| 
| 

| 

|  
 |  

| Wymiana szpilki w piaście przedniej z ABS |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | gacznik   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.4i/75KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 30 Kwi 2016,  17:59   Wymiana szpilki w piaście przedniej z ABS |   
 |  
               | 
 |  
               | Chciałem się tylko upewnić - może ktoś ma już to za sobą. Czy konstruktorzy mk4 byli na tyle nieuprzejmi, że postanowili utrudnić wymianę szpilek w piaście?
 Wstępnie zerknąłem i wygląda na to, że przeszkadza pierścień ABSu-u i żeby wymienić szpilkę to trzeba wyciągać całą zwrotnicę na stół i wyprasować piastę z łożyskiem.
 Dramat jakiś. Zawsze szpilka to było 15 minut.
 |  
				| _________________ MK3 1,4i '94 3D
 MK4 1,25i Ghia '98 5D
 MK1 XR2 '83
 Mondeo kombi Ghia MK2 2,0
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 1 Maj 2016,  10:14   Wymiana szpilki w piaście przedniej z ABS |   
 |  
               | 
 |  
               | Jeśli dobrze pamiętam, wystarczy odkręcić śruby i zrzucić piastę a potem wybić szpilkę młotkiem. Podobno moje jest przystosowane pod ABS, choć go nie mam, także info nie jest 100% pewne... (ja wiem, że to Ford, ale na logikę - po to jest szpilka, żeby się ją dało w miarę prosto wymienić). |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | gacznik   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.4i/75KM
 Imię: Paweł

| 

|  Wysłany: 2 Maj 2016,  10:39   Wymiana szpilki w piaście przedniej z ABS |   
 |  
               | 
 |  
               | Tu na focie coś niecoś widać. Między piastą, a pierścieniem ABS jest jakieś 1,5cm luzu.
 http://allegro.pl/fiesta-... ... 31222.html
 |  
				| _________________ MK3 1,4i '94 3D
 MK4 1,25i Ghia '98 5D
 MK1 XR2 '83
 Mondeo kombi Ghia MK2 2,0
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |