[MK3] 1.8D - nie zapala , pali jedynie na pych |
Autor |
Wiadomość |
megabajt
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: FX
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 2 Lip 2009, 11:35 [MK3] 1.8D - nie zapala , pali jedynie na pych
|
|
|
Sprawdziłem świece grzeją, sprawdziłem automat daje prąd do grzania, ściągałem przewód paliwowy z pompy i syczało czyli tak jak by było podciśnienie w układzie i paliwo się cofało podczas mojego rozpinania instalacji paliwowej.Wszelkie przewody paliwowe pod maska wymienione, zostały jedynie te przy zbiorniku.Paliwo zalane z orlenu do polowy baku Verwa.Kompresja była robiona rok temu i wyszła w normie.
Gdzie szukać przyczyny?Na warsztat nie licze bo zawsze im musze mówić co mają zrobic, bo oni nie wiedzą, albo umieją powiedzieć "tak ma bo stary" mimo że systematycznie zostawiam po kilka stówek no moja lubienice;/ |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 2 Lip 2009, 12:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
megabajt
|
Wysłany: 2 Lip 2009, 11:58
|
|
|
Kiedy Fiesta odpali na pych, od razu działa pięknie, równo, nie wala nią jak dziw#@. |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 2 Lip 2009, 13:00
|
|
|
sprawdź jeszcze przewody przy zbiorniku a jak nie to to może pompa już nie wyrabia? może zainwestuj w zaworek zwrotny na razie co byś nie musiał na pych odpalać (ja swojego raz na pych odpaliłem i 2 tyg później pasek rozrządu pękł)... chyba że dostaje paliwo... może zatkane rurki wtryskowe? |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
megabajt
|
Wysłany: 4 Lip 2009, 18:55
|
|
|
Mimo ze rozrusznik kręcił, nawet po wbiciu biegu na wyłączonym silniku rozrusznik potrafi uciągnąć do przodu furmankę, to wina rozrusznika!Po wymianie rozrusznika furmanka znów pali:D
Moje refleksje, to że rozrusznik kręci nie znaczy że ma moc rozbujać wał do odpalenia furmanki. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.