[MK3] Silnik się męczy... |
Autor |
Wiadomość |
maddog

Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 18:51 [MK3] Silnik się męczy...
|
|
|
Moj problem zaczal sie wczoraj. Mieszkam 30km od Koszalina. Po przejechaniu okolo 10km w kierunku K-lina silnik zaczal cicho cykac {silnik 1.1i oczywiscie chodzi mi o inne cykanie niz normalne w tym silniku} i nagle zgasl. Po odcholowanie przez mechanika do jego siedziby postawil diagnoze,ze nie ma oleju i aku byl wyladowany oraz zepsuty czujnik od cisnienia oleju, choc to drugie wydaje mi sie watpliwe. Dolal olej kilka litrow,przeczyscil jakies przewody od alternatora do aku i zadzwonil ze gotowe i zeby przyjsc po auto. Gdy przyszedlem po auta mechanik gadal z jakims kolesiem i palnal ... zaraz przyjde,zapal Pan sobie" zrozumialem ze mam odpalic auto i odpalilem. Po chwili przyszedl i kazal szybko zgasic auto. Okazalo sie ze nie wlozyl jeszcze czujnika i mial na mysli zebym zapalil sobie fajke. Troche oleju poszlo. Dolal i poziom na bagnecie byl miedzy min a max tak w polowie. Dzis jechalem do Koszalina i po 30km bylo ok,ale jak wracalem to w polowier drogi zaczal glosno cykac i w miare dojezdzania do domu coraz glosniej. Na szczescie dojechalem pod sama chate. Teraz silnik ostygl a poziom na bagnecie jest podobny do tegop gdy odbieralem auto. W czym problem? Aha i na luzie przy hamowaniu przed swiatlami auto gaslo od poczatku dzisiejszej podrozy. Zauwazylem tez mimo ze krecilem silnik do 3 tys max to byl bardziej mulowaty niz zwykle. Pomocy... |
|
|
|
 |
stafcio

Model: Inne auto
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 22:42
|
|
|
1.zmien mechanika
2.sprawdz swiece, jak sa zuzyte to nie bedzie mial mocy i bedzie gasl.
3.poziom oleju przy odbiorze byl miedzy min a max? zmienil sie?
4.czy jak przekresasz zaplot, to zapala sie ikonka oleju?
5.dobrze jakbys mogl wkrecic czujnik cisnienia oleju i sprawdzic jakie masz cisnienie.
6."zrób coś" cytat z filmu scary movie |
_________________ stafciogarage@gmail.com |
|
|
|
 |
maddog

|
Wysłany: 22 Paź 2008, 23:33
|
|
|
1ciezko mi zmienic mechanika bo to chyba jedyny w Bialym Borze
2 swiece niedawno zmienialem jakis tydzien temu
3 nie zmienil sie
4 nie dziala mi czujnik
5 poki co nie mam takiej mozliwosci ale musze ten czujnik kupic
6 hehe |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 10:23
|
|
|
stafcio napisał/a: | 1.zmien mechanika | to przede wszystkim...
maddog napisał/a: | 1ciezko mi zmienic mechanika bo to chyba jedyny w Bialym Borze | moja wyścigówka mechanika nie widziała odkąd weszła w moje posiadanie i ma się znakomicie, wszystko robię sam wcześniej bywała u trzech i każdego chciałem rozszarpać za niekompetencję kill2
fiesta mk3 z HCSem to nie prom kosmiczny Challenger, poczytasz tu i tam i naprawisz
możesz jakoś bliżej to cykanie opisać? jak to brzmi, skąd dochodzi i kiedy się pojawia? |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
maddog

|
Wysłany: 23 Paź 2008, 12:41
|
|
|
dzis rano uruchomilem silnik bez problemu ale ten odglos nadal byl
poczatkowo myslalem ze moze zle obudowe filtra dokrecil czy cos i ze dostaje sie lewe powietrze i dlatego na luzie gasnie
cykania bardzo glosne to nie jest juz zwykle cykanie dla hcsa tylko mocne wydobywa sie z okolic obudowy filtra powietrza lub silnika nie potrafie dokladnie okreslic
[ Dodano: Pią Paź 24, 2008 21:30 ]
mogłby ktos coś poradzic w temacie : co z fiesta? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.