|
Brak SSANIA w mk3 '91 1.1 |
Autor |
Wiadomość |
elvispm [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 17:43 Brak SSANIA w mk3 '91 1.1
|
|
|
Witam wszystkich!
Posiadam Fiestkę mk3 i mam z nią mały problem. Zauważyłem jakiś czas temu, że podczas odpalania po dłuższym postoju autko dziwnie się zachowuje, a mianowicie silnik pracuje nierówno niemalże gaśnie i czasami mu się to udaje (po odpaleniu zazwyczaj daje mu lekko gazu). Szukałem już po forum ale nie udało mi się trafić w sedno. Piszę bo może ktoś się już zetknął z podobnym tematem. Proszę o każdą podpowiedź.
A tak poza tym też nie wiem czy to przyczyna mechaniczna czy też elektroniczna, wiec jak źle wybrałem grupę to sorrki .
Jeśli coś pominąłem w poszukiwaniach podajcie linki.
Pozdro Elvis |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 17:58
|
|
|
Opisałeś auto jako na gaźniku, więc ssanie może być problemem - przepustnice masz uruchamianą ręcznie czy automatycznie? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
elvispm [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 21:35
|
|
|
Witam!
Właśnie zapomniałem dodać ssanie jest automatyczne zasilanie na mono wtrysku.
Pozdro! |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 21:41
|
|
|
monowtrysk NIE MA ssania, jedynie wydłużany czas wtrysku... wygląda że na zimnym silniku mieszanka nie jest wzbogacana... spróbuj odpiąć czujnik temperatury z dołu kolektora dolotowego.
i popraw opis z 1.1/50KM na 1.1i/50KM |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
elvispm [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 13:24
|
|
|
Dzięki kolego za podpowiedź, sprawdze to jak najszybciej i wówczas się okaże co dalej.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Mar 28, 2009 17:14 ]
bidżej oczywiści skorzystałem z twojej podpowiedzi i po odłączeniu czujnika na kolektorze dolotowym autko odpaliło, ale w chwili dodawania mu gazu cholernie się dławiło prawie że gasło ale pomału się wkręcał.
A i zauważyłem że monowtrysk zalany jest mieszanką olejowo-paliwową powiedziałbym że ocieka, czy to może sie też przyczyniać to takiego zachowywania się wtrysku paliwa i czy jest to spowodowane jakimi nieszczelnościami na zaworach czy uszczelnieniu zaworów?
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Kwi 08, 2009 14:33 ]
czyli co jestem zmuszony do wymiany czujnika na nowy?? :yyy: |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|