peknieta sruba |
Autor |
Wiadomość |
djtaso [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 18:11 peknieta sruba
|
|
|
Witam wlasnie wymienailem w mojej fiscinie amortyzatory i gdy juz wymienialem 2 sruba pekla mi sruba co trzyma amortyzator tzn urkecila sie (ta co jest kolo bebna
):(:(:( no i kurde nie ma jak odkrecic... macie moze jakies pomysly? probowalem przewiercic ale bym wiercil z 3 dni istracil z 10 wertel jak i nie wiecej. Prosze o jakies rady |
|
|
|
 |
Danio

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 18:37
|
|
|
są takie specjalne wiertła z odwrotnym gwintem - wiercisz otwór i wkładasz a to tworzy gwint w zerwanej śrubie i odkreca, można też dospawać łączke i ruszyć to nic innego nie przychodzi mi do głowy |
_________________ Dobra Fiesta nie jest zła
 |
|
|
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kuba
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 18:41
|
|
|
Mi mechanik wycinal cala tuleje palnikiem... za cholere nie chcialo to puscic. A amorek i tak byl na smietnik (mialem wrazenie ze to jeszcze oryginały motorcrafta) |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 22:27
|
|
|
zrób zdjęcie |
|
|
|
 |
woras

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 01:23
|
|
|
mialem to samo jakis miech temu musisz wziasc zabe i krecic zdrugiej strony w moim przypadku sie udalo |
_________________ Mały a wariat
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
 |
essien [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 01:49
|
|
|
ja odkręcałem z tylu drążek stabilizatora bo jedno mocowanie mi pękło i 3 z 4 śrub zapieczone. 2 sie urwały, 1 mała chwila i przewiercona z dużą miałem problem... jak mówisz, 10 wierteł(bo tandetne z bazaru;)) ale sie da ^^ |
|
|
|
 |
Danio

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.6i8V/110KM
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 12:05
|
|
|
faktycznie wiertło warto kupić z wyższej półki, dodatkowo przy wierceniu należy używać niższych obrotów(za to dość dużej siły nacisku) no i oczywiście można polewać wiertło i miejsce wiercone wodą.....oprócz tego przed każdym odkręceniem zastanej śruby polecam odstukać ją delikatnie młotkiem a jeśli w pewnym miejscu przy odkrecaniu zacznie stawiać duży opór to spróbować ją wkręcić ponownie i potraktować penetratorem |
_________________ Dobra Fiesta nie jest zła
 |
|
|
|
 |
djtaso [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 00:43
|
|
|
no wlasnie tak robilem pobilem lotkiem popsikalem wd 40 i szla leciutko i tu nagle tak sie upier... ukrecila. dobra dzieki za rady jutro biore sie do roboty:D pozdro for all |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.