Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Żabcia MK3 powraca na FKP
Autor Wiadomość
Peedro 
Klubowicz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
Wysłany: 19 Mar 2008, 17:32   Żabcia MK3 powraca na FKP

Witam.
Ostatnimi czasy przeglądałem forum nic nie pisząc ale dziś trafiła się okazja by w końcu coś napisać :) ;) . Jestem bratem Laskosza i niestety (a może i stety :-) ) zaraził mnie fiestomanią, fiestofilią itp. Przez niego zostałem posiadaczem żabci odkupując ją od wujka. Jeżdżę nią od września i jeszcze mnie nie zawiodła (no może oprócz tego że padło 1.6 i przez to w stan śmierci klinicznej przeszła mk1, oddając swoje serce o pojemności 1.4 do żabci...) Przez te pół roku nic się nie działo bo i nie mogło ;/ dopiero kończę szkołę i nie ma pieniążków... Ale jakoś udało mi się w kooperacji z bratem zakupić zderzak i nakładki na progi i nadkola od XR2i (na razie czekają na lakiernika). Ostatnio brat uznał że Mattigi które zakupił nie spasują mu do mk1 więc podarował je mnie (no prawie podarował bo za to wziął oryginalne fele 13" od XR2i <8> ). Ja kupiłem scansol, użyłem wiertarki z drucianką i pomalowałem je... efekty widać niżej :-)

Po jeździe na zimówkach czuć różnicę, żabcia jeździ jak przyklejona a i wygląda zacnie :-P

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez LOY 19 Mar 2008, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  
Profil Facebook

Peedro 
Klubowicz

Wysłany: 19 Mar 2008, 17:46   

roberto88 napisał/a:
no witam witam brat łaskocza wiec kuzyn beboka :P nie no fiesta zacna ale sa male ale, progi mi sie nie podobaja :yes: zderzak z przodu ci odstaje ( chyba ze dopiero robisz i pstrykles) a tak to fajna fofi

pozdro

zderzak przedni se wisi i na razie będzie wisiał... po świętach do są plany by do lakiernika poleciał cały pakiet ospojlerowania od XR2i, więc wtedy wszystko będzie w porządeczku :)
(P.S. Mi i progi i zderzak się nie podobają, ale cóż na razie się jeździ :-P )
Profil Facebook

LOY 
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 19 Mar 2008, 17:58   

hehe żaba RKRmana ..no historia juz i dobre wspomnienia ...fajnie ze zyje ...ale co sie przytrafiło subaru-zderzakowi :fox:

Peedro 
Klubowicz

Wysłany: 19 Mar 2008, 18:03   

LOY napisał/a:
hehe żaba RKRmana ..no historia juz i dobre wspomnienia ...fajnie ze zyje ...ale co sie przytrafiło subaru-zderzakowi :fox:

Robota wujka od którego fieste odkupiłem :fox:
Profil Facebook

sowa 

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: joanna
Wysłany: 19 Mar 2008, 19:50   

witamy żabcie spowrotem :-) w tej sytuacji powiedz bratu ze clio na zlot nie ma wstępu :fox:

siekierap
s'klarnia

Peedro 
Klubowicz

Wysłany: 19 Mar 2008, 20:28   

sowa napisał/a:
witamy żabcie spowrotem :-) w tej sytuacji powiedz bratu ze clio na zlot nie ma wstępu :fox:

Tylko ciii... nie wiadomo czy mk1 sie nie zjawi :devil: ... chociaż czasu mało...
Profil Facebook

sowa 

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: joanna
Wysłany: 19 Mar 2008, 20:32   

hehe no to nie zmienia faktu że clijusom mowimy stanowcze NIE :-)

siekierap
s'klarnia

Peedro 
Klubowicz

Wysłany: 19 Mar 2008, 20:47   

sowa napisał/a:

Nie no, gdyby fieścinka paliła tyle co to clio to bym sie nie obraził :) ale co prawda to prawda, to clio jakieś takie ciasne i wogóle nie wygląda, fiesta obszerniejsza jest :yes:
Profil Facebook

eCo^ 

Wysłany: 19 Mar 2008, 22:44   

Peedro napisał/a:
sowa napisał/a:

Nie no, gdyby fieścinka paliła tyle co to clio to bym sie nie obraził :) ale co prawda to prawda, to clio jakieś takie ciasne i wogóle nie wygląda, fiesta obszerniejsza jest :yes:

a i szpachla w clio z dachu odpada

OT... pozdro od grupy Wrocław :bigok:

Było 1.6 104 KM
Było 1.8 16v 130 KM
Było 2.0 16v 136 KM

>>Grupa Wrocław<<

Ad@mus 

Imię: Adam
Wysłany: 20 Mar 2008, 19:48   

podoba mi sie tylko szkoda silnika 1.6
ale podobno 1.4 tez daje rade:)
wkoncu zawsze lepiej jak 1.1
wieksza gleba by sie przydala
ps. z czego ten zderzak na przedzie jest??

