| 
| 

| 

|  
 |  

| Jaki rozmiar opon na felgę 16 |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | bladyDG   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.4/73KM

| 

|  Wysłany: 7 Maj 2023,  16:38   Jaki rozmiar opon na felgę 16 |   
 |  
               | 
 |  
               | Siema. Długo korzystałem z porad u was, aż sam musiałem założyć konto bo nie mogę znaleźć odpowiedzi. Moja kobieta ma Fieste i dwa komplety felg. 15 na zimę, tutaj problemu z oponami nie miałem, ale mam problem co jej kupić teraz na lato. Poprzednie już do wyrzucenia, a chce coś zamówić i nie wiem jaki rozmiar. Obecnie na lato ma założone 195/45 r16, ale straszna taczka na tych kołach i źle jej się jeździ. Jak kupię 195/50 r16 to wejdą te opony? Nic nie będzie obcierać? Boje się zaryzykować, a może ktoś na takich jeździ j jest ok. Proszę o odpowiedź. Z góry dzięki 😁 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 18 Maj 2023,  23:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | i to są jedyne dopuszczone przez producenta 16 opony,,, na aucie w drzwiach kierowcy masz naklejkę z akceptowalnymi rozmiarami,,, wszystko inne jak wejdzie i będzie dzwon to będzie zgryz,,, bo jak nie będzie się czego czepić to sie czepią nienormatywnych opon 	  | bladyDG napisał/a: |  	  | Obecnie na lato ma założone 195/45 r16, | 
 |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |