|
[MK5] dzwoni łańcuch?? |
Autor |
Wiadomość |
11kuba11

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: kuba
Wiek: 40 Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 128 Skąd: Legnica/Lubin
|
Wysłany: 12 Lis 2009, 17:50 [MK5] dzwoni łańcuch??
|
|
|
witam
mam takie pytanie i prosiłbym o dokładną odpowiedz bo nie chciałbym zniszczyć fieściny:)
mianowicie raz na jakiś czas gdy włączam silnik oprócz normalnej pracy motoru słychać spod maski metaliczne dzwieki narastający wraz z obrotami gdy dodawałęm gazu.
dzieje się tak raz na jakiś czas i jedyny sposób zeby chwilowo wszystko naprawić jest wyłączyć i włączyć kilka razy silnik..(ponieważ jeszcze z dwa, trzy razy słychać dzwonienie) i dopiero po którymś razie silniki zaskakuje normalnie i pracuje bez zadnych zbednych dzwięków..
osobiście nic innego nie przychodzi mi do głowy jak to ze moze to być lańcuch ale podobno one są bezobsługowe i raczej bezawaryjne...przynajmniej tak mi się wydawało..
pomóżcie prosze cóż to moze być i jak się pozbyć dzwonienia
z góry dzieki za wszystkie rady |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 45 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12086 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 12 Lis 2009, 19:08
|
|
|
Jeśli dźwięk jest taki jakby szurał łańcuch po obudowie - t może się wyciągnął i stał za luźny,,, trzeba by się tam dokopać i sprawić by mieć pewność,,, generalnie jak coś dzwoni to przez forum naprawa to zgadywanie... równie dobrze może dzwonić blaszka na kolektorze wylotowym. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
11kuba11

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: kuba
Wiek: 40 Dołączył: 09 Lis 2009 Posty: 128 Skąd: Legnica/Lubin
|
Wysłany: 13 Lis 2009, 15:55
|
|
|
dzieki jade za pare dni do znajomego mechanika na wymiane swiec i ogólnie przygotowac autko przed zimą to mu zwróce uwage-jak bede trochę mądrzejzsy to się podziele
pozdr |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|