[MK3] Wymiana tłumika |
Autor |
Wiadomość |
habit_m [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lis 2006, 17:57 [MK3] Wymiana tłumika
|
|
|
dzis oderwal mi sie tluik koncowy, nie wiem czy to przez korozje czy gdzies grzmotnalem jednak oderwala sie ta krotka czesc rury od puszki. chciAlem zdemontowac drania i jutro pospawac do kupy jaKOs co by jesczze niewymieniac, ale niemoge poradzic sobie ze zdjeciem tego kawalka rury od tlumika koncowego, w ktora nachodzi rura od tlumika srodkowego. Zdjąlem obejme, rozchylilem na maksa te naciecia i jest klops. pytanie czy te elementy jest sens probowac oddzielic, czy korozja zespoiła to na amen i tylko bosh pomoze. nie chce rozcinac bo wsumie moglbym jeszcze ten tlumik uratowac, ale spawanie na samochodzie to bedzie klopot (przynajmniej samemu za darmoche).
Niech ktos mi poradzi jakis sposob jak tą rure zdjac bez odcinania.
pozdorwienia |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Mar 2010, 12:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Lis 2006, 18:30
|
|
|
każdy głuoi wie, ze osadza sie tłumik na smarze grafitowymi wtedy nie zespawa temp + rdza tego ustrojstwa.. teraz to panie młotek i przecinak..
jak nie chcvesz wydawac kasy na ekstrawaganckie tłumiki to polecam z "próchnika" - dośc mocno trwałe jak na nieziemsko nisko cenę |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 7 Lis 2006, 18:55
|
|
|
"próchnika" a nie czasem z płuciennika ?? Co do rur to metody sa dwie albo acetylen ewentualnie propan butan z palnikiem . Albo dwa duze młotki i i oklepanie delikatne miejsca łączenia . Możesz wsadzić na ułamany kawałek wiekszy kawał rury i pobujać góra doł lewo prawo . w 90 % udaje sie rozmontowac . |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Lis 2006, 18:57
|
|
|
diodalodz napisał/a: | próchnika" a nie czasem z płuciennika | dokłądnie |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 7 Lis 2006, 22:39
|
|
|
Jak mi się sypał tłumik jechałem do tłumikarza pospawał, wzioł 20 zeta i na pół roku spokój. Za 20 zeta to ja bym nawet do kanału nie wchodził |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 8 Lis 2006, 15:34
|
|
|
do LPG niestety bosal sie nie nadaje . Mi przez 90 tyś poleciały dwa bosale . Teraz wsadziłem asmeta i spokuj . Fakt ze bosal miał ładniejszy dźwięk . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.