Przesunięty przez: szynszyl 12 Maj 2007, 08:55 |
tylna wycieraczka nie chce wrócić do położenia neutralnego |
Autor |
Wiadomość |
bartboro [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 17:59 tylna wycieraczka nie chce wrócić do położenia neutralnego
|
|
|
Co jest tego przyczyną? czy to wina przełącznika zespolonego?? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12085 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 18:43
|
|
|
Puki nie zobaczysz to się nie dowesz, nikt tu nie jest jasnowidzem... a wyczieraczki posiadają ukłąd parkowania, jest on wbudowany w silnik, dokłedniej jest na zembatce przy silniku, i jak wycieraczka nie parkuje to na 95% przyczyną jest ślizgajaca się po tej zembatce blaszka... ale przelacznika tez nie można wykluczać... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
bartboro [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 19:01
|
|
|
Temat można uznać za zamknięty - wycieraczka już działa, styki były pokryte lodem. Przepraszam za spam |
|
|
|
 |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 19:17
|
|
|
a ja wniose cos do tematu jak wycieraczka nie dziala po wlaczeniu się silnika a po 2 rozruchu dziala to znacyz ze za 1 razem zamarzła ?? |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 19 Gru 2005, 22:27
|
|
|
wiesz mi działa, jak wjadę w dziure... autem potrzepie to załapie na stykach.. przeczyść styki w klapie i sie pochwal. |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
m82
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 11 Maj 2007, 00:52 wycieraczka tylna nie parkuje
|
|
|
Witam serdecznie.
To i ja zacznę sie tu na forum zagnieżdżać. Po roku eksploatacji mojej Fiesty z 92 pojawia się coraz więcej rzeczy do zrobienia.
Dziś jestem z pytaniem dla Was wręcz banalnym. dla takiego "lajkonika" ;-) jak ja to oczywiście czarna magia.
trochę sobie poczytałam tu o wycieraczkach tylnych. większość z Was pisała o tym, że w ogóle nie działają, albo działają co jakiś czas. były problemy z silniczkami i masą (cokolwiek to ma być). A u mnie jest tak:
ycieraczka działa, ale nie wraca na miejsce. godz 21 wyjeżdżam spod domu. wycieraczka działa idelanie. potem z trzy razy było otwieranie bagażnika. potem wizyta na myjni (ale takiej samoobsługowej, więc żadna ingerencja naderwanych szotek itp). wyjeżdżam z myjni i co? wycieraczka nie wraca na miejsce.
znalazłam taki oto wpis dotyczący problemu z "oarkowaniem" wycieraczki:
JoeMix napisał/a: | wyczieraczki posiadają ukłąd parkowania, jest on wbudowany w silnik, dokłedniej jest na zembatce przy silniku, i jak wycieraczka nie parkuje to na 95% przyczyną jest ślizgajaca się po tej zembatce blaszka... ale przelacznika tez nie można wykluczać... |
ok. fajnie. teraz pytania:
1. czy ta "ślizgająca blaszka" może się zacząć ślizgać od tak. działa a za chwilę już się ślizga?
2. gdzie jest ten silnik (wycieraczek jak mniemam)?
3. czy z tą blaszką mogę sobie poradzić sama?
4. no - a może macie jakieś inne teorie (a raczej doświadczenia)? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.