|
[MK3] Nowe sprzęgło twardnieje podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
monk_ey
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 2 Sie 2012, 21:48 [MK3] Nowe sprzęgło twardnieje podczas jazdy
|
|
|
Cześć, z 2 tygodnie temu wymieniałem sprzęgło w mojej fieście, na początku wydawało się, że wszystko jest ok, ale jeździłem nią tylko krótkie trasy w chłodne dni. Teraz miałem okazję przejechać 3 trasy po 200km i niestety zauważyłem, że gdy często go używam zaczyna twardnieć. Szczególnie jak zrobiło się ciepło da to się zauważyć nawet po kilkunastominutowej jeździe w mieście. Gdy jadę na piątce przez dłuższy czas bądź postoi znowu "mięknie". To twardnienie objawia się tym, że pedał chodzi wyczuwalnie ciężej oraz mniej płynnie.
Dlatego mam pytanie, czy to może być jakaś "specyfika" tego sprzęgła? Czy to coś normalnego (jestem wyczulony na punkcie sprzęgła po tym jak kiedyś mi się zablokowało)? Czy to może być wina linki (nie wymienili podczas wymiany sprzęgła)? |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 2 Sie 2012, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12078 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Sie 2012, 22:20
|
|
|
Możliwe ze charakterystyka sprężyny w docisku zmienia się z temperaturą,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
limus
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: S
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 2 Sie 2012, 23:00
|
|
|
Jak się sprężyna zagrzeje to może tylko zmięknąć .
Zresztą co tam się może grzać , może coś nie tak z łożyskiem oporowym , albo oś trzpienia od łapy się przyciera jak się obudowa nagrzeje .
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|