| 
| 

| 

|  
 |  

| 1.25 - nie odpala, nie kręci |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | pydyszek   
 Model: Ford Fiesta Mk7`08
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.25Duratec/82KM

| 

|  Wysłany: 26 Lis 2018,  23:46   1.25 - nie odpala, nie kręci |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć, potrzebuję pomocy, mam fiestę z 2008 roku. Przyjechałem do domu, zgasiłem poszedłem spać. Następnego dnia wsiadłem chciałem odpalić i niestety po przekręceniu kluczyka brak reakcji rozrusznika oczywiście zapłon działa normalnie. Potem zapalają się błędy od wspomagania i poduszki (na wyświetlaczu i w licznikach), nawiew i panel klimatronika włącza się na ułamek sekundy i później cisza. Mryga kontrolka od immo, po podłączeniu kompa błędy typu brak komunikacji z ecm/pcm. Komputer wymieniony na identyczny i problem dalej występuje. Miał może ktoś podobny problem? Może to jakaś głupota? Chciał bym sprawdzić wszystkie możliwości przed odprowadzeniem auta do aso. Dodam tylko że wykonałem następujące czynności:
 - kontrola wszystkich bezpieczników,
 -wymiana ecu
 -czyszczenie klem aku
 -wysuszenie i przedmuchanie kostek od ecu i innych,
 -czyszczenie i suszenie wtyczek od pierścienia immo
 -sprawdzenie wszystkich 3 dostępnych kluczyków
 -sprawdzenie kabli w wiązkach silnika oraz każdej kostki w silniku
 -wymieniony akumulator na nowy

z góry dzięki za podpowiedzi !
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 9 Gru 2018,  19:27, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | damianisko5   
 Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.25i/75KM

| 

|  Wysłany: 27 Lis 2018,  08:20 |   
 |  
               | 
 |  
               | Miałem tak w mk5 - sprawdź bezpieczniki, w tej chwili nie pamiętam, który za to odpowiada. W skrzynce pod maską. Mryga kontrolka od immo - chyba mruga - tak jak zwykle??W mk6 teścia było coś podobnego. Krótko pisząc - immo migało szybko, nic nie działało, ratunkiem naprawa, nie wymiana kompa /opisałem to w swoich postach, poszukaj.  Podobno TTTM. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |