Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:43 |
Jak to jest z tym tłumieniem? |
Autor |
Wiadomość |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 01:01
|
|
|
Chodzi poprostu o to zeby glosnik mial jak najszczelniejsza komore. Chyba nie chcial bys gdyby Ci boczna tapicerka drzala w rytmie glosnika... A pozaytm glosnik potrzebuje cisnienia zeby dobrze gral. Najlepiej zatkac kazda dziurke w konstrukcji drzwi (pomijam na dole gdzie sa otwory na wode), a na kazda wieksza powierzchnie gdzie jest wyciety otwor dobrze by bylo przymocowac kawalek blachy dla usztywnienia konstrukcji. |
|
|
|
 |
Moby

|
Wysłany: 10 Paź 2007, 07:40
|
|
|
No to ja dobrze wiem, ze musi byc szczelne ale mi chodzi oto ze mid/kick bass potrzebuje ok min. ok 7 litrów objetosci zeby zagrać dobrze, i jak zakleimy mu otór ten co jest w osi z dystansami to bedzie lipa.. chodzi mi oto ze glosnik musi mieć dostęp do tego powietrza wewnątrz drzwi, które tak sumiennie uszczelniamy... |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 10:55
|
|
|
Aaaaa faktycznie nie doczytalem To cos w rodzaju sztucznego bassreflexu, trudniej sie przez to cisnienie przeciska i potrafi dokladniej trzymac (konrolowac) membrane glosnika Nie lata jak szalona gdy komora jest za duza |
|
|
|
 |
Moby

|
Wysłany: 10 Paź 2007, 17:00
|
|
|
to co ... ma byc dziura zaslonieta troche.. wkoncu, ja nigdy nie zaslanialem i gralo sympatycznie. sproboje...
[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 16:53 ]
Panowie wycofuje posta...
to sie poprostu zlewa w jedno... scianka wewnetrzna drzi i zewnetrzna są oklejone takimi samymy matami i tak to wyglda ze otwór jest zasloniety... sorki |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 18:06
|
|
|
Moby napisał/a: | scianka wewnetrzna drzi i zewnetrzna są oklejone takimi samymy matami i tak to wyglda ze otwór jest zasloniety... | Tez... Mozesz nieco od gory zaslonic glosnik tez zeby nie cieklo na niego w razie czego Pozatym tak jak mowilem, dla miekkich glosnikow tez jest dobrze malu tunel z tylu zrobic dla poprawienia sztywnosci membrany |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.