| 
| 

| 

|  
 |  

| Przesunięty przez: szynszyl 17 Maj 2014,  08:19
 | [MK6] Terkotanie silnika i mała moc przy 2000 rpm. |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | PDA   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: Gold
 Silnik: 1.4TDCi/68KM
 Imię: Aleksandra

| 

|  Wysłany: 22 Maj 2013,  16:40   [MK6] Terkotanie silnika i mała moc przy 2000 rpm. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, proszę pomóżcie mi z moim trykającym samochodem. Silnik w samochodzie parę dni temu zacząć trykać. Dźwięk przypomina mi koło od rowerka gdy się do niego przyczepa kartonik lub plastikową łyżeczkę. A dzisiaj pojawił mi się napis w prawym rogu (tam gdzie są km): EAC FAIL. Na dodatek gdy wrzucam kolejno biegi samochód traci moc gdy dochodzi do 2000 obrotów, na każdym biegu.
 Zerknęłam pod maskę i zobaczyłam to co na zdjęciu, czyli jakiś wyciek w lewym górnym rogu.
 Jakiś czas temu miałam sprzęgło wymieniane na nowe, ale znajomy powiedział mi, że  jest za nisko - czy to może być powód obecnej usterki?
 Pomóżcie. Podpowiedzcie mi jaka jest tego przyczyna? Czy silnik jest do wymiany?

|  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 22 Maj 2013,  18:56, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mkapi   

Model: Ford Fiesta Mk6`02
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.4TDCi/68KM
 Imię: Marcin

| 

|  Wysłany: 26 Maj 2013,  08:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | zdejm obudowe filtra powietrza Mi w mojej dokladnie tam sie przetarł przewód paliwowy
 Posprawdzaj
 Dodatkowo włącz komputer i wpisz numery błędów jaki ci wyskakują.
 |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |