Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008, 17:49 |
wytłumienie drzwi w fieście - pytanie |
Autor |
Wiadomość |
AeRJot [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Cze 2006, 17:07
|
|
|
mam prawie cały samochód wyciszony (drzwi wewnątrz i z zwenątrz, oraz 2 warstwy na podłogę) jesli chodzi o drzwi ... nie zauwazylem by z nimi cos sie działo (w poprzedniej fiescie tez miałem) a co do zysku dzwieku .... nie ma porównania jest równiez troche ciszej.
Do wygłuszania uzywawem maty dekarskiej (najpierw Soudalowskiej, potem Tytan) za 22,5cm, płaciłem w Castoramie kolo 85zł, a Tytan 30cm kosztawał 99zł (oczywiscie długośc 10M) na wnętrze + drzwi zuzyłem 2 rolki 22,5cmx10M + 1 sztuke 30cmx10M
i powiem .... WARTO
     |
|
|
|
 |
maerik

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
|
Wysłany: 8 Cze 2006, 09:27
|
|
|
Ale żeś tam nakiprował... nieźle
Ja wybrałem przyśpieszenie ponad ciszę i wytłumiłem za głośnikiem oraz dziury ale wyszło bardzo podobnie! |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Cze 2006, 10:35
|
|
|
Aerjot to masz tak jak ja, proponuje jeszcze dac maty na dach ( nie śmiac się pomaga0 i wytłumienie od komory silnika( trzeba by zdjąc deskęrozdzielczą ale warto) naturalnie ważnym elementem jet wytłumienie tylnych nadkoli i podłogi bagażnika.
Powiem takmiałem do auta naładowane około 60 kilo wytłumień wszelakiej maści ( maty, pasty itd).
Warto jak cholera w aucie cisza jak w jakimś lexusie ;-) |
|
|
|
 |
AeRJot [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Cze 2006, 13:22
|
|
|
jak widziąłes mam cała podłoge i przegrode czołową tez, na bagaznik zabrakło czasu ale jest to w planach na najbliższe ciepłe dni. Co do dachu .... zastanawiałem sie nad tym, ale nie znalazłem nikogo kto to ma i z "zycia" powdzielił sie tym jaki efekt, moze powiedz coś wiecej |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Cze 2006, 13:45
|
|
|
Ja miałem i powiem ci tak, że IMHo w aucie jest ciszej, wiatr opływający byde przy prędkościach rzędu 120-140 jest wyraxnie mniej słyszalny, co więcej dach to sporapołac blachy i bas lubi sięna niego przenosić i rezonowac na zewnątrz samochodu, po wytłumieniu ten problem znika.
y mnie było tak, że moje auto osiągąło koło 125 decybeli i jak siępozamykało dzrwi i okna to mało było z tego słychac na zewnątrz, tylko czasem potęzne BUUUUUUm :-D ale tyo przy naprawe ,,cięzkich kawałkach" tony wysokie w ogóle nie wydostawały siępoza samochód |
|
|
|
 |
Kamil

Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 16 Cze 2006, 10:10
|
|
|
Witam.Ja jak wygłuszałem w swojej mk3 pomalowałem je najpierw tzw.barankiem a potem nakleiłem na to maty i jest nawet ok. |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
marcus_87

Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 16 Cze 2006, 13:38
|
|
|
a nie pachnie Ci w srodku 'tzw. barankiem' jak jest cieplej? |
|
|
|
 |
Kamil

Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 17 Cze 2006, 09:32
|
|
|
nie wszystko jest oki i bez problemów zapachowych tylko nie pomyl baranka z biteksem bo wtedy czy ciepło czy zimno na bank do autka nie wsiądziesz
Pozdro |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.