwóch kanałach góra i dół od 19 (oczywiście radio też winne)
A co do montażu anteny, ja też mam na stałe zamocowana antenę, aluminiowy krążek od spodu średnicy 16, 3 mm gruby i anteny nie ruszysz, prędzej autem pobujasz.
Ja mam sprawdzony zasięg na swojej do 16 km, kumpel niestety ma kiepską antenę i już mnie nie zbierał, ja go słyszałem.
Także, jak montować to na stałe.
Jestem za |
_________________ Pozdrawiam!
Santhanas |
|
|
|
 |
Ligers

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał i Ula
Wiek: 40 Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 117 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 22:23
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Michaus, Przecież 90% antenek to przypadki, bo w trasę jadę,,, a jak mykam po mieście to mimo ze mam antenę na dachu do radyjka nie włączam bo po co,,, |
To kwestia ściśle zależna od kierowcy. Ja nawet 50m do sklepu jadę z CB online. Dla niektórych do dupochron a dla innych styl życia kierowcy. Tak to już po prostu jest.
Co do anteny: najpierw miałem byle jaki magnes i to był MEGA SYF, ucieszyłem się jak go ukradli z dachu bo miałem pretekst przed żonką aby wydać trochę kasy i kupiłem SIRIO ML-145. Zbierała nawet na 20km i ogólnie super antena, ale zupełnie skatowała dach do zdejmowania i zakładania. Potem Fiestę zostawiłem żonie niech ją dobije a ja do Note'sa założyłem na stałe zieloną magnumkę i antena rewelacyjnie się spisuje.
PS. ML-145 oddam tanio w dobre ręce ;P
Po takim okresie użytkowania CB w Polsce i za granicą mogę powiedzieć że zdecydowanie polecam montaż na stałe do klapy, nie jestem zwolennikiem montażu anteny do dachu, dla mnie to jak kastracja, ale wiadomo każdy ma swoje widzi mi się |
_________________ Ligers
Pośrednik IC dla FKP na Bielsko-Biała
Był Ford Fiesta MK3 XR2i 1.6 104KM
Był Ford Fiesta Mk3.5 1.1 50KM
Jest Nissan Note 1.6 110KM |
|
|
|
 |
AccessX
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Classic
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Radek
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 22:28
|
|
|
P_S A tak wogóle, dobry pomysł by założyć temat (albo kontynuować ten). I wyspisywać tu najbardziej "złe" [dziadowskie] anteny z jakimi miało się do czynienia . |
|
|
|
 |
pliba

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4 16V/90KM
|
Wysłany: 25 Wrz 2011, 21:29
|
|
|
Ja kupiłem kiedy antenę spiro modelu wam nie podam bo nie pamiętam antena długości 1,50 m podczas nadawania na wyłączonym zapłonie otwierała mi zamek bagażnika , robiła ona to we wszystkich autach na jakich ja sprawdzaliśmy |
_________________ ''... Na asfalcie dziś krople krwi zamiast rosy ... ''
 |
|
|
|
 |
Michaus

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 101 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 28 Wrz 2011, 13:30
|
|
|
pliba napisał/a: | Ja kupiłem kiedy antenę spiro modelu wam nie podam bo nie pamiętam antena długości 1,50 m podczas nadawania na wyłączonym zapłonie otwierała mi zamek bagażnika , robiła ona to we wszystkich autach na jakich ja sprawdzaliśmy |
Proponuję nie wkładać końcówki promiennika anteny do zamka - powinno pomóc.
Swoją drogą, to niezła spryciula, że za wytrych robiła. Jednym słowem sprzęt dla włamywaczy |
_________________ Jest gablota Gustavo Fringa...
było Mdo Mk1 2.5 V6 Ghia, Mdo Mk2 2.5 V6 Ghia kombi - zombi
była Mk3 1.4 Ghia, dwulitrowa menda from Ad@mus
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|