|
Kable do wzmacniacza! JAK? MK4 |
Autor |
Wiadomość |
dziki.pl [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 23:40 Kable do wzmacniacza! JAK? MK4
|
|
|
Witam! Szukałem Szukałem i nic nie znalazłem na ten temat dokładnego... mam FFmk4 1,3 i wstawiam sobie powili sprzęt grający. Ostatnio zakupiłem skrzynie i wzmacniacz. i taki problem którędy mam pociągnąć kable + (jak będzie miejsce to i -) z komory silnika do kabiny. Nie chcę nic wiercić ale się obawiam że się nic nie zmieści w orginalne otwory których i tak nie mogę znaleść. Proszę o jakieś foto którędy mam próbować. |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3109 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 10:25
|
|
|
ja przepuszczałem kable od zasilania tam gdzie idzie wiązka do środka z lewej strony, jest tam guma (dodatkowo wiązka jest jeszcze obwinięta taśma izolacyjna) i jest cholernie ciasno ale się da, ale trzeba to dobrze zabezpieczyc, żeby się poźniej tamtędy woda nie lała. Innej opcji nie znalazłem, ale też specjalnie mocno nie szukałem, aczkolwiek nie wiem czy w inny sposób oprócz wiercenia gdzieś przejdziesz. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
dziki.pl [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 10:42
|
|
|
dzieki mówisz że ciasno to chyba bede skazany na mase na śrubę... a chciałem 2 kable poprowadzić... Może ktoś ma inaczej? |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3109 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 4 Lut 2008, 10:47
|
|
|
dla chcącego nic trudnego, ale tak czy inaczej weź sobie kogoś do pomocy przy przeciąganiu kabli, żeby wiązki nie uszkodzić. problem jest taki że ta guma jest wąska i jest ciężko w nią wepchnąć jeszcze jeden przewód.
robiłem to w mk4 i 5 i się da |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
dziki.pl [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Lut 2008, 22:48
|
|
|
no i się udało dziś ładnie poprowadziłem kabelki... ale niestety za mało miejsca na mase... musiałem z tyłu łapać! Dzieki pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|