Warning: include(/home/fkp/public_html/forum/cache/board_config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259

Warning: include(): Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/fkp/public_html/forum/common.php on line 259
:: View topic - Czy klapa tył od mk4 pasuje do mk3?
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
Fiesta Klub Polska

Previous topic «» Next topic

Czy klapa tyl od mk4 pasuje do mk3?
Author Message
Szymonnn

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Szymon
Posted: 27 Sep 2009, 09:57   Czy klapa tył od mk4 pasuje do mk3? [ !!! ]

Witam serdecznie mam zamontowany w swojej mk3 zderzak tylni od mk4 i w nim rejestracje a klapa jest od zwykłej mk3 i chciałem się dowiedzieć czy da rade zamontować klape od mk4 bez żadnych większych przeróbek? Bo jeśli ta opcja nie wypali to jest druga, czyli zaspawanie miejsca na rejestrację w starej klapie i tyle...ale wolał bym to pierwsze, czekam więc na odpowiedzi.

JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Posted: 27 Sep 2009, 10:44    [ !!! ]

Jak da przełożyć to tylko razem z lampami.

Szymonnn

Posted: 27 Sep 2009, 11:17    [ !!! ]

Aha...a dorzuce jescze jedno pytanko czy zderzak przedni od mk3.5 albo od mk4 pasuje do zwykłej mk3...No i czy będzie trzeba coś przerabiać, czy na starych zaczepach?

Peedro
Klubowicz

Imię: Paweł
Posted: 27 Sep 2009, 11:35    [ !!! ]

poszukaj sobie zdjęć mk3.5. mk3.5 to nic innego jak mk3 z drobnymi zmianami mechanicznymi i stylistycznymi, ale zderzaki ma te same. Zderzak od mk4 na przód podchodzi, ale nie wygląda za dobrze (jeździ u mnie po okolicy mk3 ze zderzakiem od mk4 i wiem co piszę ;) zderzak od mk4 ma krzywizny pod lampy i w tym miejscu wygląda to najgorzej). A klapę da się przełożyć. Chyba gdzieś kiedyś dawno temu ktoś już to robił.

Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Posted: 27 Sep 2009, 12:06    [ !!! ]

[b]Szymonnn[/b], poszukaj tematu "misterna robota Gienka Wichury"... do klapy i lamp od MK4 trzeba wspawaś w MK3 blachy pod lampy i chyba tylny pas, ale to doczytasz w tamtym temacie...

Szymonnn

Posted: 27 Sep 2009, 16:42    [ !!! ]

Peedro[b][/b] ale mi chodzi o taki zderzak jak ty masz w avatarze on ładnie się prezentuję bo ja to mam w swoim seryjnym mk3 że tak powiem taką wąską "krokwę" i to co masz w avatarze to chyba 3.5 jest i taki byłby najlepszy...
A co do tej klapy to widze że szybciej,prościej i taniej będzie jeśli zaspawam tą swoją starą...a może kiedyś w przyszłości coś się pomyśli...

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Nie Wrz 27, 2009 19:07[/i] ][/size]
Chodzi mi o coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item747336676_zderzak_kompletny_przedni_ford_fiesta_mk4.html

Tu jest opisany że do mk4 ale więcej razy widziałem ten zderzak w mk3 niż w mk4, bo zwkłe mk4 mają bez halogenów, może to od jakiejś bogatszej wersji czy coś, w każdym bądź razie ten z linku jest ładny i myśle że nie byłoby problemów z mocowaniem, jak sądzicie?
Tylko nie wiem czemu tak drogo on koszuje akurat na tej aukcji...

DziDzia
vel DziaDzia

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Posted: 27 Sep 2009, 17:23    [ !!! ]

To jest zderzaczek od mk3 (futura)...

pozdro :!:

Peedro
Klubowicz

Imię: Paweł
Posted: 27 Sep 2009, 18:13    [ !!! ]

[quote="Szymonnn"]myśle że nie byłoby problemów z mocowaniem, jak sądzicie? [/quote]

Mocowania zarówno zwykłych, XR2i i Futrowych jest takie samo, wszystko plug&play.

[quote="Szymonnn"]Tylko nie wiem czemu tak drogo on koszuje akurat na tej aukcji...[/quote]

To za ile ty chcesz zderzak kupić? On jest TANI bo w tej cenie nie jest porysowany, posiada halogeny i zaślepki wokół halogenu. Ja za ładny komplet na przód i tył dałem 500 zł, lakier 200 zł i malowanie 200 zł.

odyniec

Wersja: Ghia
Imię: B.
Posted: 27 Sep 2009, 20:36    [ !!! ]

klapa pasuje idealnie, syf jest z tymi dzyndzlami od przekazywania prądu do wycieraczki czy to ogrzewania. nic nie trzeba spawać przy lampach...

Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Posted: 27 Sep 2009, 22:42    [ !!! ]

[b]odyniec[/b], może ja się nie znam... Ale zaglądnij w [URL=http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=5440&highlight=misterna+robota]TEN[/URL] temat...

odyniec

Wersja: Ghia
Imię: B.
Posted: 27 Sep 2009, 23:12    [ !!! ]

[quote="gienek"]Jak na tenczas wiem że belka nie jest konieczna ale spróbuję ją
wspawać bo stara jest po uderzeniu (long time ago) przez poprzedniego
właściciela.[/quote]

Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Posted: 27 Sep 2009, 23:26    [ !!! ]

[quote="odyniec"]nic nie trzeba spawać przy lampach...[/quote]Jesteś pewien <???>

Szymonnn

Posted: 28 Sep 2009, 13:07    [ !!! ]

Aha czyli te zderzaki tak kosztują...No ale dobrze że mocowania chciaż pasują to można łatwo założyć.Widze że jednak z tą klapą od mk4 nie będzie aż tak dużych problemów...chociaż opinie są podzielone...W każdym bądź razie dzięki forumowiczom za wypowiedzi.

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: