[MK3] Ciężko działające szyby |
Autor |
Wiadomość |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 19 Gru 2006, 18:31 [MK3] Ciężko działające szyby
|
|
|
Dzisiaj po mekach zalozylem szyby elektryczne od strony kierowcy dziala spoko ale od strony pasazera chodzi bardzo ciezko. Myslalem ze jest to wina mechanizmu ze tak ciezko chodził (chodzi mi o ten reczny) ale jak wlozylem elektryczny to tez chodzi wolno. Otwiera sie szybko ale zamyka ciezko. W ktorym miejscu moze sie szyba blokowac bo ja nie mam zielonego pojecia gdzie to moze tak zatrzymywac szybe. Prosze o rady i pomoc w tej sprawie ;-) |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Kwi 2010, 17:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mix

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 19 Gru 2006, 19:02
|
|
|
sproboj naoliwić prowadnice po ktorej szyba porusza sie w gore i w dol, moze to cos pomoze, powinno pomoc, u mnie kiedys to zadzialalo.
mozesz sprobowac rozkrecic silniczek i nasmarowac tawotem slimaka! |
_________________ WLKP TEAM - dołącz do nas! |
|
|
|
 |
suchy
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 54 Dołączył: 04 Wrz 2004 Posty: 61 Skąd: sieminowice sl
|
Wysłany: 19 Gru 2006, 19:55
|
|
|
to ja jeszcze powiem zobacz na uszczelke tą w koło szyby od srodka niby ozdoba
mi czasami sie podwija i to jest to |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
|
Wysłany: 19 Gru 2006, 23:03
|
|
|
mix napisał/a: | sproboj naoliwić prowadnice po ktorej szyba porusza sie w gore i w dol, moze to cos pomoze, powinno pomoc, u mnie kiedys to zadzialalo.
mozesz sprobowac rozkrecic silniczek i nasmarowac tawotem slimaka! |
Chodzi o ta prowadnice co jest przyspawana do drzwi tak? ale jak ja naoliwic tam pracuje szyba tylko czy szyba jest w jakies ramce ktora wchodzi w prowadnice ? Ten silniczek moj chodzi dobrze bo w poprzedniej fiescie dzialalo spoko to jest wina gdzies w samochodzie na bank. |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
mix

Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 20 Gru 2006, 08:34
|
|
|
ta prowadnica pewnie jest przynitowana do drzwi, musisz od wewnatrz ja nasmarowac, tzn.
-rozkrecasz tapicere
-robisz sobie dojcie do prowadnicy
-wkladasz reke i smarujesz od wewnatrz
mozesz tez rozwiercic nity, wtedy to juz napewno sobie poradzisz i rozmontujesz calość, ale ta opcje wybierz dopiero wtedy gdy bedziesz mial mozliwosc przynitowania tego spowrotem. |
_________________ WLKP TEAM - dołącz do nas! |
|
|
|
 |
Kamil

Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 20 Gru 2006, 09:59
|
|
|
suchy napisał/a: | to ja jeszcze powiem zobacz na uszczelke tą w koło szyby od srodka niby ozdoba
mi czasami sie podwija i to jest to |
nie ta nie blokuje...
co do smarowania to można włożyć smaru w miejsce gdzie nawija się linka bo tam może nie być smaru tylko ostrożnie żeby nie wysuną się ślimak na który nawija się linka...Jak linka Ci się z niego rozwinie to będziesz musiał się nieżle napocić żeby to władować to tam znowu...
U mnie z prawą szybą jest to samo...Przyczyną są te uszczelki pomiędzy którymi jest szyba...One są w środku usztywnione jakimś drutem...i trzeba je poprostu dobrze uformować bo jeżeli za mocno przylegają do szyby to ona ciężko się podnosi... |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
picio_18
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Imię: Piotr
|
Wysłany: 21 Gru 2006, 10:33
|
|
|
spoko moja szyba od strony pasażera też cieżko chodzi a szybki zakładałem jakies 2 tyg temu próbowałem ustawiania na każdy sposób ale bez skutku zrobiłem co mogłem i zostawiłem pozdrawiam |
_________________ MONDEO 2.0 TDCI 115KM GHIA CZARNY
MOJE HOBBY |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.