[MK3] Trzeszczy bęben przy hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
sledzio

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Michał
Wiek: 36 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 106 Skąd: Aleks.Łódzki
|
Wysłany: 28 Paź 2009, 12:06 [MK3] Trzeszczy bęben przy hamowaniu
|
|
|
Ostatnio próbowałem założyć nadkola, odkręciłem koło, zdjąłem i zabrałem się do pracy, po półtorej godziny daremnej pracy (rdza... nic sie nei trzymało jak powinno) stwierdziłem że składam to do kupy, złożyłem itp.
Na następny dzień ruszam, jadę i przy hamowaniu (lekkim) słysze jakby coś się obcierało w bębnie w tym kole, które odkręcałem, poza tym hamulec chodzić bardziej miękko niż zwykle... po 3-4 hamowaniach cisza i hamulec wraca do normy.
Auto postoi parenaście minut i jest to samo - po kilku hamowaniach cisza.
Zauważyłem, ze po lekkim zaciągnięciu ręcznego hamulec chodzi ciężej (to akurat oczywiste powinno być) i przejechałem się tak 500m z zaciągniętym ręcznym.
Od tej pory nie słysze już bębna przy hamowaniu, ale pedał hamulca i tak chodzi lżej niż chodził i "niżej schodzi". |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 28 Paź 2009, 12:24
|
|
|
Znaczy co, mamy Ci powiedzieć" Zrzuć bębny będziesz wiedział co się stało" czy wolisz loterię typu: "Zerwała się okładzina na szczęce" |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
mechcom

Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 397 Skąd: Wolsztyn (PWL)
|
Wysłany: 28 Paź 2009, 13:57
|
|
|
JoeMix napisał/a: | zy wolisz loterię typu: "Zerwała się okładzina na szczęce" |
i nawet jak mu to powiesz to tak benben bedzie musiał zrzucić |
_________________ Kupiłem Forda i śmieje mi sie morda
Moja Fiestka Zapraszam http://www.fiestaklubpols...p=416613#416613
 |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
sledzio

|
Wysłany: 29 Paź 2009, 22:20
|
|
|
hehe, dzięki tak czy siak chwilowo mnie jelitówka do klopa przycisneła, ale jak już bede miec chwile to zajrze.
choć w sumie od kiedy przejechałem się na ręcznym (fajnie to brzmi ) to już nie zgrzyta... |
_________________ Jeżeli chcesz tanio i nowocześnie urządzić łazienkę lub kuchnie to polecam ten sklep. Mają świetną armaturę. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 30 Paź 2009, 07:18
|
|
|
Bo mogło się zmielić to co tam hałas robiło, pytanie czy to okładzina czy coś wpadło jak przy nadkolach grzebałeś - szczelina jest wąska ale jest. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
sledzio

|
Wysłany: 13 Lis 2009, 01:29
|
|
|
niestety radość była krótka, zrobiło się mokro i od paru dni znów charczy i trzeszczy :( dodatkowo hamulce sie tragicznie osłabiły (a zawsze były żyleta)
mam zamiar dziś rano odkręcić to i zerknąć co i jak, no chyba że nie będe mieć odpowiednich narzędzi to odwiedze ojca-mechanika z przybyszewskiego |
_________________ Jeżeli chcesz tanio i nowocześnie urządzić łazienkę lub kuchnie to polecam ten sklep. Mają świetną armaturę. |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
sledzio

|
Wysłany: 13 Lis 2009, 20:15
|
|
|
Nic z tego, nie mam możliwości odkręcić tego w domu :/ więc na dniach przejade się do warsztatu i zobacze. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.