Pompa paliwa sie nie odzywa |
Autor |
Wiadomość |
AMONe [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Wrz 2007, 21:24 Pompa paliwa sie nie odzywa
|
|
|
Problem jest tego typu, że chciałem odpalić auto a mam blokade rozrusznika i nie odblokowałem go... przekręciłem stacyjke pompa sie odezwała, za drugim razem po odblokowaniu rozrusznika pompa już sie nie odezwała i sie nie odzywa... tak z sekundy na sekunde sie na mnie wypieła :( ma ktoś jakiś schemat podłączenia pompy paliwa do MK3 bo w kostce jest 5 pinów i niewiem które to + a jaki - bo chce podpiąć pod akumulator zobaczyć czy wogóle chasa, jeśli tak to będe szukał po kablach. Czy może ktoś już coś takiego przerabiał? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 6 Wrz 2007, 00:43
|
|
|
posłuchaj czy działa przekaźnik w skrzynce . ma się załączyć i po ok 3 sekundach wyłączyć . |
|
|
|
 |
kusko13gp
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Marek
|
Wysłany: 6 Wrz 2007, 23:11
|
|
|
za bezpiecznikami jest zielony przekażnik odpowiedzialny za pompke często na nim nie łączy pruszaj nim. A wstrząsówka?? na przednim lewym słupku może ona ci odłączyła pompke?? |
|
|
|
 |
AMONe [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Wrz 2007, 23:50
|
|
|
wstrząsówka jest ok.... pompa jest ok... przekaźnik jest ok...
okazało sie że prawdopodobnie sterownik sie wysypał co jest dla mnie bardzo dziwne... jutro mam dostać nowy sterownik i sie zobaczy...
[ Dodano: Pią Wrz 07, 2007 17:34 ]
Pompa jest OK, przekaźnik jest OK, wstrzonsówka jest OK, sterownik jest OK... a pompa dalej sie nie odzywa i auto niechce zapalić... iskra jest. Ręce mi już opadają...
[ Dodano: Pon Wrz 10, 2007 17:40 ]
I sprawa sie rozwiązała ))) wreszcie... uciekła masa ze sterownika. Fiesta odpalila po zrobieniu masy na krótko ale nie chodzi tak jak powinna. Jeszcze troche trzeba pogmerać i powinno być ok. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.