|
[MK3] Nagar+nieszczelny korek wlewu oleju+olej na filtrze po |
Autor |
Wiadomość |
PINISLAV

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 15:41 [MK3] Nagar+nieszczelny korek wlewu oleju+olej na filtrze po
|
|
|
Witam
Ostatnio chcialem porobic porzadki w fiescinie i zabrałem sie za wymiane bendixa w rozruszniku bo przepuszczał i przy okazji sprawdziłem filtr powietrza.
Wyniki oględzin były takie jak w temacie. Dodatkowo gaznik zapitolony jakims pylem z olejem, odkreciwszy pokrywe zaworów zobaczyłem grubą warstwe nagaru na klawiaturze i pokrywie od 5mm do 10 mm. Korek przepuszcza powietrze wezyk od odmy zabrudzony olejem z kurzem.
Pytanie czy wymiana korka cos pomoze.
Dodam ze fiesta jakos nie stracila na mocy specjalnie jeszcze da sie ja rozbujac do 140 km/h. Wczesniej tez mialem zabrudzony gaznik ale to bagatelizowałęm bo myslalem ze to nieszczelny filtr powietrza(po prostu wymienialem filtr na nowy bo w starym byla pogieta ta papierowa harmonijka) z tym ze nie bylo tak duzego nagaru bujala sie nawet do 150km/h na autostradzie. Moze ten korek przepuszczal wczesniej, tego nie wiem.
A i jeszcze jedno termostat zasysanego powietrza nie dziala od czasu zakupu, czyli z 9 lat(w zimie ustawialem zeby zasysal z kolektora a w lecie zeby zasysal zimne)
Zawory regulowałem z 2 razy o d zakupu.
Pytanko gdzie mozna tanio kupic w lodzi w okolicach widzewa korek ,uszczelke klawiatury i filtr pow. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 15:56
|
|
|
Cytat: | Pytanie czy wymiana korka cos pomoze | Nie PINISLAV napisał/a: | Wczesniej tez mialem zabrudzony gaznik ale to bagatelizowałęm | I pewnie bedziesz mieć zabrudzony, zwłaszcza jak jest wilgotno (zima) ale nie wolno tego bagatelizować, trzeba czyścić i majonez usuwać,,, PINISLAV napisał/a: | Moze ten korek przepuszczal wczesniej, tego nie wiem. | Przepuszczał i ma przepuszczać,,, PINISLAV napisał/a: | Pytanko gdzie mozna tanio kupic w lodzi w okolicach widzewa korek ,uszczelke klawiatury i filtr pow. | W sklepie? Filtr powietrza może 20, uszczelka pod dekiel może z 10,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
PINISLAV

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 16:19
|
|
|
Chyba sie nie zrozumielismy korek puszcza powietrze bokiem, dmuchajac w korek od spodu i zakrywajac ten boczny krociec powietrez idzie szcelinami obudowy a tak nie powinno byc z tego co wiem. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 17:34
|
|
|
PINISLAV napisał/a: | powietrez idzie szcelinami obudowy a tak nie powinno byc | A to tak, nie powinno tak być,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|