17jack17

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Fun
Silnik: Inny
|
Wysłany: 19 Cze 2013, 13:21 [MK4] od 17jack17
|
|
|
1. NICK: 17jack17
2. IMIĘ: Kuba
3. MODEL: MK4, '98r.
4. WERSJA: Fun
5. ROCZNIK: 05.02.1998r.
6. SILNIK: 1.25 Zetec-S/Duratec DOHC EFI(75PS)
7. OPIS AUTA: Fiestka zakupiona 2 lata temu od pierwszego właściciela który kupił ją w salonie w Polsce (przebieg 98tys. km, książka serwisowa + komplet wszystkich fabrycznych papierów, komplet kluczyków). W środku znajdziemy m.in. białe zegary z zielonym podświetleniem (wraz z obrotomierzem), kolor wnętrza Truffle, materiał Flight (E), brak klimatyznacji, ABS oraz wspomagania. Felgi oryginalne stalowe. V max jaką jechałem to 185km/h autostradą z górki z jedną osobą na pokładzie
Ogólnie to auto dostałem BARDZO zadbane- pierwszy właściciel, mój wujek- starszy pan na emeryturze, fiestą jeździł tylko do kościoła i na zakupy, czasami jakiś wypad w góry. Serwisowane w ASO. Zderzak przedni i tylni lekko porysowany od nieumiejętnego parkowania równoległego innych kierowców (z tego co mi wiadomo, bo zarysowania nie powstały za mojej kadencji). Teraz fiesta ma przejechane trochę ponad 140ooo km i powoli ubiega się o konserwację
Fiesta raz na pół roku dostaje ode mnie dokładną polerkę GardX'em.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE:
a. wizualne: za mojej kadencji jedynie nowe wycieraczki i pomalowany kawałeczek progów z przodu, bo nie mam chlapaczy a zaczynała łapać korozja. Poprzedni właściciel wymienił przednią szybę.
b. mechaniczne: Wymiana oleju, filtra oleju, paliwa, filtr pyłkowy, przedni stabilizator amortyzatora, tylna tuleja wahacza, nowy akumulator, nowe opony letnie.
c. audio: oryginał, traffic 3000.
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE:
a. wizualne: malowanie felg stalowych, bo kołpaki są w stanie fatalnym.. na alumy mnie nie stać pranie tapicerki oraz jakaś końcówka tłumika.
b. mechaniczne: konserwacja podwozia, wymiana oleju (również w skrzyni biegów), filtrów (planuje stożkowy filtr powietrza), wymiana rozrządu, czyszczenie wszelkich czujników (lambda, przepływomierz, potencjometr) bo zamula strasznie po wciśnięciu gazu do dechy, wymiana płynu chłodniczego, kolejna wymiana prawej tulei wahacza, spawanie tłumika.
c. audio: może kiedyś 2 głośniki na tył, i radio z usb.
ZDJĘCIA:
na razie niestety tylko jedno zdjęcie, bo nie mam możliwości zrobienia. Za dwa tygodnie zrobię jej pełną sesję Bardzo bym prosił o odczyt VIN z microcata- wysłałem już prośbę w odpowiednim temacie. |
|