Dwu litrowa bestia zwana Ulepem

LOY 
Członek Honorowy FKP

Wysłany: 20 Mar 2008, 19:50   

Ad@mus napisał/a:
podoba mi sie tylko szkoda silnika 1.6
ale podobno 1.4 tez daje rade:)
wkoncu zawsze lepiej jak 1.1
wieksza gleba by sie przydala
ps. z czego ten zderzak na przedzie jest??

z małego starego subaru ..chyba JUSTY

Daras84 
King of Bednary 2011

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: RST
Silnik: 2.0 16V
Wysłany: 20 Mar 2008, 22:31   

swoja droga to maszkara ten zderzak straszna :(

Laskosz 

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Imię: Piotr
Wysłany: 20 Mar 2008, 22:35   

Daras84 napisał/a:
swoja droga to maszkara ten zderzak straszna :(

a nie pamiętasz jak wyglądał na początku ? stał prosto nie wisiał :1xf: i było naprawde ładny :2xf: no cóż będzie żaba z przysiadem za jakiś czas jak matka mamona pozwoli :devil:

madek 

Imię: Kuba
Wysłany: 20 Mar 2008, 22:48   

Jedno co mi tu mocno psuje wyglad to te baloniaste opony. Reszta ma swoj urok chociaz przedni zderzak troche za malo wystaje i smiesznie wyglada :ok:

Laskosz 

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Imię: Piotr
Wysłany: 20 Mar 2008, 22:56   

opony na ten sezon zostaną :) chyba :P nie można mieć wszystkiego na raz :) a za większośc bajerów w tym aucie i utrzymanie ja płace a mam jeszcze moje mk1 które pożera mase $$$ :P więc powoli :P

kostek88wjcz 

Model: Ford Fiesta Mk1`78
Wersja: L
Silnik: RS2000/150KM
Imię: Mariusz
Wysłany: 21 Mar 2008, 10:50   

ze moj brat nie chce sie skusic na Fieste :/;/ musze zaczac bardziej napierac :P :P :) powodzenia w pracach nad Zabcia i widzie tu kiedys znow 1.6 :)

ps . Widzie ze "babcia " pod dachem :) ) tak trzymac :) ) (bez obrazy dla mk3 oczywscie ;)

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=23925
Ostatnio zmieniony przez kostek88wjcz 21 Mar 2008, 10:52, w całości zmieniany 1 raz  

Daras84 
King of Bednary 2011

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: RST
Silnik: 2.0 16V
Wysłany: 21 Mar 2008, 10:52   

mnie chyab bardziej ciekawi co bedzie w mk1 ale chyab sie domyslam ;)

Peedro 
Klubowicz

Wysłany: 9 Kwi 2008, 20:07   

No więc pewnie niektórych zasmucę (baa, wszystkich :-P ) ale pakiet xr jeszcze nie pomalowany i nie zamontowany... Ale dziś kupiłem za 400 zł felgi 15" Aluett z gumami 195/50 (ale gumy akurat sprzedam, bo z tego co widzę w temacie z zestawieniami felg i opon, lepiej założyć 195/45...). Mistrzem stylizacji nie jestem, ale mam zamiar środek walnąć na ciemny popiel lub grafit (najlepiej w macie) a parapecik wypolerować... To sie jeszcze zobaczy... A co do pakietu xr, to w swoim czasie zostanie pomalowany. Zarzucam zdjęcia ;)

Pozdro
(P.S. tylko ciii :-P Mattigi być może jednak będą połączeniem podłoża z hillclimberem :ok: )
Profil Facebook

LOY 
Członek Honorowy FKP

Wysłany: 9 Kwi 2008, 22:35   

niedobre te felgi ...nie ta bajka ;-|

Peedro 
Klubowicz

Wysłany: 14 Kwi 2008, 18:34   

LOY napisał/a:
niedobre te felgi ...nie ta bajka ;-|

Ok ;) nie będzie ich na fieście :) Na żabę powędrują felgi 14" od RSki (te co mój brat ze ślunska przytargał :-P ), do tego planuje kupić gumki 185/55. Tak poza tym to wędrują też już do mnie springi od Darasa :) Jak już perypetii z felgami będzie koniec wezmę się w końcu za pakiet XR ;)

pozdro

[ Dodano: Czw Kwi 17, 2008 14:40 ]

no i sprężynki od Darasa są już u mnie :-)

[ Dodano: Czw Maj 01, 2008 20:14 ]
Sprężynki troche czekały, ale się doczekały ;) są już na aucie ;) tył ładnie siadł (głównie ze względu na amorki w gorszym stanie niż przednie (niedługo trzeba będzie wymienić) :sad: ) Z przodu jest deczko wyżej niż z tyłu, ale amorki są prawie nowe :) najważniejsze że teraz się prowadzi jeszcze pewniej :-)

[ Dodano: Pon Maj 05, 2008 15:38 ]
hyhy :| padł mi dziś zespolony i mi postojówki migały w rytm przerywacza od kierunków :cojest: ale śmieszne to nie było, bo o ile z przodu prawie tego nie było widać, to dyskoteka migających czerwonych świateł z tyłu na pewno ciekawiła zarówno innych kierowców jak i przechodniów... na całe szczęście mieli takie cusik na złomie i już wszystko bangla jak należy :-)

