Wysłany: 15 Lip 2009, 14:15 [MK3] Po odpaleniu gaśnie od razu lub po nacisnieciu hamulca
Witam Ucze sie w zawodzie mechanik samochodowy wiec lekkie pojecie na temat aut mam ale to auto naprawde przerasta moje mozliwosci
A wiec :
jechalem samochodem nagle mi zgasl . Dopchalem go do garazu gdzie mam drugi silnik 1.1 ze wzgledu an to ze odpalal i odrazu gasl wymienilem wtryskiwacz wraz z cpp i silniczkiem krokowym okazalo sie ze pali ale ma strasnzie duze obroty i przy nacisnieciu na pedal hamulca samochod gasl przelozylem spowrotem stary wtryskiwacz i wlozylem "nowe" cpp i silniczek krokowy tzn z tego drugiego wtryskiwacza i jest nadal to samo odpali i po chwili gasnie nacisne na pedal gazu to odrazu sie dusi i gasnie .
Naprawde sam juz nie wiem co w tym samchodzie moze byc nie tak bo watpie zeby servo i kilka innych rzeczy nawalilo odrazu czy to moze byc wina komputera sterujacego ?
Gdyby ktos zechcial pomóc zapraszam na gadu gadu 8910182 Z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony przez trzeci 15 Lip 2009, 14:32, w całości zmieniany 1 raz
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
Wysłany: 15 Lip 2009, 17:21
Wygląda jakby poleciało Ci servo hamulca i tamtędy silnik ciągnie lewe powietrze, a jak wciśniesz to zaciąga już na maxa czyste zamiast z paliwem przez dolot. Zdejmij wąż z serva hamulca i go zaślep (zatkaj) i zobacz czy problem nie ustąpi.
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!