|
Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:44 |
Problem z instalacją |
Autor |
Wiadomość |
iang [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Gru 2007, 18:43 Problem z instalacją
|
|
|
Witajcie, może ktoś pomoże.
Problem jest taki, sądziłem że padło mi radyjko, radio świeci wszystko ok ale 0 dżwięku.
Kupiłem więc nowe, Pionek 3900, okazuje sieże ono też nie gra ;( , dopiero kiedy podłączyłem głośniki bezpośredni do kostki wychodzącej z radyjka to chula. Wydaje mi się to dziwne, bo cóż takiego musiałoby się stać żeby nie grało na żadnym z 4 głośników, przy połączeniu kostek? Dzisiaj nie miałem jak, jutro rozbiore wszystkie połączenia i zobaczę, ale może ktoś ma jakieś sugestie? AAA zanim radyjko wogóle przestało grać, grało zależnie od gazowania , tzn przy obrotach grało normalnie, na wolnych zaś cichło. |
|
|
|
 |
SpiderMAN
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 20 Gru 2007, 22:13
|
|
|
Maz gdzies, najprawdopodoniej w drzwiach zwarcie...
Mialem to samo, dokladne zaizolowanie stykow i kabelkow w glosnikach pomoglo... |
|
|
|
 |
piromanw

Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Roman
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 05:29
|
|
|
Skoro jezeli podlaczyles kable bezposrednio pod kostke radia i zaczelo grac moze wina lezy po stronie kostki od glosnikow? |
_________________ OSP - Z narażeniem własnego życia spieszymy z pomocą innym
 |
|
|
|
 |
krisbaran [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 08:47
|
|
|
Cytat: | Maz gdzies, najprawdopodoniej w drzwiach zwarcie... |
ja tez cos takiego mialem w drzwiach od strony kierowcy, przeicialem, polaczylem na nowo i dziala....
pamietaj o dobrym zaizolowaniu + od minusa, i calego kabla, zeby luzno wisial, nie byl naprezony choc troche...
jesli masz czas i checi, bo wiem ze to kupa roboty, to najlepiej wymien instalacje kabli cala... |
|
|
|
 |
iang [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 09:01
|
|
|
Dzięki chłopaki, problem rozwiązany, wymiana kostki od głośników pomogła, ale dalej mnie zastanawia co tam sie mogło porobić, skoro chulało wcześniej normalnie, stara kostka wygląda oki, bez jakichś śladów uszkodzeń.
Radyjko Pioneer 3900 + nowe blaupunkty 13cm dwudrożne dają radę |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 09:59
|
|
|
dwudrozne? czy odweparowany zestaw dwudrozny...
jak dwudrozne, to wierz mi, ze kicha... |
|
|
|
 |
iang [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 10:03
|
|
|
E tam... mi wystarczy, jest naprawde spoko. |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 19:06
|
|
|
Posluchasz odseparowanych to zmienisz zdanie |
|
|
|
 |
iang [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Gru 2007, 19:47
|
|
|
Słyszałem i powiem Ci że bez rewolucji, może akurat kiepski zestaw był ale jak dla mnie stanowczo syczki przeginają z wysokimi tonami, na pewno lepiejby było gdyby cos nie grało w nogi ale jeśli chodzi o pasmo to uważam że wystarczy to co mam. IMHO ciekawe by było zamontowanie dwudrożnych gdzieś wyzej ale to raczej ciężka sprawa. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|