[ Dodano: Czw Maj 08, 2008 19:31 ]
Jako że stare amorki były na wykończeniu, baa sprężyny je dokończyły całkiem (oba wylały) dziś założyłem nowe amorki... za 55 zł sztuka z allegro ;/ narazie na nic lepszego nie było mnie stać... Autko się z tyłu nieco podniosło (nie tylko przez to że są nowe, również przez to że... są dłuższe od tych co były :| ). Na całe szczęście (bo tego się obawiałem zakładając je) sprężyna się już nie tłucze w gnieździe amortyzatora, mimo iż powinna siedzieć tam pewniej... Narazie na nich pojeżdże z jakieś pół roczku, może więcej i trzeba będzie zmienić na coś lepszej marki.

[ Dodano: Pią Maj 23, 2008 10:44 ]
Hyhy :-P znów nikt tego nie zauważy, ale dziś sobie pomalowałem nakładki od XRki (oczywiście od... darasa <8> ) był to mój pierwszy raz z pistoletem (wcześniej wszystko szpreje) ale jak na pierwszy raz poszło całkiem dobrze, chociaż dwie setki które zakupiłem ledwo co starczyły na nakładki... mam głęboką nadzieję że jak bezbarwny przyschnie będzie to wyglądać przyzwoicie ;) zderzak jeszcze sie zastanawiam, ale chyba dam do lakiernika bo jednak jest to duża powierzchnia i z wieloma zakamarkami (jak chociażby głupie wgłębienie na listwe ozdobną :-P )

Tak pozatym widze że wcześniej nie napisałem - otóż śmigam już od pewnego czasu na tych felkach RSowych z Firestone 185/55/14, jeździ się bardzo przyjemnie, jest pewnie i o dziwo gumki świetnie trzymają się na mokrym :-) (ale chyba wszytko na mokrym trzyma się lepiej od Barum Brillantis :rotfl: )

[ Dodano: Sob Maj 31, 2008 09:10 ]
:sad: buuu, padł mi dziś krzyżak, ledwo do domu się dotoczyłem bo się skręcać nie dało...

[ Dodano: Nie Sie 10, 2008 22:19 ]
dość długo nic nie pisałem... otóż krzyżak dawno wymieniony, ale obecnie autko nie jeździ. Ściągłem nakładki z którymi żabcia dość długo się nie rozstawała no i ukazało się nieco rdzy itp. z tego względu uznałem że lepiej dla niej będzie nie zakładać nakładek od xr2i tylko pójście w inną stronę. Dlatego też na allegro kilka tajli wylądowało... Ale to nie temat od allegro :-P wracając do fiesty, to dziś sprzedałem alusy razem z gumami (jaaa, ale sie długo na nich najeździłem :rotfl: ) i mam zamiar kasę przeznaczyć na blachę. za resztę tajli też coś wpadnie i na pewno się pomyśli nad wprowadzaniem nowej koncepcji w życie, a koncepcja jest prosta - szeroki kapeć i nisko :P czyli (mam nadzieję że z tego wyjdzie...) German Style. Poza tym mam zamiar w końcu znaleźć jakąś pracę i ruszyć inne ważne "projekty" związane z żabą...
pozdro

[ Dodano: Pon Wrz 01, 2008 15:30 ]
Hyhy, a co będę pisał za wiele (i tak nikt nie widzi :fox: ), dziś przyszły do mnie amorki na tył, ale nie znowu byle co za 50 zł/sztuka, tylko GT Cupline gazowe za 300 zł z przesyłką. Mam nadzieję że będzie się lepiej wozić. Obecnie idę powolutku w stronę zrobienia mechaniki, a później auto leci do blacharza, a następnie do lakierowania. Fiestka pokazała przez rok że potrafi być niezawodna w wielu trudnych sytuacjach. Bidula została nieco zapuszczona, ale jak już zaczne zarabiać to sie to zmieni...

[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 11:26 ]
Na dzień dzisiejszy buda nie ruszona (mimo iż mam już potrzebne mi blachy, tj. oba progi, lewa tylna reperaturka błotnika i dolny odcinek wzmocnienia czołowego). Uznałem że trzeba nieco podratować CVH, które bezawaryjnie i bez jakichkolwiek problemów śmigało zarówno w mk1 brata, jak i ostatnio w żabie. Wczoraj wspólnie z bratem (a raczej w większości on :P - chory jestem, statystowałem tylko) zmieniliśmy popychacze i uszczelniacze zaworowe. Żabci serce się poprawiło, chodzi aksamitnie, nie ma już klekotu, ciśnienie oleju w normie, no i nie powinna żreć oleju (czego zresztą nie robiła :P , ale dla pewności zmieniliśmy uszczelniacze ;) ) to tyle :)
Profil Facebook

Odpowiedz do tematu