Przesunięty przez: molu 3 Wrz 2007, 15:10 |
Głośniki Dax zgs 130 dziwne brzmienie |
Autor |
Wiadomość |
Siemanh [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 00:22 Głośniki Dax zgs 130 dziwne brzmienie
|
|
|
WITAM Kupilem w sobote głośniki DAX ZGS 130 (do przodu) auta i przez pierwszy dzień szly dobrze. Od Wczoraj jakoś zaczęły czeszczeć!!! jak dotknę membramy to idą dobrzę. Co to może byc i jak to można naprawić i czy obejmuje to gwarancja. dzieki |
|
|
|
 |
Jaroslaw82 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 07:31
|
|
|
Objawy sa nieciekawe...Ale najpierw musze wiedziec:
Napisz jakie masz radio! I czy te glosniki byly podpiete pod jakis wzmacniacz czy bezposrednio pod radyjko?Jak byly podpiete? I jakie parametry maja glosniki? Jak je zamocowales?
Bez tych informacji trudno ci pomoc...
Moze cewka poszla... glosno sluchales?
Jest tez mozliwosc ze "cos" wpadlo pod membrame i powoduje znieksztalcenia- malo proawdopodobne. Najprawdopodobniej- glosniki sa uszkodzone... tylko teraz pytanie jak i czy bedziesz je mogl oddac na gwarancji
Pozdro |
|
|
|
 |
Siemanh [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 11:01
|
|
|
Radio mam JVC KD-G402 i tylko pod nie byly podpięte. Słuchalem głośno ale w radiu jest funkcja ze głośniki sie nie ze psuja przy głośnym słuchaniu( przynajmniej tak pisze) Były podpięte dpbrze kabelkami i nawet je przepiolem zeby się upewnić i było dobrze. Wczoraj zauważyłem ze na pódełku pisze że potrzeba do nich podkładki dystansowej???(raczej to nie pomoze) POMOCY!!!
* Membrana polypropylen 130 mm
* Głośnik wysokotonowy neodymium
* Moc max. 80 W
* Impedancja 4 Ohm
* Pasmo 63-23000 Hz
* Skuteczność 90 dB |
|
|
|
 |
Bodo [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 17:28
|
|
|
Najprawdopodobniej sprzedali Ci jakiś wadliwy towar. Zdemontuj je, podłącz na sucho i jeden i drugi, zmieniająć kanały. Spróbuj nawet podłączyć pod tylnie kanały w radiu. Jak będzie bez zmian to reklamacja.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jaroslaw82 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 17:43
|
|
|
sproboj dokladnie obejzec glosniki, moze gdzies zauwazysz jakies uszkodzenie, a moze faktycznie cos tam pod membrame wpadlo i "gra". Sproboj tez podlaczyc pod to radyjko inne glosniki.
Jak nic nie znajdziesz- reklamuj |
|
|
|
 |
Siemanh [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 17:44
|
|
|
hmm tylko dziwne jest to ze przez 2 dni szly dobrze i nic sie nie dzialo. na poczatku tylko prawy sie zaczal psoc( czeszczec) a jak odpialem i podpialem znowu to oba juz czeszcza!!! na ty lmam magnaty i ida good tylko przod wysiadl. a moze byc cos takiego ze jest magnez za slaby bo jak nacisne lekko membrame to jest dobrze. |
|
|
|
 |
Jaroslaw82 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 20:47
|
|
|
coz, jedyne co mozesz zrobic- zareklamowac!! Mysle ze to nie ty uszkodziles glosniczki, w koncu mogles je uszkodzic za pomoca radyjka- ale poniewaz radio pracowalo obciazone dodatkowa para glosnikow (te z tylu) to napewno nie podales im zbyt duzej mocy. Wiec jedyne wyjasnienie twojego problemu to: wadliwy towar. Reklamuj.
Pozdro |
|
|
|
 |
Siemanh [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 22:31
|
|
|
to szkoda myslalem ze znacie jakis sposob na naprawe a teraz znowu musze rozbierac drzwi i je wyjmowac i zanosic do naprawy...napiszcie mi jeszcze jak mozecie czy mozliwe jest zle zamontowanie głośników przednich bo mi sie wydaje ze nie ma ...??? |
|
|
|
 |
Bodo [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2005, 23:47
|
|
|
Wg mnie nie ma. Nawet jak odwrócisz polaryzacje to nic nie powinno się złego stać. |
|
|
|
 |
Siemanh [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lis 2005, 09:32
|
|
|
Dzieki wielkie za porady:) bede je musial oddac na gwarancje- zobaczymy czy je przyjma pozdro
[ Dodano: Wto Lis 15, 2005 21:32 ]
Byłem dzisiaj w sklepie wymienić głośniki i.. dostałem "nowe" tzn z magazynu i poszedłem na parking je podpiąć i sprawdzić. Jak myślałem jakieś fatum bo znowu jeden był dobry a drugi jakoś dziwnie chodził i harczał...???dobrze że kierownik sklepu jest good i wymienił mi tego złego na tamtego dobrego:) teraz jest good le zauwazyłem że muszę ustawić w radiu FADER na tył 6 na przód 3 bo chyba te głóśniki są za słabę i dlatego może coś je miażdrzy???sam juz nie wiem... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.