zmiana koloru podświetlenia zegarów |
Autor |
Wiadomość |
scorpion69
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 65 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 305 Skąd: z planety X
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 23:55 zmiana koloru podświetlenia zegarów
|
|
|
chce zmienić kolor podświetlenia zegarów z zielonego na inny. dalej bedzie ta zielona szybka ale chce dać żarówke zamiast żółtej inny kolor. jakie kolory ew. uzyskam z jakich? |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 16 Paź 2008, 00:00
|
|
|
jedynie odcienie zieleni... poza tym o podświetleniu jest masa tematów... szukaj... |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
polo1976

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 16 Paź 2008, 00:16
|
|
|
Miły nie do końca się zgodzę. dając żarówkę czerwoną otrzymamy coś a'la pomarańcz z tym że bardzo słabo widoczne to wszystko będzie bo ten zielony filtr jest bardzo soczysty i nie przepuszcza wiele światła.
scorpion69 moja rada taka: wywal ten zielony filtr i zastosuj diody (np. typu "flux") dają one rozproszone światło i kolorek dobierzesz jaki trzeba. Jeśli chcesz pozostać przy standardowym oświetleniu zmień tylko filtr na taki jak ci się podoba. Taki filtr zrobiłem u kumpla (jak jeszcze nie łapałem jak zrobić diody) wykorzystując opakowanie do płyt CD w kolorze niebieskim
Pozdrawiam |
_________________ Zanim zrobisz - popytaj, zanim popytasz - poszukaj i pomyśl!!! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.