Podłączenie car audio |
Autor |
Wiadomość |
Bidzio [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Kwi 2009, 19:18
|
|
|
FiFa napisał/a: | chodzi chyba o to aby w kazdej chwili mozna było sobie wylaczyc wzmacniacz a reszta zestawu bedzie grała, |
Dokładnie o to mi chodzi.
Wracając jeszcze do regulacji basu, jak macie u siebie wyregulowane skrzynie, tzn. w radioodtwarzaczu jak macie ustawione tony niskie, wysokie, itp. a jak macie wyregulowany wzmacniacz. Czy w radiu macie np. bass 0 a we wzmacniaczu na maxa (przykład), wiem każdy ma swoje upodobania ale każdy przecież może się podzielić z swoimi doświadczeniem
Kilka fotek:
 |
|
|
|
 |
kubasan

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Kwi 2009, 20:16
|
|
|
wiec o tym że gdy w radiu ustawisz bas na 0 to na wszystkich głośnikach będziesz miał na 0. Ja na radiu ( mam pioneera tak jak Ty) ustawione mam +6 a podbicie na LOW. Co rozumiesz przez ustawienie basu na wzmacniaczu? |
|
|
|
 |
Bidzio [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Kwi 2009, 20:33
|
|
|
aha, dzięki.
kubasan napisał/a: | Co rozumiesz przez ustawienie basu na wzmacniaczu? |
Na wzmacniaczu mam dwa pokrętła Bass (0 dB - 120 dB) i Low pass (50 - 250) + przełącznik na Low pass - Flat - Bass i jeszcze pokrętło Lovel (jakiś zakres ale nie pamiętam jaki). Wiem każdy ma swój gust, ale słucham różnego rodzaju muzyki i chcę tak ustawić wszystko aby dobrze grało zarówno podczas słuchania disco-polo jak i techno, po przez rap |
|
|
|
 |
kubasan

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Kwi 2009, 23:51
|
|
|
Bass - myśle że chodzi o podbicie basu więc raczej tego nie ruszaj
Low pass - czyli dolne pasmo i częstotliwość strojenia od 50 - 250Hz to już co kto lubi wg im niżej tym lepiej
Level (tak miało chyba być) - tym regulujesz moc, głośność. Lepiej ustawić mniej na wzmaku,a mieć większy zakres regulacji na radiu
Ale najważniejsze musisz sam popróbować bo to tylko takie gadanie na sucho |
|
|
|
 |
Gilgamesz

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Family
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Daniel
|
Wysłany: 8 Kwi 2009, 09:14
|
|
|
Bidzio,
I powiedz mi jak to gra ? Czy glosniki zmieniales czy fabryczne fordowskie ? |
_________________  |
|
|
|
 |
Bidzio [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Kwi 2009, 20:21
|
|
|
Włącznik/wyłącznik zamontowany
Gilgamesz napisał/a: | I powiedz mi jak to gra ? Czy glosniki zmieniales czy fabryczne fordowskie ? |
Gra, spoko, znaczy muszę wszystko jeszcze dopasować, ale jak na moją fieścinkę ten sprzęt będzie ok.
Głośniki mam na razie orginalne, ale w najbliższym czasie zamierzam wymienić na nowe (bo już trochę niedomagają powoli) i po wygłuszać sobie samochód, począwszy od drzwi po bagażnik hehe. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.