Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008, 17:50 |
głośniki 6"x9" |
Autor |
Wiadomość |
pietrus

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Fun
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 5 Mar 2006, 23:33
|
|
|
W trzydroznych glosnikach masz niskie, srednie i wysokie tony rozgraniczone pomiedzy trzy glosniki. W dwudroznych natomiast sa dwa glosniki odpowiedzialne za cale pasmo dzwieku. W trzydroznych bedziesz mial lepsza separacje dzwieku, ale jezeli maja to byc glosniki do łupania basem w polce, to olał bym to . Ja mam trzy drozne z tylu i z przodu, ale podejrzewam ze duzej roznicy miedzy dwu droznymi bym nie uslyszal, jak juz to jezeli by zamontowac osobno gwizdki i glosniki niskotonowe. Pzdr |
|
|
|
 |
Moby

Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 5 Mar 2006, 23:46 ;]
|
|
|
nio wiesz 2 czy 3 drozne to nie ma az takiej duzej roznicy bynajmniej w takich zwyklych instalacjach audio. a i tak takie glosniki są robione tylko dla standardowych instalacji audio - popdorstu na jednym glosniku gra pare dzwekow, ale za to nie ma mozwliwosci dokladnej regulacji dzwieku bo wszystko jest na jendym kablu ;]
dlatego w pozadnych instalacji osobno montuje sie midbass badz kick bass ,sopran>to odpowiednio podpiete pod zwrotnice i wzmacniacz, no i basik ktorego role odgrywa skrzyniia, tuba ..tudzież zabudowa bagaznika. wtedy mamy mozliwosc dokladnego wyregulowania dzwieku. |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
Artone^ [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Mar 2006, 00:21
|
|
|
bzdury gadacie na temat tych kabli orginalnych :] ja mam magnaty bull power 6930 na seryjnych kablach od magnata i graja bradzo fajnie :] od wzmaka do suba mam kable 6mm ( nie orginalne ) i tez daje spokojnie rade |
|
|
|
 |
Moby

Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 6 Mar 2006, 00:31 ;]
|
|
|
no dobra jak masz kable 2x2 kwadrat to jest ok ale jak niekiedy dają 2x0,5 to troche lipa |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.