[MK6] [S/ST] Dokładka / Dyfuzor przedniego zderzaka |
Autor |
Wiadomość |
grooby

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Adrian
|
Wysłany: 11 Kwi 2013, 02:28 [MK6] [S/ST] Dokładka / Dyfuzor przedniego zderzaka
|
|
|
Siemanko! Zainspirowany Fabią która była w operacji tuning z dokładkami od Leona Cupry od jakiegoś czasu rozglądam się za dokładkami przedniego zderzaka do mojej fiesty.
Poruszając już tą sprawę Mustang zaproponował dokładkę która jakiś czas temu można było dostać na allegro
ale że nie do końca mi pasuje i do najtańszych też nie należy (400zł) postanowiłem szukać dalej.
Na ebay'u znalazłem taką dokładkę do fiesty:

która od razu wydała mi się podobna do dokładki z Leona Cupry który był przy tej Fabi. No i chyba dobrze skojarzyłem bo tak wygląda dokładka/hokej od Leona który znalazłem na allegro
Po małym szperaniu w internecie okazało się, że taka dokładkę ludzie montują nie tylko do Fabi i Fiesty ale też do innych aut:

Co sądzicie o tej "uniwersalnej dokładce"? Ktoś może próbował ją wrzucić do swojej fiesty?
Ktoś się bawił z innymi dokładkami? Ja osobiście myślę, że jest to świetna alternatywa dla zwykłego hokeja, cena nie jest wysoka (ok. 150zł) i posiada ciekawy wygląd w porównaniu z prostym hokejem. Może ktoś się zainteresuje tematem i coś wykombinuje ciekawego ;-) Ja spróbuje dorwać taki bajer i porobić jakieś przymiarki
Najbardziej podoba się dokładka z tego filmiku Jest to dokładka Triple R Composites dedykowana do fiesty

ale gdzie taką lub podobną - pasującą dostać to ja nie wiem
Wrzucam jeszcze kilka fotek fiesty z dokładka od Leona które znalazłem:
   |
Ostatnio zmieniony przez grooby 11 Kwi 2013, 05:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 11 Kwi 2013, 04:04
|
|
|
grooby, weź w tytule zmień [FL] na S/ST, bo to trochę w błąd wprowadza...
Znalazłem za 185zł: http://moto.allegro.pl/do...3158952555.html |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
grooby

Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Adrian
|
Wysłany: 11 Kwi 2013, 05:46
|
|
|
zmieniłem
No akurat na allegro są tylko nowe. Jak pojawiają się używki to idą jak ciepłe bułeczki. Pasują do wielu aut. Da się za 100zł nawet wyrwać tylko trzeba trochę pokampić na allegro lub poszukać po giełdach, szrotach. Dlatego napisałem około 150zł bo widziałem już tańsze używki.
Ostatnio była porzeźbiona do golfa/audi na allegro
http://allegro.pl/uzywana...3126445676.html
Nowe też się nieźle sprzedają: 15 szt na forum Leona od 10 kwietnia i na aktualnych aukcjach allegro 10 szt
  |
|
 |
Bartosz
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Trend
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 27 Kwi 2013, 20:34
|
|
|
Fajny pomysł z chęcią sam bym coś takiego u siebie założył ale mam cywilny przedni zderzak czy to jest jakiś problem inne mocowanie jest niż w ST? |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 27 Kwi 2013, 21:48
|
|
|
Bartosz, cywilny zderzak jest na dole płaski/równy, w S/ST ma "wcięcie" na szerokości kratki środkowej... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 |
|
|
|
 |
Bartosz
|
Wysłany: 27 Kwi 2013, 22:06
|
|
|
Aha, czyli żeby to pasowało najpierw muszę założyć zderzak od S/ST, a to już za duże koszta jak narazie. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 27 Kwi 2013, 22:15
|
|
|
Bartosz napisał/a: | żeby to pasowało najpierw muszę założyć zderzak od S/ST | To "wcięcie" ma ok 1cm, może jakby skrócić "nóżki" w dokładce, to może by się dało dopasować, ale bez rzeźby się nie obejdzie... |
 |
|
|
|
 |
Bartosz
|
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 28 Kwi 2013, 02:18
|
|
|
Znaczy na spoko zakładaj A ta Fiesta jakaś kombinowana, halogeny ma od poliftu (z ramkami jakby od ST, ale jakoś dziwnie zrobione) i strasznie paskudną brę na masce... |
 |
|
|
|
 |
Mustang
Model: Inne auto
Wersja: ST
Silnik: Inny
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 28 Kwi 2013, 20:37
|
|
|
kolega z klubu focusa też montował tą od cupry do swojej MK1 ST i wyglądało to bardzo fajnie. |
|
 |
Bartosz
|
Wysłany: 15 Maj 2013, 21:05
|
|
|
A ktoś wie od czego ta dokładka jest?
 |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 15 Maj 2013, 21:08
|
|
|
Bartosz napisał/a: | A ktoś wie od czego ta dokładka jest?
Obrazek | Od Fiesty, firma MS Design je robi... |
 |
|
|
|
 |
|