|
Problem z Kluczem |
Autor |
Wiadomość |
ireksl [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 12:54 Problem z Kluczem
|
|
|
Witam.Mama fiestę rok 95 jak ją kupowałem parę lat temu dostałem do niej jeden klucz.Od jakiegoś czasu mam problemy z otwieraniem bagażnika,drzwi i odpalaniem auta,z tego co widać na kluczu jest on już troszkę wyrobiony.Pozostaje mi chyba tylko pojechać gdzieś na auto złom i kupić wkładki z kluczem.
I tu mam do was pytanie,czy ja odpalę auto jak wymienię stacyjkę i klucz a widzę ze ten stary wyrobiony klucz ma (immobiliser) taki pomarańczowy pasek na kluczu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
polo1976

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 13:12
|
|
|
witam
Raczej nie odpalisz, musiałbyś dorobić kluczyk w ASO i zaprogramować go.
Mojemu kuzynowi facet dorobił kluczyk na podstawie stacyjki lub wkładki, już dokładnie nie pamiętam. Potem odciął stary grot i dospawał ten nowy. Mówił, że go to taniej wyszło niż doróbka klucza w ASO. |
_________________ Zanim zrobisz - popytaj, zanim popytasz - poszukaj i pomyśl!!! |
|
|
|
 |
ireksl [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 13:26
|
|
|
A jak bym wymienił stacyjkę,i przy zapalaniu nowym kluczem był by przy nim stary klucz z immobiliserem,dało by się zapalić auto ?? |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 19:15
|
|
|
ireksl, odpalisz bez problemu - tak robię w swojej
Musisz tylko przyłożyć klucz z transponderem blisko stacyjki przy włączaniu zapłonu dopóki nie zgaśnie lampka od immo, później może swobodnie dyndać - odpalisz tym bez. |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 28 Wrz 2008, 19:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
J@rek

Model: Inne auto
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Jarosław
Wiek: 42 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 743 Skąd: WawaTeam/Wawer
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 19:16
|
|
|
polo1976 napisał/a: | witam
Raczej nie odpalisz, musiałbyś dorobić kluczyk w ASO i zaprogramować go.
Mojemu kuzynowi facet dorobił kluczyk na podstawie stacyjki lub wkładki, już dokładnie nie pamiętam. Potem odciął stary grot i dospawał ten nowy. Mówił, że go to taniej wyszło niż doróbka klucza w ASO. |
U mnie w pracy był podobny problem z Transitem z 2000 r. 2 komplety kluczyków ale strasznie zjechanych :yyy: więc był problem z odpalaniem i otwieraniem drzwi poszliśmy do zakładu dorabiania kluczy, facet nam dorobił klucz i przeżucił oczko od immobilizera i wszystko śmiga Tylko policzył 250 zł. :yyy: ale to chyba i tak taniej niż w ASO |

|
|
|
|
 |
ireksl [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 21:29
|
|
|
bidżej86 napisał/a: | ireksl, odpalisz bez problemu - tak robię w swojej
Musisz tylko przyłożyć klucz z transponderem blisko stacyjki przy włączaniu zapłonu dopóki nie zgaśnie lampka od immo, później może swobodnie dyndać - odpalisz tym bez. |
OK dzięki za Odpowiedz
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|