Przesunięty przez: szynszyl 11 Kwi 2009, 23:08 |
[MK3] regulacja wysokości świateł |
Autor |
Wiadomość |
Lucek
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Konrad
Wiek: 36 Dołączył: 02 Kwi 2009 Posty: 22 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11 Kwi 2009, 23:07 [MK3] regulacja wysokości świateł
|
|
|
W mojej fieście Mk3 z 94r znajduje się pod kierownicą regulacja wysokości świateł, tyle że moje lampy były zwykłe i nie posiadały silniczków regulacyjnych ale wymieniłem je na nowe z regulacją. Czy ktoś wie jak podłaczyć i które kable żeby pokręteło od regulacji zaczęło działać???
Od tego regulatorka idzie jakiś kabel pod kierownice i tam wgłąb ale przy lampach nie wiem ktory to jeśli ktos by wiedzial to bardzo prosze opisać mi to jakoś dokładnie.
Bo po co robią tą egulacje jak lampy w standardzie sa zamontowane bez automatycznej regulacji |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 11 Kwi 2009, 23:35
|
|
|
Jak masz pokrętło to i lampy były, ale pewnie był dzwon i założyli bez regulacji bo są tańsze. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Lucek
|
Wysłany: 12 Kwi 2009, 00:52
|
|
|
Tak możliwe że był dzwon no i poszły dwie lampy i założyli te czukiereczek tylko że we wszystkich produkowanych fiestach jest ta regulacja pod kierownica a przynajmniej w tym modelu co ja mam ale ja dokupowałem lampy z innego modelu czyli mój nie miał standardowo montowanych lamp regulowanych.
Pozatym jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie mów nic bo ja prosiłem o poradę elektryczna a nie chciałem się dowiadywać czy moja fiesta była "bita" |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 12 Kwi 2009, 08:29
|
|
|
jeśli masz pokrętło, to przy lampach powinny być wtyczki...ale teraz uwaga - są 2 rodzaje... sam się natknąłe... kupiłem lampe z silniczkiem, a silniczek miał inną wtyczkę... przekładałem od starej lampy... poszukaj dokładnie |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
Lucek
|
Wysłany: 12 Kwi 2009, 12:08
|
|
|
No właśnie widziałem też jakąś wtyczke ale nie dało się jej podłączyć czyli pewnie musialbym do jakiegoś elektryka jechać żeby mi zmienił o ile sie da... |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 13 Kwi 2009, 20:58
|
|
|
Lucek napisał/a: | widziałem też jakąś wtyczke |
wtyczki od regulacji lamp są z obu stron takie same, 3-pinowe (kolorów kabli nie pamiętam) z drucianym zatrzaskiem, wyprowadzone pod same lampy po wiązkach na nadkolach. tak jak pisze Miły, były 2 typy - prostokątne i owalne (co za dzban to wymyślił? :yyy: ). tak więc najpierw zobacz, czy ta "jakaś" wtyczka ma szansę być "tą" wtyczką |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.