|
[MK3] Irytujący dźwięk przy 80 km/h |
Autor |
Wiadomość |
miszka [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Sty 2010, 16:49 [MK3] Irytujący dźwięk przy 80 km/h
|
|
|
Od pewnego czasu pojawiła mi się dziwna i dość irytująca usterka. Kiedy na piątym biegu jadę z prędkością (stałą) 80 - 85 km/h z okolic prawego nawiewu wydobywa się trudny do opisania dźwięk. Na początku myślałem, że w kanał nawiewu wpadł jakiś element i wpada w wibracje. Potem myślałem, że jakiś element uderza o inny element. Zdemontowałem kanał nawiewu, element sterowania nawiewem (do regulacji kierunku i siły nawiewu) i dalej słychać ten dźwięk. Nic więcej tam już nie ma do ściągnięcia wierzcie mi, że dźwięk ten okropnie irytuje w trakcie jazdy. Czy może ktoś miał podobny przypadek??? Czy macie jakiś pomysł??? Moja cierpliwość jest już na granicy co spowoduje niedługo, że rozbiorę cały kokpit by znaleźć przyczynę. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 6 Sty 2010, 17:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
|
|
|
 |
miszka [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sty 2010, 09:33
|
|
|
Nie taki dźwięk. To jest jakby jakiś element wpadał w wibracje i o coś uderzał tylko z dużą częstotliwością, np. niedoręcona śrubka.
[ Dodano: Pon Sty 18, 2010 10:45 ]
Wreszcie zlokalizowałem ten dźwięk. To luźny zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego uderzał o ...coś tam. Podłożony kawałek gumy załatwił sprawę. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|