| MK4 1.3 Flair - wymiana paska wieloklinowego | 

| Autor | Wiadomość | 

| Deore   
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3/69KM
 Imię: Filip

| 

|  Wysłany: 9 Sty 2016,  12:04   MK4 1.3 Flair - wymiana paska wieloklinowego |   
 |  
               | 
 |  
               | Spadł mi pasek i za cholerę nie potrafię znaleźć żadnej śruby żeby go założyć i napiąć. Czy jest do tego jakiś przyrząd serwisowy potrzebny czy jak? Ktoś wie jak to ogarnąć? |  | 

|   |  | 

|  | 

| damianisko5   
 Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.25i/75KM

| 

|  Wysłany: 9 Sty 2016,  14:05   MK4 1.3 Flair - wymiana paska wieloklinowego |   
 |  
               | 
 |  
               | Masz silnik 1,25 Zetec ? tu pasek nakłada się napinając/odciągając kluczem 13  /tak jest u mnie/  napinacz z rolką wielorowkową - jest na umiejscowiony w tylnej części silnika patrząc z przodu. Z kanału dostęp najlepszy po zdjęciu osłony tegoż paska . Dwie śruby klucz 8 . |  | 

|   |  | 

|  | 

| Deore   
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3/69KM
 Imię: Filip

| 

|  Wysłany: 9 Sty 2016,  17:59   MK4 1.3 Flair - wymiana paska wieloklinowego |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam 1.3 jak w temacie - endura e   |  | 

|   |  | 

|  | 

| fryszard   
 Model: Ford Fiesta Mk3`92
 Wersja: Calypso
 Silnik: 1.3i/60KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 9 Sty 2016,  19:54   MK4 1.3 Flair - wymiana paska wieloklinowego |   
 |  
               | 
 |  
               | masz  wspomaganie albo klime? jak nie to napinasz go alternatorem, a jak masz któres z powyzszych to musi któras rolka byc z napinaczem przynajmniej tak jest w escorcie z tym silnikiem. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.