| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK3] Problem z Fiestka :( |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Hasenu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2009,  17:10   [MK3] Problem z Fiestka :( | 
 |  
               | 
 |  
               | Witajcie 
 Mam Duzy Problem z Fiestka , stała okolo 2,5 miesiaca bez ruchu ,
 Gdy probowalem ja odpalic to strasznie strzelalo z tlumika jakby iskry i czarny dym ,,
 Ktos Mi powiedzial ze to swiece , Wymienilem swiece na nowiutkie , po pewnym czasie odpalila ,Lecz Strasznie zamulona nie wchodzi na obroty strasznie slaba , kolega powiedzial ze to moze cos z powietrzem , odlaczylem wezyk od powietrza i faktycznie nagle wielka moc lecz chodzi jak disel i strasznie glosno a z tlumika czarny dym ,  chcialem sie przejechac , zalalem fiestke za 50zl benzyny zrobilem 40km ( na trasie jadac 90 )  i koniec benzyny nie wiem dlaczego a palila 5-6 na 100 ? , zostawilem ja i na 2 odpalilem na 2min otworzylem maske i zobaczylem ze silnik zalany olejem i strasznie smierdzialo benzyna ? czy to juz koniec z fiestka czy da sie to jeszcze naprawic ? , gdyby ktos mi powiedzial co mam zrobic to bym byl bardzo wdzieczny niestety az tak to nie znam sie na samochodach ale kazda odpowiedz mile widziana , pozdrawiam;)
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2009,  17:54 | 
 |  
               | 
 |  
               | Wypadało by zacząć od dokładnego wyczyszczenia wszystkiego, wymiany pewnych elementów eksploatacyjnych, na pewno filtra powietrza,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Hasenu [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2009,  18:15 | 
 |  
               | 
 |  
               | ale dlaczego az tak duzo pali? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | marian   

Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: mariusz

| 

|  Wysłany: 8 Paź 2009,  18:27 | 
 |  
               | 
 |  
               | może jak grzebałeś to ruszyłeś jakis przewód od paliwa i się leje,bo tyle to by raczej nie palił.jest jeszcze opcja (jak masz gaźnik)to ci sie pływak zawiesił/utopił |  
				| _________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |