[MK3] Przegub |
Autor |
Wiadomość |
bartboro [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Mar 2007, 18:41
|
|
|
opawelq napisał/a: | ze skrecaniem w prawo to znaczy ze na prawej osi przekreca ci gume. tak ? piszesz ze wymieniles wtedy gdy ci sie oś wysunela. a dlaczego ci sie wysunela ? a auto ci dobrze jezdzi, nie szarpie troszke jak jedziesz na gazie? |
nie szarpie tylk ojak jade z predkoscia ok 90 km/h i przy skręcie (za drogą) odczuwalne sa drgania
Jak auto ma 16 lat to nie ma się co dziwic że się rozsypuje ... |
|
|
|
 |
opawelq
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Fun
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 11 Mar 2007, 07:30
|
|
|
ja jak jade tez szybko okolo 80mk/h na drodze przy skrecie w lewo to tez mi tak szarpie az sie boje ze kolo wypadnie. a na zakrecie w prawo jest ok. mam auto po dzwonie. jak patrze na przednie kola to jedno mi sie wydaje bardziej wysuniete z budy niz drugie. jak tak bedziesz mial to znaczy ze tez miales dzwona albo moze jakas inna wade. oglnie jezdze tak juz 2 lata i jest ok. jedyne co to musialem zrezygnowlac z szybkiej jazdy (czasem jst fajnei przyszlaec, ale mi na tym nei zalezy) plus mam taki ze nie niszcze tak bardziej auta jezdze spokojnie i jest ok
a te drgania to tez moze byc cos z jakimis luzami na lozysku kola albo na wachaczu. to sie jakos sprawdza jak kopiesz w kolo w opone z lewej lub prawej strony i slyszysz stukanie to wtedy lozysko do wymiany lub dokrecenia ale raczej wymiany. a ajak kopiesz w gure lub dol to z wachaczem cos nie tak. nie wime czy dobrze pisze bo mechanik nie jestem ale tak jakos mi sie to zapamietalo.
no a jesli ci szarpie przy skrecie w lewo i prawo tez. to moze masz poduszki spod silnika albo skrzyni i lubię chleb ze smalcem.
w sumie jak ci szarpie tylko przy skrecie w lewo to tez mozesz miec np z jednej strony poduszke i lubię chleb ze smalcem. rozne sa przyczyny. trzeba poszukac popatrzec pomyslec. moze cos znajdziesz. ale poczekac az odpisze ktos kto sie bardziej zna niz ja. |
_________________ hello |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 11 Mar 2007, 09:46
|
|
|
opawelq napisał/a: | masz poduszki spod silnika albo skrzyni i lubię chleb ze smalcem. |
opawelq napisał/a: | np z jednej strony poduszke i lubię chleb ze smalcem. |
a ty masz jakis inny sposób opisu? od tego fachowego? |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.