[MK3] Wyłączenie centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
pablon
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1/53KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 12 Maj 2010, 20:35 [MK3] Wyłączenie centralnego zamka
|
|
|
Witam mam problem z centralnym zamkiem. Chce wyłączyć to cholerstwo, ale nigdzie mie moge znaleść jakiegoś bezpiecznika. Centralka jest połączona z autoalarmem. Moge liczyć na jakieś sugestie? . |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Maj 2010, 06:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 12 Maj 2010, 22:17
|
|
|
Wystarczy wyjąc wtyczkę z centralki centralnego i już nie działa,,, albo odłączyć przewody sterujące z mastera,,, albo,,, co w ogóle masz pod maską?! |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
pablon
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1/53KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 13 Maj 2010, 12:53
|
|
|
Centralka z alarmem jest gdzies ukryta, trudno powiedzec. musze chyba wymontowac przednii panel : |
|
|
|
 |
anka
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: L
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 11:27
|
|
|
witam Panowie:) zarejestrowałam się ponieważ mam problem z drzwiami od strony kierowcy... nie znam się na mechanice, elektryce itp. ale mam jedno ważne pytanie...czy jeśli w samochodzie jest centralny zamek i coś jest z nim nie tak, czy jest możliwość całkowicie go odłączyć, wyrzucić, zniszczyć itd...?? Słyszałam że w drzwiach od kierowcy jest centralny sterujący i on musi być podłączony i koniec.... ale dla mnie jest to bez sensu, bo jeżeli nie chce mieć centarlnego to co nie mam takiej możliwości?? A może osoba która mi naprawia te drzwi po prostu nie umie odciąć centralnego i zrobić zwykłe zamykanie ręczne tak jak w autach które od początku, fabrycznie takiego bajeru nie miały?? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 24 Wrz 2011, 11:59
|
|
|
Wystarczy odłączyć mu zasilanie, nie wiadomo czy masz ori czy dokładany, ale czy taki czy taki przestanie działać bez zasilania, jedynie kluczykiem będzie ciężej przekręcić w zamku w stosunku do drzwi bez siłownika w środku. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.