| Przesunięty przez: szynszyl 26 Mar 2014,  20:34
 | [MK6] Wyciek oleju - pojawia się dym | 

| Autor | Wiadomość | 

| elrafal [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2010,  15:49   [MK6] Wyciek oleju - pojawia się dym |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam mam pytanie jak wyeliminować i jakie mogą być koszta cieknącego oleju tzn trochę się poci w miejscu oznaczonym białą strzałką na zdjęciu olej wymieniany był systematycznie co ok 20tys ja auto posiadam dokładnie od połowy sierpnia i jak wymieniałem olej to była 1 kreska nad minimum a wg książki i przebiegu wymieniłem olej po przejechaniu 18tys km. Nie przeszkadzało by mi to gdyby nie fakt ze jak rozgrzeje się silnik i stoję w korku to widać jak spod maski wydobywa się dym i stojąc pod światło widać też jak leci przez nawiew. Dodam że autem pracuje i po mieście od połowy sierpnia przejechałem 9tys km. Z góry dziękuję z pomoc. 
 http://img100.imageshack....2497440305u.jpg
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 10 Paź 2010,  16:26, w całości zmieniany 2 razy |  | 

|   |  | 

|  | 

| tomasz1982   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2010,  18:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | elrafal z tym wydobywającym się dymem to poszukaj na forum, jest temat z opisem dokładnym co trzeba wymienić, są to takie podkładki przy wtryskiwaczach-standardowa usterka przy tym silniku, tylko jakoś u Ciebie jakoś szybko sie pojawiło bo masz w miare swieże auto. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2010,  19:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ta usterka to chyba zależy od przebiegu, nie od rocznika... 	  | tomasz1982 napisał/a: |  	  | u Ciebie jakoś szybko sie pojawiło bo masz w miare swieże auto. | 
 |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| elrafal [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2010,  20:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Czyli to usterka która występuje w tych silnikach. Przebieg jak na 3 letnie auto mam spory kupiłem go jak miał 129tys a mam już 138tys 
 Może ktoś by wkleił link do tego tematu bo szukam już sporo czasu i nie mogę tego odnaleźć
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| tomasz1982   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: Ghia
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.