Wyciek z baku po otwarciu... |
Autor |
Wiadomość |
mirko
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 14 Lip 2008, 00:53 Wyciek z baku po otwarciu...
|
|
|
Dzisiaj o 12 byłem przy Fiescie i było OK.
3 godziny później ide do auta i widze, że coś mi kapie z tyłu (pod bakiem), wącham - benzyna. Otwieram wlew paliwa, a tu benzyna wystrzeliła jak woda gazowana... Co jest grane ?
Później już nic nie kapało od dołu, i teraz też nic nie zaobserwowałem - 7 h później.
Czy to wina ciśnienia w baku i wypychało paliwo, a te uciekało otworem obok wlewu i spływało na dół ?
Dodam jeszcze, że na pewno nie mam baku na FULL a jak tankuje to mi pistolet odbija jakbym miał pełen. Tak samo oszukuje wskaźnik poziomu paliwa, zaleje z 30 litrów i wskazuje max |
|
|
|
 |
sawcio1234
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
|
Wysłany: 14 Lip 2008, 09:07
|
|
|
Sprubuj odpowietrzyć zbiornik Ja miałem tak że po otwarciu buchało ale samo powietrze jak się dokładnie to robi to nie wiem bo mi zrobili przy okazji jak byłem w warsztacie ale na pewno na forum ktoś wie Pozdro |
|
|
|
 |
k_myk

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Kamil
|
Wysłany: 14 Lip 2008, 12:31
|
|
|
Z tego co słyszałem, to w fofolotach funkcjonuje samoodpowietrzanie się baku, ale na pewno to nie znaczy, że nie można jakos temu procesowi pomóc
Niezły hardcore miałęś z tą wahą... :yyy: Wystrzeliła z wlewu? :yyy:
Pozdrawiam,
k_myk |
_________________ Chory na Fiestę... |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 14 Lip 2008, 12:34
|
|
|
zrób sobie ten korek na jakiś sznurek i automatyczne otwieranie... dlaczego? jak ktoś będzie na skrzyżowaniu lub na chodniku wkurzał to otworzysz koreka a on wystrzeli prosto w niego.. sznurek po to, żebyś miał go jak będziesz uciekał... |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
mirko
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 14 Lip 2008, 23:30
|
|
|
k_myk napisał/a: | Niezły hardcore miałęś z tą wahą... :yyy: Wystrzeliła z wlewu? :yyy: |
Dokładnie, jak nabuzowana Coca Cola, ojciec mi świadkiem
Stało się to pierwszy raz. Przeparkowałem auto w nasłonecznione miejsce, trochę pochyłe i może dlatego |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12085 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 15 Lip 2008, 08:09
|
|
|
k_myk napisał/a: | Z tego co słyszałem, to w fofolotach funkcjonuje samoodpowietrzanie się baku, ale na pewno to nie znaczy, że nie można jakos temu procesowi pomóc | Tu nie chodzi o to że jakoś można tu temu pomóc, tylko o to że to może się popsuć czyt. zapchać. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
k_myk

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Kamil
|
Wysłany: 15 Lip 2008, 09:56
|
|
|
JoeMix napisał/a: | k_myk napisał/a: | Z tego co słyszałem, to w fofolotach funkcjonuje samoodpowietrzanie się baku, ale na pewno to nie znaczy, że nie można jakos temu procesowi pomóc | Tu nie chodzi o to że jakoś można tu temu pomóc, tylko o to że to może się popsuć czyt. zapchać. |
O to mi dokładnie chodziło Tak samo jak sie "pomaga" zlewowi jak sie przytka W sumie tylko fajnie by było wiedzieć jak...
Piozdrawiam,
k_myk |
_________________ Chory na Fiestę... |
|
|
|
 |
Matis

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 16 Lip 2008, 16:40
|
|
|
zatankowałem do pełna i auto postawiłem w pełnym słońcu ok 35 stopni i chyba od wysokiej temperatury wytworzyło się wysokie ciśnienie i z baku wywaliło mi 10l benzyny. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.