| 
| 

| 

|  
 |  

| Zacinający się zawór EGR |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | slawomirro   
 Model: Ford Fiesta Mk6`07
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.6Duratec 100KM

| 

|  Wysłany: 28 Wrz 2017,  17:00 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | DeXteR... napisał/a: |  	  | Mocno chcę wierzyć, że coś się poprawiło i nie jest to wymysł mojej psychiki która po wyczyszczeniu EGR'a zbzikowała   | 

Jak zaśplepiłem EGR w moim byłym aucie, to pomiar na hamowni wykzał równe 1KM więcej
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Emka   
 Model: Ford Fiesta Mk6`05
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.4TDCi/68KM
 Imię: Emilia

| 

|  Wysłany: 3 Paź 2017,  23:03 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | DeXteR... napisał/a: |  	  | Samo czyszczenie jest banalnie proste. Zakładasz rękawiczki, żeby nie pobrudzić rąk i jazda z tematem. W zależności od szkoły możesz moczyć zawór w nafcie, acetonie itp.
 | 

Czy sposób czyszczenia EGR jest taki sam zarówno dla pneumatycznego, jak i elektronicznego zaworu?
 Pytam, bo u mnie jest elektroniczny i nie chcę 3 godziny go wybebeszać, by potem okazało się, że nie dam rady oczyścić...
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 5 Paź 2017,  10:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie będzie żadnej różnicy, bo jeśli coś jest tam sterowane silnikiem, to tak samo musi być w środku zawór. Silnika nie sposób uszkodzić, bo uniemożliwia to konstrukcja. |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |