[MK3] Fiesta mk3 ogrzewanie |
Autor |
Wiadomość |
tobiasss
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Ghia
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 8 Sty 2009, 15:15 [MK3] Fiesta mk3 ogrzewanie
|
|
|
Witam wszystkich
Aczkolwiek mój problem przedstawia się tak moja fiesta słabo grzeje silnik 1.1?
Co jest powodem tego że słabo grzeje termostat był z 2 miesiące temu wymieniany i gdzie znajduje się nagrzewnica?Jakiś obrazek
Bym był bardzo wdzięczny za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez szynszyl 16 Sty 2009, 12:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 8 Sty 2009, 16:02
|
|
|
Jak popatrzysz pod popielniczke to zobaczysz takie czarne coś z zapinkami, w środku jest nagrzewnica. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
tobiasss
|
Wysłany: 8 Sty 2009, 16:33
|
|
|
A jak to wyczyścić lub czym i ile to kosztuje? |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 9 Sty 2009, 14:46
|
|
|
Z zewnątrz czy wewnątrz? Z zewnątrz możesz przedmuchać powietrzem lub wciągnąć odkurzaczem, wewnątrz- ktoś pisał że przeczyścił glikolem. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
|
|
|
 |
tobiasss
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 20:31 Czujnik temperatury chłodziwa
|
|
|
jak sprawdzić czujnik i czy miernikiem się da i ile on kosztuje fiesta mk3 1.1i i czy nagrzewnicę można całą zamoczyć w occie czy nic się jej nie stanie lub w gorącej wodzie bo mam pełno syfu a ile może kosztować nowa> |
|
|
|
 |
krzysieks_mc

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 20:45
|
|
|
Oryginał nagrzewnicy do fiesty kosztuje u mnie w mieście 180 zł i niema zamiennków. Ja osobiście kupiłem od mondeo mk1 w podróbie za 70zł i przerobiłem rurki od wody, bo tylko tym się różni. Nic nie cieknie z rurek wszystko jest zajefajnie. |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 13 Sty 2009, 20:46
|
|
|
tobiasss napisał/a: | jak sprawdzić czujnik i czy miernikiem się da i ile on kosztuje fiesta mk3 1.1i i czy nagrzewnicę można całą zamoczyć w occie czy nic się jej nie stanie lub w gorącej wodzie bo mam pełno syfu a ile może kosztować nowa> | ni i co Cię tak rozśmieszyło? Może napiszesz coś na temat?,
P.S. czujnik tem ( ten co pokazuje na desce) kosztuje ok 15 zł. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 21:35
|
|
|
nie no z octem i odkamienianiem to się cofnijcie do PRL . TO generalnie nie działa a jak zadziała to zazwyczaj zaczyna lecieć z którejś magistrali . |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
cradleoffilth
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Fun
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 14 Sty 2009, 22:10
|
|
|
A ja dodam jeszcze od siebie, ze dzisiaj probowalem udroznic sobie ogrzewanie, a problemem u mnie jest zatkana nagrzewnica. Samej nagrzewnicy z samochodu nie wyciagalem a tylko odpialem weze i plukalem najpierw soda kaustyczna a pozniej przeplukiwanie czysta woda pod cisnieniem. Syfu wylecialo sporo ale po ponownym podpieciu niestety nie bylo oczekiwanych rezultatow. Wpadlem wiec na pomysl i podpialem weze na odwrot. Po zamianie wezy miejscami ogrzewanie zaczelo ladnie dzialac Sauny sie zrobic nie da, ale wyraznie cieple powietrze sobie dmucha . Wiec dla tych co nie maja pieniedzy na nowa nagrzewnice a chca przetrwa do lata, polecam sprobowac |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.